Zeiss

Lovecké puškohledy a vše o nich. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
Odpovědět
milan
Pravidelný diskutér

zeiss

Příspěvek od milan »

HonZZZ
Nový návštěvník

Zeiss Conqest?

Příspěvek od HonZZZ »

Zdravím Vás. Můj původní dotaz nebyl až tak přehledný, proto jej doplňuji. :oops: Zeiss Conqest. Máte někdo zkušenosti konkrétně s touto řadou optiky? Zaujala mě jeho cena. Myslím, že na moji UB 527 r. 223 Rem by byl na lišky dobrý 4,5-14x44. Co říkáte? Za odpovědi děkuji.
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Patrik-30-06 »

Nevíte někdo jaká je kvalita řady Conquest? Zajímal by mě 6,5-20x50, ale zaráží mě cena kolem 800 USD.
HonZZZ
Nový návštěvník

Zeiss Conqest.

Příspěvek od HonZZZ »

Zdravím všechny. Nedávno jsem Conqest zakoupil a to 3,5-10x44, kříž Z-plex. Optika je to povedená, velice kompaktní a také velmi dobře "ukazuje za šera". Obrázek je velice jasný a jsou velmi dobře vidět i detaily. Při ?eření s ním vidím lépe ně? s binokulárem Eschen. Trophy 10x50. Optiku i mechaniku si chválil i můj dvorní puškař když mi ji nastřeloval na ČZ 527 r. 223 Rem. když pouze su?e sdělil "Zeiss je Zeiss". 6.5-20x50 musí být prostě bomba.
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Původně jsem chtěl Meostar 4-16x44 Tactic, ale potom jsem se po přečtení referencí rozhodl pro Zeiss až přijde tak podám informace, ale jsem mile překvapen, že se dá sehnat Zeiss za takovéto peníze. Meopta je pro mě již historie.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

A odkud ho kupuje? ?

Jinak na fórech v USA jednoznačně vítězí evropské značky, jako jednička jsou hodnoceny Zeiss a Schmidt Bender, pak je skupina Night Force, Svarovski a MEOPTA, pak je teprve Leupold, Sightron, Bushnell atd.
Zajímavé je, že meoptu opticky srovnávají s optikou Zeiss a jednoznačně ji hodnotí podstatně lépe, než Leupold, který prý výrazně převy?uje optickými vlastnostmi a za šera se to prý vůbec nedá srovnávat. Pí?ou to lidi, kteří mají nebo měli od každé z výše uvedených značek několik puškohledů a zabývají se především střelbou a lovem na velké vzdálenosti a zřejmě ví, o čem pí?í. Conquest je podle nich opticky těsně za Meoptou, přeci jen je to už stará řada. I ten ale prý opticky hravě překonává Leupold, pí?ou, že srovnání s Mark 4 6,5-20x50 byl Conquest na první pohled opticky výrazně lepší, jakmile bylo méně světla, rozdíl byl ještě patrnější. A pí?ou to američani, totálně zblblí tím, že co je vyrobené v USA, je prostě to nejlepší.

Mám Zeiss 6-24x56 a mám i meostar R1 4-16x44, ve dne prakticky nelze poznat rozdíl, díry ráže 308 v terči na 300m vidím oběma, klikání je u obou velmi přesné, ale Zeiss je provedením i mechanikou někde úplně jinde. Meopta už má vylep?ený model, s tvrd?ím a jistějším klikáním a osvětlením kříže, cena bude ale skoro jako Zeiss, chystají i model 6-24x, bude to opravdová ?pička, bohužel i cenou.

Meopta je ale v taktických a sportovních puškohledech hodně pozadu, hlavně v počtu modelů, zatím jsou pořád zaměřeni hlavně na lovecké modely.
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Mě tam vadí u toho Tacticu malý výběr osnov průměr 44mm ideální by byl 56mm, ale momentálně nemám volných 50.000,- na Zeis Diavary. Ten Conquest zatím odskou?ím a potom ho sám na cz 527 Varmint Kevlar, který si chci koupit.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

osnova mildot u 4-16x44 je opravdu super, tenká, ale velmi kontrastní, na lov i sport myslím ideální.
A ten průměr není tak velké omezení, Záleží na kvalitě optiky, právě třeba ve srovnání s Leupold je v tomto případě lepší než 50 u Leupoldu.

Prakticky už na lov používám jen mildot, je to univerzální.

ten Conquest veze? z USA ?
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Ano z USA. Ten mildot od Meopty je zajímavý, že má ty čtverečky a je velmi jemný, ale večer v tom nic neuvidim a za úplňku taky ne. Ten Conquest se mi líbí, že má i osnovu German 4. Jen škoda, že nemá Conquest ty ty krytky jako to je u Tacticu, protože do lesa to je víc praktické, takhle to budu muset kontrolovat, jestli se to neotáčí o futrál. A ty by sis vybral co ten Conquest nebo Tactic?
Marko
Nový návštěvník

Příspěvek od Marko »

Na www.pkhuntingstore.com sa dá zohna? Zeiss Conquest 3-9x40 za 12500,-Sk. Verím tomu že je to kvalitný puškohžad ale u tejto rady neekzistuje osnova s osvetleným bodom alebo krí?om, a neviem sa rozhodnú? či si mám kúpi? zeissku bez osvetlenia alebo nejaký iný cenovo porovnatežný ale s osvetleným bodom. Ak o nejakom viete tak mi dajte vedie?. Zatiaž dík.
machal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od machal »

Díval jsem se na ně. Je to vůbec Zeiss za ty prachy???
Browning BAR Long trac 30-06,Docter 8x56RD, Browning FN 12/12, Deutscher Wachtelhund
Geronimo
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Zeiss Conquest

Příspěvek od Geronimo »

Vubec se nemusis divit. Ceny odpovidaji kvalite. Conquest puskohledy jsou vyrabene pro Americky trh a jak jiste vis, v Americe se v noci nesmi lovit. Proto take tyto puskohledy nemaji v sobe tolik cocek jako treba Diavari a cocky nejsou tak kvalitne brousene. Tim je dost ovlivnena propustnost svetla. Pro denni svetlo to ale v pohode staci. Pokud se nemylim jsou Conquesty i o neco lehci nez evropske Zeissy. Nez tedy Conquest,tak radeji evropsky Classic. :wink:
Blaser R93 Professional 9,3*62 - Zeiss 3-12*56 Diavari VM T*

"Budeme navždy znamí, podle stop které zanecháme" Sitting Bull - sioux
Stopař
Moderátor

Příspěvek od Stopař »

Geronimo - prosím tě, umím sice dobře německy, ale nikde jsem se nedostal k informacím - jaký je vlastně skutečný rozdíl mezi Victory a Classic, všude najde? obecné řeči - Hihg-End u Victory a vynikající poměr cena/kvalita u Classiku ale nikde v čem je skutečně podstata věci. Není k tomu někde něcož I ostatní - nemáte nějaké podrobnější informace? Díky moc za zprávy!
Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Podstata je, že Victory se vyrábí ve Wetzlaru a zbytek v Maďarsku i jinde. Základní kritika týkající se Zeisse, pokud jsem ji od ostaních německých a rakouských výrobců na IWA a jinde - ve velmi taktním podání - postřehl, je že Zeiss se "amerikanizoval" a nabízí svou produkci ve více kvalitativních a cenových úrovních (a ne všechny jsou pochopitelně ?pičkové).

Na letošní IWA jsem navštívil kancelář s "law enforcement" optikou Hensold (což je součást firmy Zeiss). Přítomní pánové tvrdili, že jejich snahou je úplné oddělení "speciální" produkce od komerční výroby Zeiss. Možná proto mají své důvody.

I tak ale třeba v Deutsch Waffen Journal v testech, které vy?ly cca v posledním roce - byly myslím tři - na "velké" lovecké puškohledy, taktické puškohledy a malé "naháňkové", je Zeiss hodnovený jako absolutní ?pička s náskokem před konkurencí :lol:

(narozdíl od naší Meopty u které se - stejně jako v reálu u nás v prodeji - vždycky něco objeví, třeba u toho posledního naháňkového Meostaru R1 1-4x22 zjistili na kolimátoru posun záměrného bodu o 60 mm při změně zvět?ení z 1x na 4x, eufemicky napsali že v "Prerau" si zřejmě myslí že při naháňce těch cca 5 cm/100 m nic neznamená. Ale ve finále je to celkem dobrá ostuda a i škoda pro Meoptu)
Pufr
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Tie testy z DWJ su aj niekde na webe,alebo mas doma casopis? Nesli by k nemalej radosti viacerych ludi naskenovat a niekam zavesit.Vopred diky. :D
Odpovědět