Blaser R93

Vše o kulovnicích a malorážkách
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Teoreticky mas pravdu, v praxi bych to zase tak neprehanel. Ale pravda je, ze ja bych si to proste nekoupil. urcite ne ve vetsi razi.
je potreba si uvedomit nekolik veci.
1. jiz zminene riziko zaveru v obliceji
2. moznost neuzavreni zaveru
a. malonko vetsi naboj (mimo toleranci - stalo se mi to i u kliky s Federal gold medal match .308win 168gr HPBT) ale kliku zavres vzdycky i kdyby jsi ji mel zavrit kladivem, rovnez ji tak otevres.
b. 3 klienti meli obdobnou prihodu, jeden nezavrel blaser zaver k vuli naboji, jeden k vuli spadlemu kousku jehlici a treti kvuli krystalku ledu. Vsichni tri na tom tratili. 2 tim ze jim zver utekla, jeden podelal zavod.

rekl bych ze se strelci rozdeli na zakladni 2 skupiny, Blaser vyborny, Blaser nechci protoze mu neverim.
je to stejne jako s Meoptou.
tem co to funguje, tak budou vychvalovat (nakonec, kdo si bude hanet to co si za tezke penize koupil) :-)
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
TT33
Pravidelný diskutér

Blaser R93

Příspěvek od TT33 »

To Shiva, s tím souhlasím... jsem zatím spokojený. Tyto zbraně se ze stejného materiálu vyrábějí i v jiné cenové relaci, pro daleko významější klientelu a asi žádný výrobce netou?í mít reklamu v médiích o úrazu zaviněném jeho konstrukcí zbraně... ačkoli mádia by na to měla asi jiný názor a podstatně by jim to zvýšilo sledovanost... Letos na výstavě IWA jsem byl, držel jsem v ruce poprve i M 03, neobe?lo se to bez úrazu při vypnutí napínací mechaniky, ale nebyl jsem sám :lol: , prohlížel jsem si i R93 Duo Hamed, v ráži .416 Rem.Mag., který je taky zajímavý, ale relace od cca.600000 do 1.110000Kč už tak zajímavá není... Na okraj k možným haváriím, viděl jsem poškozenou malorážku, kdy nejmenovaný majitel, ochránce zákona a domácí kutil upravoval na vyšší výkon náboj .22LR vysypáním původního prachu a naplněním po okraj prachem delaborovaným z nábojek do průmyslového vstřelovače... pak ten závěr otevíral kladivem... :lol: :lol: :lol: ,... řekl jsem mu, že kdyby toto udělal s nábojem do jeho Mausera, tak skončí v márnici... :wink: :wink:
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

:-) to necham bez komentare. debilove jsou proste vsude.
1. krok u prebijeni je ten ze tomu musim rozumet a vedet co delam.

kdyz nekdy posloucham lidi co delaji, tak si skoro myslim, ze by mel byt snad i nejaky kurz na prebijeni i pro vlastni potrebu a teprve na zaklade vydaneho osvedceni, by clovek mohl nakupovat komponenty a prebijet. Ale zase v zhledem ke schopnostem nasich uredniku, a moznost vytahovani dalsich penez a dalsi kontroly, je to mozna takhle lepsi.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Stopař
Moderátor

Příspěvek od Stopař »

Zdravím všechny, rád se podělím se zkušenostma z nastřelování R93 standard, 8x57JS. V podstatě se chci zaměřit jen na jedno sdělení. Vzhledem k absenci napínáčku a mé osobní enormní závislosti na tomto nástroji, musím přiznat, že "blesková" spouš» nebyla při nastřelování v kombinaci s mou osobou to pravé ořechové (zbraň je táty a ten byl na dovolené, nicméně mě pověřil s tím, že pak už dá jen sérii na prověření mých schopností :D ). Musel jsem vystřílet 15 ran, než jsem si zvykl na její chod. Po dalších 7 ranách (nějaké ty korekce a 3 kontrolní rány na závěr) bylo nastřeleno. Musím ale na rovinu přiznat, že v těch prvních 15 ranách to bylo plné chyb a bohužel ne stejných! takže jsem po prvních 10 ranách propadal zoufalství (normálně mám nastřelono +- 5 ranami + 3x kontrola). Na druhou stranu v okamžiku, kdy jsem "pochopil", jak na to, tak to dopadlo velmi slibně - rozptyl posledních tří ran do 1cm na 50m je pro nás čistě lovecké praktiky dostačující. takže flinta chodí perfektně.
Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
TT33
Pravidelný diskutér

Napínáček R93

Příspěvek od TT33 »

RUECKSTECHER R93, NACHTR.EINB. .../napínáček na R93, pokud si zákazník přeje, se nechá objednat :wink: Podle mého názoru je spouš» naprosto perfektní a napínáček není potřeba, spíše to chce častěji navštívit střelnici a po nějaké té první vyspřílené tisícovce to bude výrazně lepší :lol: Na trénování stačí i malorážka.
Čouda
Pravidelný diskutér

Re: Blaser R93

Příspěvek od Čouda »

Jakpak se vám líbí jejích poslední model a sice R93 R8 (www.blaser-r8.de). Je tam vyndavací lučík se spouští a v tom celém je zásobník. Zvětšíla se tím kapacita o 1 náboj. Dále je nová pojistka ( respektive ruční napínání), asi už bude konečně tichá.
Jinak se musím pozastavit nad tím, jak ty německé zbrojovky makají. Jak Blaser, Mauser i Sauer makají na nových modelech, pazbách, montážích, povrchových úpravách hlavní atd.. Kooperují s výrobci puškohledů (viz IC-control u Zeise). Jen ta naše CZUB si jede pořád svojí. Jednou za 10 let kosmatická úprava pažbení a jede se dál. Copak je to takový problém třeba nabídnout 2 verze páky závěru? Jedna s kuličkou a jedna s listem? Taky jenom kosmetika, ale aspoň něco po těch 10 letech výroby stejného modelu.
Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Vyberat zasobnik zo spustou.....??? To je fakt "genialne" riesenie,zrejme Blaser dotiahol k sebe tu kapacitu,co u Merkla navrhla KR1. Z uplne praktickeho hladiska - flinta,ktora ma vymenny zasobnik,tak sa u nej predpoklada nejake to prebijanie a vymena zasobnika pri strelbe. Bude teda treba nosit na nadhanku, min. 2ks zasobnik+spust. Jednak mi to pripada dost usmevne a po druhe minimalne neprakticke.....Ak nemali v umysle od zakladu prekopat R93, tak idea narvat tam vymenny zasobnik bola mierne povedane trosku mimo. Jedina vec,ktoru to riesi,ze majitel nemusi pracne vybijat pusku po polovacke /skor ale nechavaju naboje pod zaverom/.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

No koukám na to dost s rozpaky. Kdyby to bylo vyjímatelné bez návaznosti na zásobník z důvodů snadnější údržby, pak snad ano. Ale kolikrát se stává, že zásobník třeba spadne z posedu a pod. a pak věřte spoušti. Ne, mě se to nelíbí.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Hirc
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hirc »

v nějakém tom videu byla informace, že R8 bude mít i alternativní provedení, kde bude zásobník se spouští napevno.
osobně mi vyndavání zásobníku se spouští vůbec nelíbí, resp. je to nepraktické - někde to ztratit případně s tím někde třisknout... a hned je vyděláno
doktor
Nový návštěvník

Příspěvek od doktor »

Zdravím , technický dotaz , je nějaký rozdíl v systému závěru mezi blaser R 93 a rossler titanium , neviděl jsem , ale dle popísu by měl být systém obdobný se stejnými riziky.
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Rozdiel je zasadny. Blaser ma priamotazny zaver s uzamykanim klestinou,ktora rozovretim zamyka do vybrania v hlavni. Rossler ma klasicky odsuvny valcovy zaver, uzamykanie siestimi (T3 tromi) ozubmi do hlavne, v podstate modifikovany a modernizovany Mauser98. Jedna sa o diametralne odlisne systemy.
Naposledy upravil(a) lovec dne pát 25.2.2011, 12:25, celkem upraveno 1 x.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
doktor
Nový návštěvník

Příspěvek od doktor »

To lovec
díky za info :)
Odpovědět