Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Tak nám to tady pěkně Fořtík rozproudil :lol: :lol: :lol: . tak jsem se už dlouho nezasmál tady na fóru.
A? na to, že bych dodal, že měl počkat ne na kňoura, ale na loupe?níky kukuřice jistě by také dorazili, a pak si mohl i vklidu zatuplovat
:lol: :lol:
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)

Příspěvek od František Fořt »

On si onehdá Vhool (a další) posteskl, že sem vás tady přestal "obla?ovat" těmi svými kecy, tak sem dneska uvařil gulá? z toho předlončáka, dal si červené a zasedl i pičítači ....
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

Pro zasmati pekny, ale Andymu se to moc nelibi :lol: :lol:
CZ 550 Lux -.270 Win - Meopta 2100 3-12x50
SEDM
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

vysoká

Příspěvek od SEDM »

Včera večer jsem kolem 19 honem dojel do revíru, alespoň zkusit zda prasátka nevyjdou z kukuřice. Asi v 19.30, z lesa vytáhlo na podmítnuté pole 8 kusů vysoké, laň s kolouchem 3 ?molky a tři ?pičáci, protože už asi tři dny ze začínají ozývat jeleni tak jsem se věnoval sledování vysoké. Je zajímavé, že jeden ze ?pičáků se neustále snažil obtěžovat ?molku co se držela spolu s laní a kolouchem, vedoucí laň si to ovšem nenechal líbit a několikrát ?pičáka důrazně napadla až nakonec dal ?molce pokoj.
Bylo zcela evidnetní, že o tom jak bude probíhat říje rozhodují vedoucí laně.
Jinak po 20.00 vy?la další holá, 4 laně a 4 kolou?i a ještě 2 ?molky, nakonec vyšel i "pan domácí", který několikrát líně zatroubil (nerovný ?esnácterák, 7 let, cca 210 CIC.) 8)
fausty
Nový návštěvník

vysoká

Příspěvek od fausty »

TO SEDM: tak chceš říct že jeleni už začínají broukat?byl sem včera a jenom holá jelen zatím žádnej,počítám že ještě tři týdny čas,nebo ne?
SEDM
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

říje

Příspěvek od SEDM »

Tím chci říct, že opravdu začínají jeleni brokukat, ostatně jako každý rok v tuto dobu, říje u nás vrcholí mezi 10-20 zářím, jistě jeleni troubí i potom, ale vrchol bývá kolem poloviny září. Záleží na počasi, jedině teplé a de?tivé počasi může nástup říje zpozdit, pozor toto platí pro podmínky jižní moravy. 8)
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

na libave parkrat zatroubili uz pred 2 tydny... a rije tam vrvcholi v 2. polovine zari.
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
fausty
Nový návštěvník

jelen

Příspěvek od fausty »

Tak se Vám musím pochlubit se včerejším zážitkem.Už asi týden se mě drží lovecká horečka po jelenu,tak sem ted chodil ráno a večer a zatím bez úspěchu,doma už si asi mysleli kdo ví jestli chodim na posed tak ?la pro jistotu semnou i přítelkyně.Tátu jsem nechal na posedu asi 800 m ode mě a sám jsem jel s přítelkyní na kazatelnu kde je louka často nav?těvována černou.Po půl sedmé zatroubil jelen asi 1km od nás a v tom mi zvoní telefon že do leče kde jsem seděl zacházela vysoká a jelen,asi po půl hodině mi vylezla asi 200 m ode mě laň s telkem a nerovný vidlicový desaterák,tak sedm let starý,krásný odstřelový jelen s vybílenými ?pícemi a vyzrálým paro?ím,za ním šel ještě ?pičák tak 70 cm dlouhý.Neváhal jsem a rozhodl se ulovit svého prvního jelena,nebyla chvíle aby se zastavil,pořád odháněl ?pičáka od své laně a líně troubil,už na mě ?la pořádná třasavka proto jsem věděl že nemůžu dlouho čekat,jakmile se zastavil-lehce na ostro jsem namřil na plec a zmáčkl spouš».Jelen značil komorovou ránu a zmizel mi za hou?tím,počkal jsem asi 20 minut a šel na nástřel,našel jsem barvu a šel po barvě,le?el ca.80 m od nástřelu s krásnou komorovou ranou.Střílel jsem ráží 308 win. střelivo SAKO hammerhead 13g.Byl to obrovský zá?itek na který se nezapomíná....diana mi přála.....Lovu zdrar
VJM
Častý návštěvník

Příspěvek od VJM »

Upřímné Lovu zdar, doufám, že budou nějaké fotky.
fausty
Nový návštěvník

re jelen

Příspěvek od fausty »

Stopař
Moderátor

Příspěvek od Stopař »

Fausty upřímně Lovu Zdar!
Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
Dalby
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalby »

Fausty taky se pripojuji s uprimnym pranim LOVU ZDAR
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

fausty: LOVU ZDAR! ja vyrazim zitra rano na libavou a uz se nemuzu dockat!!! pocasi se ma lepsit, tak snad se prubeh rije zlepsi - zatim je to katastrofa... jeleni temer netroubi, prsi a fouka vitr :cry:
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
fausty
Nový návštěvník

Příspěvek od fausty »

Lovcův dík,děkuji všem za přání,u nás říje je na vrcholu ale troubí pouze ráno,každé ráno kolem půl sedmé troubí,včera jsem viděl tři jeleny kolem 4-5 let a jednoho ?pičáka a 8 ks holé,večer to vůbec netroubí,ale souboje jsou tvrdé,můj jelen měl čerstvě prora?enou lebku a silnou podlitinu zřejmě od parohu soka, nyní se začnu věnovat černé,když vidim ty louky tak se netěžim na jaro na brigády :-)
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Včera odpoledne jsem vyrazil na víkend na jelení říji k mému kamarádovi. Večer jsme zasedli na kazatelnu a byli plní očekávání. Ve čtvrtek večer troubili jeleni hodně, tak k tomu byl důvod. Asi v sedm hodin nám začal troubit tak 20 m za kazatelnou mladý jelen, ktrému postupně odpovědělo dalších 5 včetně jednoho opravdu profesorského zatroubení. bohužel vše trvalo tak půl hodiny a bylo ticho. Místo jelenů nás ale obcházeli dvě tlupy prasat a přišla i liška a srna se srnčetem.
Dnes ráno bylo troubení opět slabé, tak jsme vyrazili na hon na kachny. Ulovili jsme na malém rybníčku sedm kachen březňaček-i já jsem si jednu dovolil. No večer jsme nikam ne?li, tak jsem vyrazil zpět do domácího revíru. Chtěl jsem se ještě podívat po nějakém srnci, protože nemáme splněn plán. Místo toho se mi podařilo ulovit jedno slabé srnče a jednu nevodící 5-6-ti letou srnu.
Uvidíme jak bude pokračovat zítra říje :wink:
Odpovědět