Příspěvek od argonaut2006 »
No to vis ja se taky rad divam a fotim nez to strileni....holt to musis brat tak ze tomuhle remeslu se venuje siroke spektrum lidi a proste se ti (i me) nemusi libit nazory a pripominky tech ostatnich o tom to proste je.Tim proste muzes (muzeme) vybocovat z rady a nemusi to byt na skodu. Ja si proste nedovedu predstavit ze bych utratil X stovek tisic korun za to abych bechnul jelena a pak mi visela trofej v predsini a ja si rikal tohle je moje investice tech X Kč. Nevim nechapu to ale jak rikam kazdy jsme jiny...nekdo vdolky jiny zase holky.argonaut2006 píše:Koukám a nestačím se divit zalo?il jsem tenhle topic s tím jestli by mi někdo neporadil kam zajet na říji aspon ji sly?et kdybych ty jeleny i viděl tak bych byl ?tastnej jak blecha ale koukám že většina co píšete by radši jen střílela........
Příspěvek od vhool »
VJM píše:Není to jen o střílení, ale když člověk sedí na mezi a kolem něj trouubí 8-10 jelenů a sem tam se do sebe pustí, tak je to zá?itek na celý život a člověka ani nenapadne to rušit. Vím co pí?i nebo? na Libavé lovím 19 rokem a už jsem si odpustil spustu ran, jen kvůli tomu, že čekam jak který souboj dopadne.
Příspěvek od argonaut2006 »
máš recht taky jsem někam volal člověk chce vidět nebo aspon sly?et jelena a každej na něj kouká jak na blbce!!jo to kdybych jim řekl že chci vysolit 100000,- za jelena to by byla jiná ochota takhle si připadá? jak idiotStopař píše:tak tak, souhlas - š»astní to lidé, kteří tam můžou lovit - a nejlépe, jako domácí a né hosté.... (pro mě něco jako myslivecká nirvánaMám podobnou touhu jako kolega argonaut, v roce 2006 jsem se s ing. Jeni?em spojil telefonicky a ptal se na možnost povolení vstupu za účelem pozorování + focení - no už do telefonu zněl hodně odměřeně, což chápu, protože taky "vodím" hosty a dovedu si představit, jak mě někdo uhání o povolení "motat" se mi v revíru v říji, kdy se s hosty netrhnou dveře... nakonec jsem nejel a nefotil, ale stále to mám jako něco nesplněného... Mohl by mi někdo z Vás - VJM, nebo Alda, poradit jak na to? Určitě se dá najít lokalita, kde bude něco sly?et a vidět a přitom nikomu nepolezu do zelí, popř. jaký zvolit postup - ten telefonát byl docela studená sprcha
Za radu - třeba i přes SZ moc děkuji!
Vsimnul jsem si ze jsi z Jeseniku,kdyz kdyz to je pomerne velky pojem. Jestli se tedy v jesenikach trochu vyznas tak ti dam tip kde by jsi mohl jeleny slyset a pritom by jsi nemusel nikomu lezt do zeli. Nevim jestli vis kde je Ovcarna. Lezi to mezi Karlovou studankou a Malou Moravkou. Od tama se dostanes nahoru smerem na Petrovy kameny. Da se tam vyjet autem,ale u brany se plati za vyjezd myslim 100kc. Mozna je to dnes i o neco vice,nevim. Pesky je to ale pekna streka. Kdyz se tedy dostanes pod Petraky tak uz jses pomerne blizko sveho cile. Je tam velke parkoviste a nekolik horskych restauracnich zarizeni a ubytoven. Z parkoviste vede turisticka oznacena stezka na Petrovy kameny. Staci kdyz po ni pujdes takovych 500-700metru,tak budes prochazet pres klec. (nizkorostouci borovice) V tech mistech se posad na zidlicku a cekej. Jestli uslysis jeleny to ti nemohu slibit ,ale vzdycky tam jeleni troubili. Nejaky rok jsem tam jeleny lovival,tak vim o cem pisu. Jednoho vecera kdyz uz byla opravdova tma, jsem zrovna schazel dolu pres tyto borovice a najednou vidim lezet v borovicich nejakou postavu,ktera se okamzite postavila. V ten moment by se mne krve nedorezal,ale zachoval jsem klidnou hlavu a dotycneho se zeptal, co tam v tuto dobu dela. Ten se mi hned omluvil a rika "Ja si chtel jenom poslechnou jak troubeji jeleni." Nakonec se ukazalo ze to byl take myslivec,ktery si chtel tuto krasu take vychutnat. Jeste jsme cestou k autu pokecali a pak jsme jeli kazdy svym smerem. Vice ti poradit nemuzuStopař píše:tak tak, souhlas - š»astní to lidé, kteří tam můžou lovit - a nejlépe, jako domácí a né hosté.... (pro mě něco jako myslivecká nirvánaMám podobnou touhu jako kolega argonaut, v roce 2006 jsem se s ing. Jeni?em spojil telefonicky a ptal se na možnost povolení vstupu za účelem pozorování + focení - no už do telefonu zněl hodně odměřeně, což chápu, protože taky "vodím" hosty a dovedu si představit, jak mě někdo uhání o povolení "motat" se mi v revíru v říji, kdy se s hosty netrhnou dveře... nakonec jsem nejel a nefotil, ale stále to mám jako něco nesplněného... Mohl by mi někdo z Vás - VJM, nebo Alda, poradit jak na to? Určitě se dá najít lokalita, kde bude něco sly?et a vidět a přitom nikomu nepolezu do zelí, popř. jaký zvolit postup - ten telefonát byl docela studená sprcha
Za radu - třeba i přes SZ moc děkuji!