Četl jsem to odpoledne na netu. Nakonec se ukáže, že to byla dítka, která neměla jak trávit volnou chvilku, takový případ už tu byl myslím loni, jestli si vzpomínáte. Ale nejvíc mě zaráží diskuze k článku. Jako druhý názor vítězil ten, že je jedno, jestli měl někdo ty neš»astné bažantíky ubít klackem, nebo je mají o dva měsíce později členové místního HS cituji "humánně postřílet". Necitelnost některých lidí mě nepřestává udivovat
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
To není necitelnost, to je blbost a neúcta k cizí práci. Na to mi jde jedna známá věta " Sám som si zrobil, sám si zabijem!" naše sdružení odchovává každoročně cca 400ks bažanta, nedokážu si představit co by se dělo po takovéto "návštěvě".
Browning BAR Long trac 30-06,Docter 8x56RD, Browning FN 12/12, Deutscher Wachtelhund
Myslím, že tohle už není ani blbost, ale naprostá demence. Pachatele by měli
zavřít do ústavu pro du?evně vy?inuté, bydlím nedaleko Dobřan, tam by se o něj jistě nále?itě postarali... bohužel morálka je v tomhle státě jaká je, legislativa nestojí za nic a ke všemu nikdo nedohlí?í na její dodržování, u nás na policejní stanici slou?ilo 12 policistů. No a po opatřeních ministerstva vnitra jsou tam 4 .
Osobně si myslím, že tito rádoby ochránci a kritici myslivosti v 90 procentech ani nevědí o čem mluví. Já v tom vidím jen jejích snahu o zviditelnění. to už je taková vlastnost lidí této země tlachat a nevědět o čem se mluví, prostě jen mluvit za každou cenu.
Jinak vyčíslení škody je věc pěkná, ale ti chlapi co se o to starali to teď asi vidí trochu jinak. Toho parchanta bych jim dal na chvilku do ruky....
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
tento případ se ocitl aspoň na netu, kde si ho přečte a dozví se moc lidí. U nás skoro každoročně odchováváme asi 30 bažantů, a postupně takhle zazvěřujem honitbu. bažanty vychováváme ve voliérách venku od malých kuřat. Taky se nám stalo, že nám "ogaři" rozbili voliéru a bažanty ubili! A nenaděláte nic, zbydou vám jen oči pro pláč. Pachatelé nejsou plnoletí, škoda je malá... takže jim to bezproblémů prošlo! A pak vás na ulici ještě provokativně nahlas pozdraví