tak to se u nás rozhodně nestane, aby někdo něco sám od sebe povolil.
To se spíš musíme moc snažit aby se věci trochu pohnuli dopředu a něčeho jsme dosáhli. Samozřejmě se na to ještě optám u povolaných lidí. A dám samozřejmě vědět....
Toulavá kočka
Taky se tomu divím, usmrcení toulavé kočky nepatří mezi zakázané způsoby lovu, ale mezi oprávnění mysl. stráže a hospodáře. takže nechápu, jak na to mohla být udělena vyjímka. Mysl. hospodář tuto jedinou svou pravomoc nemůže podle zákona převést na nikoho jiného.
Nemohl by sem být umístěn text toho povolení? Docela by mě to zajímalo.............
Nemohl by sem být umístěn text toho povolení? Docela by mě to zajímalo.............
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Pokud příslušný městský úřad něco takového povolil, jednoznačmě porušil zákon, nebo? nemá k tomuto zmocnění. Jak píše kolega Lotr, usmrcování toulavé kočky upravuje zákon o myslivosti zcela konkrétně a nepřpouští vyjímky.
Také bych nespoléhal, na to, že případný problém je potom problémem MěÚ, nikoliv, každý má znát zákon a vědět co smí a co ne.
Jednoznačně však , je podobné rozhodnutí MěÚ, pokud existuje neplatné.
Také bych nespoléhal, na to, že případný problém je potom problémem MěÚ, nikoliv, každý má znát zákon a vědět co smí a co ne.
Jednoznačně však , je podobné rozhodnutí MěÚ, pokud existuje neplatné.
tak jak jsem slíbil, vznasl jsem dotaz na povolaného člověka a kupodivu mi bylo řečeno, že o tom nesly?í poprvé. Osobně o nějaké té skulině v zákoně, na jejím? základě by mohlo k povolení vyjímky dojít neví. ještě se zeptá dál, dalších kolegů. Tak uvidíme co zjistí.
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně