To Marek-když se tak zamyslím nad tím kolik ran většinou padne na jedno prase,myslím tím jak se střílí......tak mě napadá,kde se na honu na kachny vzalo tolik patron s jednotýma střelama??? nevěřím,že tam nelítaly i broky
Prosim Vas Uz toho tu je o tom napsano dost!!! Tech kterych jem se dotknul tim tak se hluboce omlouvam, Pouzte jsem se tu chtel pochlubit peknym vyradem. Podle mne je vetsi problem kdyz se na mnohych vyradech objevuji dospele kusy nez ulovit sele ve vode!!! Ale uz bez komentare...
Fro Kocour: Ano u nas nikdo nejde na hon bez krabicky jednotnych strel, mame to i na pozvankach. A tato lec nebyla na kachny, ale pouze na obeznanou cernou. A celkem padlo cca 25 ran.
Marku bez ohledu na to, že sele bylo uloveno ve vodě, jde hlavně o to, že se střela mohla nekontrolovaně odrazit od hladiny a někoho zabít, třeba klidně Tebe! Pěkný výřad za každou cenu také není to pravé ořechové. Ale jak jsem řekl, vyrovnejte se s tím každý po svém a tím definitivně končím diskuzi o Va?em "honu". Tečka!
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Po přečtení předchozích příspěvků mne napadá jediné - typický obrázek české myslivosti. každý loví jinak a zřejmě i pro něco jiného, vždy se najde spousta kritiků, kterým lze ovšem také většinou mnohé vytknout.
Léty lovů jsem se utvrdil v tom, že nelovím ani pro zvěřinu, ani pro trofej, ale jen a pouze pro zážitky. Dobrý pocit po lovu, z toho, že lov byl opravdu pěkný, proběhl tak jak má, dobrý zásah, zvěř netrpěla, atd.
Jestli?e někomu vyhovuje zá?itek, který byl popsán, budi?, až si to u?ije, samozřejmě pokud nedělá věci proti zákonu. Myslivost je koníček pro většinu z nás, a takovéhle věci jsou jen otázka svědomí.
Co mne však trápí plo?ně a mohu to vytknout téměř všem, je lovecká střelba. Drtivá většina myslivců vůbec neumí střílet, a přitom si všichni troufají na neuvěřitelné kousky. Kdo má problém na střelnici udržet jakýs-takýs rozptyl, jistě ani ten nedosáhne při střelbě z posedu či kazatelny, navíc na velké vzdálenost, vůbec už nechápu střelbu z volné ruky na šoulačce, tím více pak střelbu na běžící zvěř také z volné ruky. každý někdy zkazí ránu, ale pokud jde o takovéhle kousky - vlastně pokusy, jestli to vyjde, pak to hodnotím jako záměrné a vědomé mrzačení zvěře. A bohužel znovu opakuji, je to drtivá většina myslivců.
když se mluví o tréninku lovecké střelby kulí, je to pro většinu moc drahé. A přitom stačí malorážka, kde každá rána stojí cca korunu. Je to jen lenost a pohodlnost.
...nechtel jsem se ucastnit teto diskuze takze jen podekuji figimu za celkem presne hodnoceni ceske lovecke strelby.me osobne je take fuk ktere duvovy vedou kohokoliv k lovu ale pravdou je ze se po ceskych luzich a hajich stale promenaduje velke mnozstvi bouchalu kteri o strelbe vedi pramalo....
Tak kroužky sehnány puškohled nasazen ještě zbývá nastřelit. Teď jsem to nahrubo ladil přes hlaveň a záměrný bod na který jsem v té tmě koukal bylo rozsvícené světlo v kuchyni jednoho z bytů v protějším cca 200 m vzdáleném paneláku. Teď ještě nastřelit a hurá do revíru. kroužky byly sice dra??í než jsem čekal (1400,-) ale snad jsou kvalitní - jsou soustru?ené a ne odlévané a Foxka s nimi a s Meoptou 6x42 úplně prokoukla.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
Marpie píše:Tak kroužky sehnány puškohled nasazen ještě zbývá nastřelit. Teď jsem to nahrubo ladil přes hlaveň a záměrný bod na který jsem v té tmě koukal bylo rozsvícené světlo v kuchyni jednoho z bytů v protějším cca 200 m vzdáleném paneláku. Teď ještě nastřelit a hurá do revíru. kroužky byly sice dra??í než jsem čekal (1400,-) ale snad jsou kvalitní - jsou soustru?ené a ne odlévané a Foxka s nimi a s Meoptou 6x42 úplně prokoukla.
Co tam máš za montáž? Já jsem si taky koupil Foxe a chci si na ní dát nějakou montáž, ale ne Kozap.
montáž mám úplně původní origo brněnskou násuvnou bez podhledu. Je na ní tu?ím vyra?eno Fox, Hornet, ZKM. Dosud jsem na tom měl ZF4 s žínou tak kroužky nebyly potřeba, ale teď jsem tam dal Meoptu 6x42 tak jsem už kroužky potřeboval. Koupil jsem je u Ing. Kozuba kterému je někdo vyrábí na zakázku stejně jako montáže a tvrdil mi že ty montáže do nich? vložil spoustu peněz se mu pomalu začínají vyplácet a už je chce údajně i konkurence protože jsou s nimi výborné zkušenosti. O té mojí říkal že ji ještě neviděl, ale že si myslí že je kvalitní. Na ZKK mám od něj celou montáž, ale to nevím jestli už tehdy měl dělanou, ale za 10 let co ji mám nebyl nejmenší problém. Mám se ho zeptat co by stála montáž na Foxku kompletní? Já za kroužky dal 1400,- A budeš na to dávat palcový nebo 30mm puškohled?
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12