243Win
-
- Zkušený diskutér
Znáte někdo toto?
http://www.fusionammo.com/
Máte někdo zkušenost s touto municí-střelou. Hledám něco tvrd?ího (nefragmentujícího) na srnčí a černou do 50kg. Na krátko. Na LR mám Winchestry.
Máte někdo zkušenost s touto municí-střelou. Hledám něco tvrd?ího (nefragmentujícího) na srnčí a černou do 50kg. Na krátko. Na LR mám Winchestry.
-
- Zkušený diskutér
Zajímavá je i cena - okolo 28,-Kč za kus. Krabička pod 600 Kč. Chtěl bych jich pár koupit a nábojnice pak případně přebít. Jaké má Fed. nábojnice?
Josefe, zkušenosti se střelou Fusion nemám, také jsem o ní přemýšlel. Na základě toho , co jsem někde vyčetl "Firma Federal představuje nový typ střely obchodního názvu ?Fusion?, která se vyznačuje tím, že její jádro je chemicky spojeno s plá?těm a poskytuje řízenou, kontrolovanou expanzi při všech rychlostech bude laborována v celé ?íři kalibrů od .243 do .300 . " ....to bude něco jako Oryx za menší cenu....
-
- Zkušený diskutér
První z W 243
Včera jedno sele : 45 kg vyvrženo, bachyňka, W243 100grejnů Power point, V nula cca 890m/s, vzdálenost cca 80m v kroku, zadní komora ?ikmo, zasažena pravá plíce vzadu - půlka hrotu a kousek jater,průstřel, sele ode?lo cca 20m do zmoly. Tentokrát přišlo jedno střední a dvě menší. Vybral jsem z těch dvou menších to nejmenší a bylo. Byla čistá.
Z účinku jsem byl mile překvapen. Po stažení ?káry jsem Nenašel podlitiny, vstřel o průměru střely, výstřel cca 1,5cm. Znehodnocení zvěřiny 0! Rychlé zhasnutí. Myslím, že ji budu všude ( mimo kukuřice) a na veškerou zvěř.
Z účinku jsem byl mile překvapen. Po stažení ?káry jsem Nenašel podlitiny, vstřel o průměru střely, výstřel cca 1,5cm. Znehodnocení zvěřiny 0! Rychlé zhasnutí. Myslím, že ji budu všude ( mimo kukuřice) a na veškerou zvěř.
Výsledek ???
Koupil jsem si také tohle střelivo a hned první člověk při nastřelování mi řekl, že na srnčí to moc není. spíš na něco většího. máš už nějaké zkušenosti z praxe? Kulovnici jsem koupil v zimě a zatím byla jen na střelnici. Předchozí majitel střílel SB a to rozhodně nebudu na srnčí ani zkoušet.kpt.stone píše:Mimo jiné jsem zakoupil střelivo Hirtenberger se střelou SIERRA Pro-Hunter, 6,5 g. Údajně by měla být pevnější konstrukce než GameKing, tak uvidíme. Počáteční rychlost nemá až tak enormní...nemuselo by to tolik rozbíjet. Nějakých 880 m/s. E0 je 2517 J a E100 je 2014 J. Na srnčí a selata to myslím bude dobré a mohlo by to fungovat i třeba na slabšího daňka. Uvidíme....vyzkouším a dám vědět. Ale nebude to až tak honem, neb jsem závislý na pozvání kolegů, nebo co si zaplatím.
Koho by to zajímalo, tady je katalog (aktuální) střeliva Hirtenberger.
http://www.genschow.com/pdf/Hirtenberger-Flyer-engl.pdf
CZ 557 Lux 6,5x55SE + LEUPOLD VX-III 3,5-10x50 Ill + PARD NV007 - 940 nm, IŽ 27EM-1C 12/76, IŽ 27E 16/70, ZKM 451 + LEUPOLD MARK 4 3,5-10x40 CHINA 

Zdravim..Mohl bys mi prosim posta odkaz na p.Martínkovo stránky??Pokud se nemýlim je z Blí?ejova u Dom?lic ?e??Díkylörinc píše:souhlasím, pan Martínek z gunshopu mi psal že střela přes 100grs je nestabilní a už v 50 metrech letí na plocho, takže opatrně. (Jak jsem koupil tak prodávám). Jsem z Hané takže těch 100 - 250 m by přicházelo v úvahu, blí? se dostanu málokdy.figi píše:No ono Záleží na tom, na co a jak daleko se bude střílet. Mně Winchestry sedí proto, že jsou výborné i na velké vzdálenosti jak v přesnosti - Ballistic silvertip i Power point+, tak jsou to skvělé lovecké střely.
Další věc je otázka stabilizace střely 6,8 g - zkoušel jsem Hornady 107 ( 105 ?)grs Amax, moje stoupání 10" nemělo šanci, rozptyl 0,5 m/ 100m, oválné díry v terči, takže bych byl velmi opatrný - nejdřív vyzkoušet.
Jinak na běžné vzdálenosti u této ráže je to jedno, důležité je, aby střela držela pohromadě a po dobrém zásahu ani největší jelen nemá šanci.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
strela jez ma vahu 105-108gr nebo dokonce 115gr nelita na plocho, pokud ma dostatecne rychle stoupani ktere takto dlouhe strely ustabilizuje. v tomto pripade je potreba twist (stoupani) 8" a 7".
Proc si nezjistite nebo alespon neoverite pravdive informace.
Proc si nezjistite nebo alespon neoverite pravdive informace.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
twist 10" je na tak dlouhe strely nedostacujici.
myslim ze kazdy vyrobce uvadi minimalni potrebny twist na stabilizaci te ktere strely.
myslim ze kazdy vyrobce uvadi minimalni potrebny twist na stabilizaci te ktere strely.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
-
- Zkušený diskutér

Ta levá dole je první a zbylé tři jsou v pravo nahoře po tom, co jsem pod pažbu dal podložku - fusakli s obilím.
ZKK 601, 243W, koupená z inzerce fóra - r.v. 92, ZD Meopta, 100m střelnice Znojmo, bezvětří, polojasno, cca 17C.
Naposledy upravil(a) Josef Kuřitka dne sob 18.10.2008, 21:52, celkem upraveno 2 x.