Co jste v honitbe naposled videli?

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

včera večer čekaná 17-21 h,bylo krásně vidět, ale pak pomalu přicházela mlha, 6 ks srnčí, 2 zajíci, pak cca na sto metrů na hraně mlhy proběhla liška, divočáci vyšli celkem třikrát, ale jistě by se dalo střílet jen na jedno prase nad 100kg, jinak zase vadila světla od vesnice.... tak snad příště
LukasD zh 324, 7x57R/16
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Včea jsem byl na čekané a viděl jsem jen 3 ks srnčího. Asi po půlhodině se zatáhlo a začlo pr?et..Z měsíčku nebylo nic a byla velká tma...Po zasednutí nám vylezl daněk bohužel jsem ho nepřečetli protože se dost setmělo..Pak jsme pozorovali prase ale střílet se nedalo...Dnes ráno čekaná a ani chlup....Jen krásná procházka, ale pouze do doby než začalo zase pr?et.. :evil: :roll:
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

Vcera vecer cekana: znamy slaby srnec II.VT a na sero vytahl danek odstrelova I.VT,jinak nic. Jelikoz se nasledne rozprselo, vyrazil jsem na cuniky az kolem 1:OO - pocasi bylo jak v dubnu, jasno, pak zatazeno, snih s destem, silny vitr, pak zase bezvetri. Behem 2,5 hod soulani asi 3O ks danci a 1O ks srnci, cunici nikde. Nad ranem jsem zase sedel u poli - jeden srnec a jedna srna...
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Jen v rychlosti: Včera u nás napadl letošní první sních. Neodolal jsem a vyrazil na večerní čekanou-přišlo mi cca 20 ks srnčího. Po půlhodině čtení a vybírání jsem ulovil slabou čiplenku-váha 10 kg po vyvržení(7x64/11,2 Spce, vzdálenost 70-80m, rána na spodní komoru-kus v ohni).
Dnes ráno jsem vyrazil k lesu na kukuřičné strniště, vyšlo mi asi 15 ks srnčího, vybral jsem velmi slabé srnče a ulovil jej-váha po vyvržení 6 kg(308 Win./Norma Vulkan/vzdálenost 30-40m-rána na krk-kus v ohni)
ještě jsem zapomněl, včera dopoledne naháňka na černou-nepodařilo se jí vyhnat a tak byla na výřadu jen jedna liška-krásné počasí, krásná vycházka s kamarády.

LOVU ZDAR!!
MATOUS
Častý návštěvník

Příspěvek od MATOUS »

Včera první sníh tak jsem vyrazil na čekanou od 19-23hod jen srna se srnčetem černá se toulala někde jinde. Jinak jsme měli včera hon a z jedneho kanálu pes vyhnal 2 lišky jednu se nám podařilo dostat. Výřad obsahoval 22bažantů a 1liška. Dnes ráno jsme byli projít ostatní kanaly u všech stopy ale ani v jednom žádná liška nebyla.
Greening
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

první sníh

Příspěvek od Greening »

včera u nás padl sníh, já byl doma, ale můj tatík měl štestí a slovil dva kusy černé. oba knourky 25 35 kg.
CZ 550 7x64 +meopta 3-12x56 RD
Uherský Brod 12-12/70
Greening
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greening »

včera na čekané 18- 21 h ..dva kusy srnčí zvěře, čuníci nepřišli :) ale hezká podíváná.....moje první samostatná čekaná na obnově :D
Uherský Brod 12-12/70
SEDM
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

sele

Příspěvek od SEDM »

jelikož v sobotu napadl první nesmělý sněhový popra?ek, tak jsem vyrazil odpoledne do lesa, chtěl jsem ulovit ještě nějakou srnčí holou a případně posedět u vnadiště na prasátka, jelikož v poslední době chodila téměř pravidelně, ale pozdě.
Srnčí jsem neviděl, ale první prasátka se objevily už v 16:30, vždycky vyběhly z rákosí a rychle se vrátily. Kolem 17. hod vy?ly z rákosí pomalu dve selata a vydaly se přes louku k vnadi?ti, čekal jsem že se každou chvíli otočí a utečou zpátky do rákosí, ještě bylo dost světlo, mezitím však došly asi na 50 m a zastavily se, honem jsem sáhl po kulobroku a hledal v křížku to zadní, bylo menší. Zaburácel výstřel, prasátko se zlomilo v kolenou a lehlo na břicho, viděl jsem jak za jeho tělem vyletěl gejzírek hlíny a sněhu, jak jsem je prostřelil. Myslel jsem, že to bude dobré, nebylo. V okamžiku zase vyskočilo a těžkým krokem odbíhalo zpět do rákosí za svým zdravým sourozencem. Potom jsem ještě slyšel, jak láme v rákosí, zdálo se že na jednom místě.
Tak a co teď, baterka byla v aute, a to měl tatínek. Jal jsem se tedy telefonovat, dohodli jsme se, že mu dáme hodinu. V 18 hod. táta přijel, na nástřelu bylo trochu tmavé barvy, játra, sele dobře barvilo, v rákosí už se dala stopa sledovat velmi dobře, le?elo v místě kde jsem slyšel lámání, už bylo zhaslé. Zásah byl na ?ířku dlaně za pleckem, výstřel ?ikmo dozadu, na výšku uprostřetd těla. Sele mělo 33 kg. 8)
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Dnes ráno opět obnova. Vyrazil jsem na čekanou na holou srnčí zvěř. Sedím vedle pole, kde ještě stojí neposečená kukuřice. Z lesa a kukuřice mi postupně vyšlo 53 ks srnčího. Dlouho jsem vybíral, až jsem vybral. Srna-věk 6-7 let, váha po vyvržení 14 kg(vzdálenost asi 40 m, 308 Win. Norma Vulkan, rána na krk, kus v ohni)
Cestou zpět jsem obe?el les a obeznal několik lončáků a lišek , takže večer vyrážím na čekanou-snad se prasata uká?ou-v tuto dobu je v lese opravdu krásně!!! Lovu zdar!
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

včera večer mě vy?kolili dva lončáci kňourci, nesly?ně se jeden z nich zezadu dostal až pod kazatelnu a zafuněl, nelíbila se mu asi moje stopa a tak následoval úprk,potom mi asi 20 minut seděl na okýnku pu?tík,krásná noc....
LukasD zh 324, 7x57R/16
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

To Vojta: Lovu zdar :) :)
Tak jsem se dneska byl projit honitbou a obeznat, co kde bylo. Nasel jsem v houstine podle stop asi 80kg prasatko, a jedno samotne sele, ale uz bylo pozde si ho jit najit.... Jinak nory pochozeny od lisek, ale kunam se zatim ve snehu moc nechce, jen u kravina to bylo dost potapkane. Na mem vnadisti cerstve znaky pritomnosti prasatek, zitra na ne pujdu, dnes mam jeste nejakou praci:( Videl jsem dost srnciho na zelene horcici, a na lesni ceste mi vyletla sluka. Pri kontrole odchytove nory, jsem zjistil lapenou lisku, kterou se mi po vypusteni povedlo ulovit. A i bez tohoto ulovku by byla dnesni prochazka zasnezenou krajinou krasna...
CZ 550 Lux -.270 Win - Meopta 2100 3-12x50
Greening
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greening »

zdravíčko..tak jsem dnes opět zavítal do honitby. čekal jsem od 17 do 21h. zvěře sem viděl dost. První pro?la kuna, po ní kus srnčí zveře, potom prosel kapitalní lišák, ktereho jsem bohuzel nestihl slovit, ale prasátka se neukázaly.. dnes lovili sousedi....4 rány 4 prasata.....snad zase přejdou do našeho revíru :D
Uherský Brod 12-12/70
Zlámoš
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Zlámoš »

Dnes 3ks srnčího, zajíc, na hlavu mi málem sedl pu?tík a pak ještě vytahl ze sečky kňourek tak 120kg. Černej jak bota. :)
ZH304 7x57R/12+Meopta Artemis 3-12x56 č.bod, Iž 27EM-1C Sporting, ZKM456+kopie Leupold M3 3.5-10x40,ZP 16/16, Lovu zdar!
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

No tak v utery mi za cely vecer prisly 2 kuny 5 ks srnciha a pak jsem pasl asi pul hodiny takovyho loncacka, mozna by byl k tomu, ale kdyz neni porovnani, tak je to tezky.
Vcera se prasatka neukazaly, ale prisla liska, kterou jsem jen olizl, na nastrelu, bylo jen trochu strize, a zas ty dve kuny, jedna z nich hodne provokovala, tak ji kamarad zkusil kuli, a uspel :lol: no 308 a kuna... dopadlo to vcelku jeste dobre.
A dneska jsem se zrovna vratil, byla silena mlha, ale jak je obleva, tak lisky chodi jak pitomy. Hned okolo sedme mi prisla jedna, ale v mlze jsem ji nedohnal v optice, potom mi prisla za zada dalsi, tu jsem si ovsem zradil a tesne pred desatou prisla treti, to uz jsem vzal osobne a do tretice se povelo... :lol: :wink:
CZ 550 Lux -.270 Win - Meopta 2100 3-12x50
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)

prasata tváří v tvář

Příspěvek od František Fořt »

Já jsem v sobotu viděl cca 10 prasat, a to poměrně dobře, protože jsem se ocitl uprostřed nich...... Asi to bylo tím, že byla naháňka..... I tak ?ly/bě?ely nezvykle pomalu, tj. žádný trysk, i když za nimi byli psi. Nemusel jsem se dvakrát přemlouvat a odjistil svou nemysliveckou zbraň :twisted:

No a pak jsem ve středu viděl díky sněhu cca 20 prasat, a to už po 17 hodině! přišli zkontrolovat, jestli správně a dostatečně překládám krmivo :twisted: Chvíli jsem se pokochal nádherným pohledem na rudl a kvůli točícímu se větru jsem rychle jejich kontrolu za pomocí přítele 8x57 JS ukončil.
Odpovědět