Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
kocourvbotach
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kocourvbotach »

Johny,toho si va?,musí být moc krásný když chodí táta s tebou,já to štěstí neměl a všechno jsem se musel učit sám :wink:
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

TO kocour - Jo je to dobrýý...I když se v něčem občas neshodnem..ale tak to snad každý :wink: horší je na tom že jsme oba tvrdohlavý a myslíme si jen tu svou :D Ale hoodně mě naučil a zo to sem mu vděčnýý... :oops:
machal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od machal »

Nejlepší co tě mohlo potkat - mít se od koho učit. Sám by ses učil mnohem pomaleji a dopou?těl by ses nevratných chyb. Na případné závistivce kašli. Lovu zdar! :wink:
Browning BAR Long trac 30-06,Docter 8x56RD, Browning FN 12/12, Deutscher Wachtelhund
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

V?em Lovu dík.. Je vidět že ti správní chlapi a myslivci ještě jsou...A budou... :)
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Tak dneska jsem byl zas zakrmit a kouknout se na tu hromadu, co jsem zakrmoval v neděli..Musim říct že prasata chodí a není jich málo...bohužel až dneska bylo skvělé počasí, ale na posed se stejně nedostanu.. :cry: Snad příště...Pejska sem posílal do houštin, ale nic...Pak jsem šel po lesní cestě pejsek se vrátil a haf haf a pak to začalo tvrdějí a pořád na místě...když jsem popo?el blí?, tak něco na krátkých nohách(kdyby to bylo srnčí nebo daňčí viděl bych to) vyrazilo z ostru?in do houštiny..Tak newim..Možná prasátko... :cry: Snad příště...Venku bylo akorát srnčí vyta?ený ale nic odstřelového...I daňka jsem slyšel zarochat..Letos byla asi dobrá říje... :roll:
polda
Častý návštěvník

Příspěvek od polda »

to Johny 77-ty občasné neshody s tatíkem si s přibývajícími léty sednou,já to měl v tvém věku to samé a teď jsme jako jednovaječná dvojčata,jinak rady od zkušeného tatíka jsou k nezaplacení a jako adept jsem lovil taky :lol: :lol: :lol:
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

TO Polda - :D Jednovaječná?? :D Jo tak nějaký to ?kádlení musí bejt..přece sme chlapi nééé :lol: :wink:
polda
Častý návštěvník

Příspěvek od polda »

jasan,beru to :lol:
jaffa
Nový návštěvník

Příspěvek od jaffa »

já beru kazdy zazitek, a kazdou chvili v reviru za nejkrasnejsi, nejlepsi je ten mir, ten klid, ta pohoda..
ale pokud jde o ty nejkrasnejsi zazitky, tak ty prisuzuji Libave
v dobe, kdy jsem studoval na SLS Hranice, privydelaval jsem si priblizovanim drivi konmi na Libave.samozrejme nejlepsi cas byl zari-cas rije, kdy troubeni a souboje jelenu se ozyvaly ze vsem smeru, kdy vzdych byl prosycen typickou vůni prku a v tu chvili dalo by se rici, ze zver chodila kolem nas a koni, po zkonceni prace jsem se tam vzdy zajel podivat, do mist, ktere mi byli zname a zazitky a pocity, ktere tato a lokalita nabizi se opakovali
jednoho chladneho rana jsem se posadil do korenovych nabehu statneho smrku, který na hranici porostu s bukovou mlazinou, misto jsem zvolit protoze z nej slo videt na potok, ktery je pod mlazinou a ozyvali se tam dva jeleni, kdyz se mi ukazali v cele sve krase, slo o 16teraka a 18teraka, byl to impozantni zazitek sledovat tyto silne kusy, v jejich sledovani me vyrusil selest, kdyz jsem vykoukl z poza stromu, zrovna se vracel ze svych nocnich toulek sekač
byly to sice lovy beze zbrane, ale tyto chvile a zazitky mi zustanou vryty v pameti, protoze neni tak bezne nahlednout do takove oblasti jako je Libava
jaffa
Nový návštěvník

Příspěvek od jaffa »

já beru kazdy zazitek, a kazdou chvili v reviru za nejkrasnejsi, nejlepsi je ten mir, ten klid, ta pohoda..
v dobe, kdy jsem studoval na SLS Hranice, privydelaval jsem si priblizovanim drivi konmi na Libave.samozrejme nejlepsi cas byl zari-cas rije, kdy troubeni a souboje jelenu se ozyvaly ze vsem smeru, kdy vzdych byl prosycen typickou vůni prku a v tu chvili dalo by se rici, ze zver chodila kolem nas a koni, po zkonceni prace jsem se tam vzdy zajel podivat, do mist, ktere mi byli zname a zazitky a pocity, ktere tato a lokalita nabizi se opakovali
jednoho chladneho rana jsem se posadil do korenovych nabehu statneho smrku, který na hranici porostu s bukovou mlazinou, misto jsem zvolit protoze z nej slo videt na potok, ktery je pod mlazinou a ozyvali se tam dva jeleni, kdyz se mi ukazali v cele sve krase, slo o 16teraka a 18teraka, byl to impozantni zazitek sledovat tyto silne kusy, v jejich sledovani me vyrusil selest, kdyz jsem vykoukl z poza stromu, zrovna se vracel ze svych nocnich toulek sekač
byly to sice lovy beze zbrane, ale tyto chvile a zazitky mi zustanou vryty v pameti, protoze neni tak bezne nahlednout do takove oblasti jako je Libava
jaffa
Nový návštěvník

Příspěvek od jaffa »

Pecan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pecan »

chtěl bych se s Vámi podělit o můj myslivecký zá?itek na večerní čekané. V pátek 14.11. 2008 sem vyrazil v 19h na kazatelnu, kterou sem dostal za úkol postavit a na zimu sem ji i zateploval. Kazatelna stojí na uzavřené louce a před ní je ve vzdálenosti asi 40metrů myslivecké políčko, a navezené krmivo pro divočáky a řepa. Minulý týden tam byla i újeď, ale prasata ji se?raly.
Do?el sem za krásného měsíčního svitu kolem 19:30 na kazatelnu, chystal sem si věci a flintu a v tom vidím, jak se ke mě zleva Blíži po hraně políčka liška. Asi po 10minutách sedění, Možná dřív. už na první pohled dalekohledem mě zaujala zajímavá oháňka, ale zatím sem ji nevěnoval pozornost, spí?, že ta liška byla nějaká "vysoká". Do?la na 40metrů a čenichala po bývalé újedi. Dlouho sem se nerozmý?lel, i když čekám na divočáky, lišky se musí lovit!
Vytáhu kulovnici, namířím a bác. Nejdřív sem si nebyl jistý zásahem, protože mezi krtincema sem ležící lišku neviděl. Hned sem pro ni ale nešel, co kdybych zradil zrovna přicházející divočáky. Sedělo se pěkně, zateplená kazatelna, jasná obloha a měsíc v úplňku, co víc si přát.
Prasata do 23:30 nepřišly, tak se jdu podívat na nástřel. liška zůstala v ohni. Ale jaká liška! První pohled vedl na oháňku, ta má na délku zhruba jenom 15cm a průměr tak 14cm! Prostě krása! Ale to největší překvapení mě teprve čeká. Podle její váhy usuzuji, že jde o staršího lišáka. Cesta domů mi trvala pě?ky 2x déle, než normálně. Ráno byly ještě nějaké povinnosti a chlapi mi říkali, že ji mám zkusit vypreparovat lebku.
Začínám s preparací a po vyvaření se jde otec na lebku podívat. Nevěřícně kroutí hlavou a běží pro ?upleru - posuvné měřidlo. Měří a kroutí hlavou. Vytahuje tabulky a říká, ten lišák má jisté stříbro! však porovnejte sami z fotek. Měří se délka a ?ířka v cm = body, že? Na délku má lebka 16,2cm a ?ířka je 8,6 = 24,8 a zlato je od 24,99, takže těsně pod zlatem! Krásný lovecký zá?itek ověnčený stříbrnou trofejí a zajímavou oháňkou staršího lišáka

loven kulovnicí CZ 550lux ráž .308W střela S&B střela 9,7g SPCE
vzdálenost 40metrů.
vstřel nepatrný - vyšší komora
výstřel vidíte sami - lišák zůstal v ohni

http://album.volny.cz/pec.an/browse.php ... wse_page=0
Sauer 404 Synchro XT .308w
CZ 550 lux .308w + Zeiss V6 2,5-15x56 ASV
CZ 557 lux .308w + Swarovski 2,5-10x56
ZKM model 2 .22LR
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

Lovu Zdar! Podle fotky lebky bych neřekl, že jde o staršího lišáka. Myslím že měl tak do 3let.

Nimrod
Kubo 630
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Kubo 630 »

Tak dnes som mal ozaj silny zazitok. Bol som so strykom na spolocnej ako honec. Mal som so sebo svoju 1,5 roka staru kopovku Dianu. Zacali sme hnat a asi po pol hodine sme vosli do riadnej hustiny. Diana chytila stopu a trielila do kopca. Za par sekund uz hore hlasila a durila pre mna zatial neznamu zver rovno na mna. Paradne hnala a z hlasu som usudzoval ze je zvery ,, za petami" . Vsetko sa to odohralo za par sekund, stal som v redsej casti hustia. Videl som uz iba ako sa rozrazaju mlade smrecky a asi 3metre predo mnou sa z tej hustej mladiny vyrutili tri kusy vysokej. Bol to zlomok sekundy, intuitivne som sa hodil do strany. Ako som padal tak prva jelenica ma preskakovala a raticou zavadila o moju nohu. Chvalabohu som letel na brucho takze ratica zasiahla iba vnutornu stranu litka, nie holennu kost. Dochramal som na koniec honu a bol stastny ze som obisiel este dobre. Dostal som iba kopanec, ak by to domna ta jelenica vpalila v tej rychlosti tak rebra by asi nevydrzali. . Dalsim stastim bolo ze jelenik spicer isiel ako posledny treti. Aj taketo veci prinasa polovacka, treba to brat s humorom a odniest si z toho mozno zazitok, mozno ponaucenie.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD,
Steyr/Mauser 98 7x57, Docter/Frakonia 2,5-10x48
Hammerli 16/16x70
ZKM 456+Nikko stirling Gold Crown 6x42
Hatsan 55S+Walther 4x32 compact
Slavia 631+Lensolux 4x32, Slavia 630
frankolin
Nový návštěvník

Příspěvek od frankolin »

Zdravim Vas po delsi odmlce, predevcirem jsem sedel na mem obvyklem stanovisti - prizemni bouda v prudkem svahu poskytujici kralovsky vyhled na starinou zarosltle udoli. Chodim sem pravidelne na lisky. Usedam okolo 22.00. Vidim precizne, dalekohled diky snehu ani nepotrebuju, schopen rozeznat polnaka ci lisku i na 300 m v klidu vyckavam. Po pulnoci me upoutaji dva vetsi fleky v dalce, pres optiku pozoruju 2 ks srnciho a to je az do 3.00 vse. Rikam si: " neni kazdy den posviceni", i kdyz me to trochu mrzi, protoze vim, ze maji lisaci behem prvniho snizku pekne nalitano, stopy jsou prakticky vsude. Vitr byl vynikajici, tak jsem sam bloumal nad tim, kde se stala chyba. Beru flintu na rameno, otviram dvere a vylejzam z boudy. Je to jako v tom filmu Vrchni Prchni, prikčit a mirne zaklonit. Podivam se po mem manevru nalevo a polilo me horko. 10 metru ode me protahuje liska, jak jsem celej zkoprnelej, nestacim si ani striknout, do optiky ji za plneho trysku dostavam nekde na 100m a uz ani nestrilim. To se mne zase jednou ty nahore vychechtavaji. Jedu domu a je mi jasne, ze se sem hned zitra jdu mrknout znovu. Hlavne nic nepodcenit. Usedam drive, delam si pohodli. Cumim asi hodinu a najednou flek. Flinta zaprit, srdce mi skace az v krku, uz myslim na finale,liska tahne z prave strany (50m), ale kryta jakymsi hrbitkem a travou mizi memu zraku a 10s o ni vubec nevim. Najednou se vyhoupla v tom nejzassim miste - buren z sipku, bezu,.... Tam by ani nemelo cenu strilet. Kratce myskuju, reakce lisky byla predpisova. Zastavila a tahla mym smerem az na vzdalenost nejakych 12 metru. Stoji a jisti. Odjistuji a poustim na ni armadu 4mm pomocniku. Jen klesla. Zhasla behem mziku a ja jen sedim a uzivam si poloveckou tresavku, byla to proste parada. Lovu zdar vsem uspesnym i mene uspesnym, P.

Hrozne rad bych sem dal fota, ale vkladani obrazku se mi zda moc komplikovane a obtizne, prosim timto nekoho zkuseneho o pomoc. Moc dekuji.
Odpovědět