Závada na Meopta 7x50RD

Lovecké puškohledy a vše o nich. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Na ten Sightron jsem taky koukal, měli na IWA takovou zajímavou cedulku

http://sweb.cz/pufr1/Sightron%20comparison.jpg

je to vyfocený jen tak narychlo, snad je to k přečtení.
A tak to je pozitivní zpráva, že jsi s ním Shivo spokojený!

Docela dobře mi cca 5 let - než jsem ho prodal - slou?il i tenhle dalekohled, taky s doživotní zárukou

http://www.ultradotwest.com/ultradot_2008_009.htm
Pufr
Radek7
Nový návštěvník

Zavada na Artemis 6x42

Příspěvek od Radek7 »

Zdravim pratele kamaradi v zelenem,

pravdepodobne mam podobny problem jako psal na zacatku petrasj, akorat s tim rozdilem ze nemuzu vubec preklikat kriz za strelou. Nejprve jsem nemohl nastavit vyskovou korekci, pouze slo pohybovat stranovou korekci. Kdyz sem odeslal puskohled do Meopty, tak po nekolika telefonatech jsme se domluvili, ze nebudou rozdelavat cely puskohled (oprava by stala 3500 Kc), ale ze zkusi postelovat rektifikacni kolecka. Po te jsem obdrzel kukatko nazpatek s tim, ze je to v poradku a ze oprava byla drobna, tak je to zadarmo. Kdyz jsem sel vyzkouset nastreleni, tak jsem zjistil, ze vyskovou korekci muzu nastavit, ale se stranou vubec nehnu. Vsech pet ran je 20 cm vlevo od stredu a muzu tocit do leva nebo do prava, tak se to vubec nehybe.

Moje otazka zni, ma nekdo podobne zkusenosti nebo nekdo muze vysvetlit v cem bude problem?

Jeste jedna poznamka, tento puskohled uz je priblizne 11 let stary a priblizne pred 4 roky uz byl na oprave (zavada opravena ale neuvedena). To bylo pravdepodobne mym zavinenim, kdy mi flinta spadla na podlahu.

Jo a jeste jedna takova pro me ne moc jasna vec, kdyz na hornim rektifikacnim kolecku tocim ve smeru sipky tz. do leva, kde je popisek UP, tak kriz se posunuje dolu od zamerneho bodu. Tak to mi hlava nebere.

Pokud mate nejake podnety, dejte prosim vedet. Predem dik za rady.

Lesu lovu zdar R.
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Meopta

Příspěvek od Patrik-30-06 »

puškohled má asi nejlepší léta za sebou, doporučuji koupit nový a tento s vděčností za provedenou službu za ta léta užívání poslat na odpočinek.
22lr, 22 hornet, 222 rem, 243 win, 6,5x52r, 6,5x57, 6,5x55SE, 30-06, 6,5 Creedmoor
Choochoo007
Zkušený diskutér

kriz

Příspěvek od Choochoo007 »

Pri toceni ve smeru UP plati, ze zasah v terci jde UP. To znamena ze kriz musi jit dolu. To same plati ve smeru R jde zasah doprava, tedy kriz vlevo.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
petrasj
Nový návštěvník

Příspěvek od petrasj »

Vážení, když jsem zakládal dotaz na příčiny poruchy Meopty, myslel jsem, že je to již moje poslední zapojení, ale co se mi stalo tento víkend musím sdělit. Po vrácení puškohledu z Meopty s tím, že vyměnili pru?inu a zaslali atest o zkoušce na vše možné, jsem s důvěrou nastřelil zbraň. Při prvním ostrém výstřelu na sele (na cca 40m), kdy jsem mířil na plec, ale vstřel byl silně na zadní komoru. Myslel jsem, že jsem ránu strhnul.
V sobotu jsem byl na poplatkového daňka a na cca 80 m jsem minul. všichni známe tento stav, kdy si je každý jistý, bez třesavky a jinak v pohodě. Přesto jsem si říkal, že chybu musí hledat každý u sebe. Druhý den jsem ?ádal doprovod, aby pečlivě vše hlídal. Abych neprodlu?oval, asi na 110 m si daňěk pomalu ani nevšimnul, že jsem vystřelil a asi 1,5 m nad ním jsem sestřelil větev. Doprovod jen zakroutil hlavou a abych ten puškohled hned zahodil, prot?e jasně viděl jisté držení zbraně a vše jak má být. Tak a teď babo raď. Tolik vynaložených prostředků a zklamání, zvlášť když se tě?í? celý rok
Jirka
petrasj
Nový návštěvník

Příspěvek od petrasj »

Samozřejmě na střelnici půjdu první, ale jde pochopit reakci na zklamání a emoce, protože jiný důvod než puškohled mne skutečně nenapadl, protože puška se starým puškohledem byla naprosto v pohodě.
Jirka
TT33
Pravidelný diskutér

Nová Meopta...

Příspěvek od TT33 »

petrasj píše:Samozřejmě na střelnici půjdu první, ale jde pochopit reakci na zklamání a emoce, protože jiný důvod než puškohled mne skutečně nenapadl, protože puška se starým puškohledem byla naprosto v pohodě.
Jirka
Taky prozraď jakou máš zbraň, montáž a jaké používáš střelivo.., protože na to co popisuje? by jsi musel přijít už na střelnici... a pokud se to stalo při lovu, tak už bych dále nepokračoval, ale uj?děl na střelnici :roll:
Karel K.
Nový návštěvník

Meopta ? vada optiky

Příspěvek od Karel K. »

Prosím o radu,
mám potí?e se starší optikou Artemis 2000, 6 x 40. puškohled je téměř nePoužitelný při střelbě za snížené viditelnosti a bočním zdroji světla (oheň, vzdálené reflektory auta, atd). Ve sklech dochází k mnohočetným odrazům. když jsem se díval z druhé strany použkohledu (ze strany objektivu) zjistil jsem, že tubus je z vnitřní strany nastříkán černou kladívkovou barvou ? vysokého lesku!!! Chápal bych, že je snahou výrobce sní?it vnitřní odlesky, ale tohle? Je to normální výrobní provedení a špatná vlastnost u Meopt, nebo jsem natrefil na špatný výrobek?
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Patrik-30-06 »

bohužel mám stejný problém, mám puškohledy dva z rady Artemis 2000 a to 4x32 a 6x42 a oba dva dělají tyto odlesky, pokud se podívám proti měsíci i když ještě nezapadlo slunce, ale už je na obloze vidět, mám vždy odlesky, pokud se podívám tak, že mám měsíc za zády není to tak strašné. Problém je asi v antireflexní vrstvě, protože řada 3000 3-9x42 co má otec na hornetu toto nedělá a moje 2100 3-12x50 RD taky ne. Z toho důvodu už řadu 2000 nechci, protože je skoro nePoužitelná a i když má puškohled celkem dobrou světelnost, tento efekt jí ještě ubíra a mám i dojem, že se obraz jakoby rozostřuje.
22lr, 22 hornet, 222 rem, 243 win, 6,5x52r, 6,5x57, 6,5x55SE, 30-06, 6,5 Creedmoor
Karel K.
Nový návštěvník

meopta

Příspěvek od Karel K. »

Díky za příspěvek. Tak to nepotěšilo, prostě i přes somochválu výrobce řada Artemisů 2000 za moc nestojí. Dobré tak ve dne na malorážku.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Tak jsem se v pondeli vratil z letosni IWA vystavy, dlouho jsem sedel ve stanku Sightronu a povidal si s Alanem Orr o jejich programu. Peclive si delal poznamky s tim ze se chystaji obnovovat vyrobni rady a ze se budou nektere prizpusobovat evropskemu trhu. Letos byli na IWA 3. rok a uz vchazeji do podvedomi evropanu. Maji nove rady dalekohledu s horcikovym telem. A pripravuji sirsi skalu zamerovacich osnov (ne ze by jich delali vic, ale moznost vyberu v ruznych puskohledech).
celou zimu jsem travil v Krusnych horach a teploty klesaly az na -20C, na pusce jsem mel jicjich SIII 3.5-10x56 (jediny kriz german s bodem) a dalekohled 10x50. Nemam jedinou vyhradu. Obe optiky fungovaly naprosto spolehlive. Jen pri techto extremnich teplotach se ostreni na dalekohledu a zoom na puskohledu, ovladalo trochu ztezka. Pravda je, ze jsem vetsinou prespaval a bivakoval takze vse promrzle na kost. Puskohled jsem pak testoval (nekdy minuly mesic) na strelnici, a facha bezchybne.
Vyrobce bude tento model inovovat na 2.5-14x56. Pravda je ze zdrazili mezi 5-10%, no a koruna na tom rovnez neni ted az tak dobre. takze se to o par tisic prodrazi.
Pro LR lovce, bude puskohled 10-50x60 (uvidime jake krize budou k dispozici) prototyp jsem mel v ruce. Opravdu sklo je prvotridni. (nakonec, dela se to v Japonsku). Jiz dnes je k dispozici 8-32x56 ktery je opticky lepsi nez NF a za podstatne nizsi cenu. Jen je tam osnova pro tercovou strelbu.
Uvidime co vymysli.
:-)
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Tak nevím nevím.Meoptu jsem měl dost let v řadě 2000.Nastřílel jsem s ní mnoho desítek nebudu psát stovek sparkaté zvěře a lišek.Problémy s ní byly jak už tady někdo psal s protisvětlem.Stačil klobouk a bylo vše v pořádku.Vím,že dobu zastavit nejde dnes už je zítra vše staré,ale zase neni potřeba pro myslivost vše s optikou přehánět.Pokud jsem neviděl,tak jsem nestřílel.Je to dnes ta uspěchaná doba.A kolikrát již vím,že to ani už o myslivosti neni.
vhool

Příspěvek od vhool »

zdenek 41: zdendo tvych nazoru a prispevku si vazim,jsou vecne a poucne.tentokrat vsak musim oponovat,nazor "kdyz nevidim,tak nestrilim" by samozrejme mel platit vzdy ale v trosku jinem smyslu,ve smyslu bezpecnsti.zde jde podle spise o to ,ze s artemisem vidim ale nezacilim nebo ocima vidim a optikou ne coz je dle me spatne.navic kdyz uz dam za neco penize tak by to melo fungovat alespon tak jak zni upoutavka ... az meopta bude do letaku na tento typ psat "puskohle je kvalitni a pri svetle je potreba si vzit klobouk aby nebyly odrazy" tak si myslim ze je vse v poradku.kdo chce strilet v klobouku nebo se rozcilovat nad odlesky ...tak si to jiste koupi a kdo ne tak si koupi to u ceho bude napsano opak.myslim ,ze zde jde spise o to ze dost myslivcu uverilo samochvale meopty a pak byly zklamani ... ne o to nevidim,nestrilim...
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

To vhool to jsme se nepochopili.Myslel jsem to tak,že za nás jsme byli ?tastný,že nějaký artemis vůbec je.vždyt nic jiného nebylo nanejvýš ZF 4 a 6 a pak pár japonců Haminex a pod.A i tak se lovilo a dost lovilo.Ví? já to pozoruji okolo sebe,když se někdo netrefí vše se svádí na zbran optiku ,nikdo nezačne u sebe.Proč si třeba někdo postaví posed či sedátko proti dráze měsíce nebo po směru převládajícího větru.Známe se ví?,že jsem člověk umírněný,ale odpověz mi proč ty klucí nemyslí.Pročti si pár příspěvků někde třeba uplně jinde než tady u nás a nepochopí? u jejich dotazů zda opravdu mají zkoušku z myslivosti.Na komunysty to už svádět nemůžem.Někde se děje velká chyba,kde nevím řekl bych to.vždy kdy se mi něco nepovede a věř, že to bylo taky dost věcí začínám vždy u sebe.A znovu musím napsat v dne?ní době mám Meoptu 3100 a jsem sní pro moje Použití v našem revíru a plně spokojen.V tvojem revíru by to bylo asi o něčem jiném.Tedy myslíme oba dva.A o tom to je. :P
vhool

Příspěvek od vhool »

zdenek 41: vim ze jsi clovek zkuseny a rozvazny a co pises je pravda.co se tyka lidi a jejich pristupu tak taky nejsem naivka :? ale zpet k tematu...rada 3100 je zase o necem jinem,zde je rec o rade 2000 ktera je nekde jinde a staciza sera i mensi zdroj periferniho svetla a poravdu je lepsi strilet pres miridla.hazi to duchy aje musis v tom "lovit" mezi odlesky.v reviru kde lovim ted je long uz trosku problem a vetsinu kusu mam ulovenu malou osmou s optikou 1,25-4,5 x 26 na vzdalenost do 150 m coz si myslim ze by mi tvuj puskohled bohate stacil .... je to vsak o tom ze ja chci od optiky neco vic nez jen "zamirit a vystrelit"...ono v tomto reviru se da uspesne lovit i se starou zeisskou z padesatych let jenze .... a v tom vidim ja problem ... vetsina myslivcu totiz pri nakupu optiky vubec nebere v uvahu podminky v kterych bude lovit.zda je to primestska honitba kde je odraz od osvetleni,nebo tmava odlehla cast kde odlesky nehrozi a mnoho dalsich aspektu ktere neresi a pak pouze nadavaji co je to za shit...
Odpovědět