V komplexu jsou jak lišky tak i občas nějakej jezevec. Loni jsem tam byl dvakrát z toho jsem jednou střelil statného lišáka ( bylo to touto dobou). Sedávám nahoře nad vsukama jakoby na hraně svahu. většinou na zemi nebo na peřezu. lišák šel asi 35m pode mnou po vrstevnici. Nechal jsem ho dojít na moji úroveň a Buck Shot 4,5mm v 12x70 zaůřadoval. Měl jsem plnej chok a na tu vzdálenost bylo v lišákovi několik děr. Bez jakéhokoliv značení zůstal lišák le?et na nástřelu. Po vypreparování lebky jsem zjistil důvod. Jeden brok krásně provrtal mozkovnu!
Letos jsem tam seděl před létem na liščatech. Na svém oblíbeném pařezu ( dub dvoják, člověk se opře zádama
 ) Po chvíli vylezla na plácek před noru liška, ale očividně se jednalo o lišku co si jen odskočila od liščat ( podle několika znaků). K lovu přistupuji trochu jinak, takže jsem se na ní jen koukal. Po chvíli zatáhla do nory a před norou se objevil lišák..to už byla jiná situace. Stál na hraně vyhrnutého valu, když jsem po něm asi z 25 metrů vystřelil 12x76 3,5mm...3,5mm je opravdu málo a stop efekt není to pravé. lišák značil zásah dozadějc ( seděl trochu bokem ) a spadl za hranu. Já jsem chvíli počka a šel si pro jistej úlovek. Za hranou na mě koukali dvě boční nory a lišák nikde. Nikde v okolí nele?el a dál neodběhl protože jsem všude viděl. zmizel mi tedy do nory...co se dá dělat.
 ) Po chvíli vylezla na plácek před noru liška, ale očividně se jednalo o lišku co si jen odskočila od liščat ( podle několika znaků). K lovu přistupuji trochu jinak, takže jsem se na ní jen koukal. Po chvíli zatáhla do nory a před norou se objevil lišák..to už byla jiná situace. Stál na hraně vyhrnutého valu, když jsem po něm asi z 25 metrů vystřelil 12x76 3,5mm...3,5mm je opravdu málo a stop efekt není to pravé. lišák značil zásah dozadějc ( seděl trochu bokem ) a spadl za hranu. Já jsem chvíli počka a šel si pro jistej úlovek. Za hranou na mě koukali dvě boční nory a lišák nikde. Nikde v okolí nele?el a dál neodběhl protože jsem všude viděl. zmizel mi tedy do nory...co se dá dělat. Sedím podobně jako Marek, scie na zemi, ale brokovnici mám odjižtěnou a polozapřenou. Potom co zahlédnu lišku se snažím neunáhlit, ale pár vteřin pozoruju jak se liška chová ( sp?chá, v klidu obchází okolí, kam směřuje atd..) a podle toho střílím. Hlavní je se hned jak uvidíte zbytečně nehnout.
Letos jsem tam na podzim byl pouze jednou na jezevce, ale nic jsem neviděl. Od té doby jsem se tam díky jiným lovům nedostal.

Na 25m by mu mely ale 3,5 stacit...no ale vima jaky jsou lisky potvory na ranu.
  Na 25m by mu mely ale 3,5 stacit...no ale vima jaky jsou lisky potvory na ranu. 
 A jak to vypadá letos  s kaňkováním?
 A jak to vypadá letos  s kaňkováním? Jinak jak byl snih tak jsem uz byl zkusit jednou cekanou a bez uspechu, byla v nore ale asi si dala na cas...
  Jinak jak byl snih tak jsem uz byl zkusit jednou cekanou a bez uspechu, byla v nore ale asi si dala na cas...