pojištění odpovědnosti-myslivost
-
- Pravidelný diskutér
-
- Zkušený diskutér
panove, nezlobte se na mne, ale toto jsou jen kecy, ktere tu vedete, ale nikde zadna myslenka, co dale, ani snaha. vystoupit z cmmj a nadavat na tuto organizaci je podle mne kratkozrake, pokud clovek neudela dalsi nasledne kroky...
pokud chceme zmenu, je potreba na ni pracovat. a ne jen blbe kecat, jak si muzeme precist poslednich par prispevku. jenomze se skutecne obavam, ze cesky i slovensky narod se spoji skutecne jen ve chvilich nejvetsi krize (a casto ani tehdy ne).
toliko muj nazor....
pokud chceme zmenu, je potreba na ni pracovat. a ne jen blbe kecat, jak si muzeme precist poslednich par prispevku. jenomze se skutecne obavam, ze cesky i slovensky narod se spoji skutecne jen ve chvilich nejvetsi krize (a casto ani tehdy ne).
toliko muj nazor....
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
nevím co chceš ře?it na to jsou řadoví členové moc malý nuly jediný co se dá dělaj je že si z toho budem dělat srandu.P.S. mě osobně stačilo jak se do mě pustily na OMS v M.B. když jsem chtěl loni zaplatit jenom členský bez pojižtění že zlodějinu podporovat nechci to bych vám přál sly?et ty pohádky a osočování od nějakého vola který čekal za mnou a jednatelky. tak že si nedělám iluze o tom že řadový člen může něco dokázat
-
- Věčnej rejpal ;-)
Aldo, vystoupit z takové po ....... postbolševické organizace (resp. do ní jako já nikdy nevstoupit) je zcela rozhodně první a zásadní krok! Jak si sám viděl, spousta lidí vůbec váhá jestli tam zůstat! Ála: "Mám vystoupit nebo než vždy» oni k nám vždycky přijdou a vylepí nám známky na pojistky. Oni se vlastně o nás starají ....."
A u některých lidí by nestačilo mnoho a rozhodně by nezůstalo u slov..... však ty ví?, jak a kdo. Akorát doba nepřeje razantním změnám .......
Je to i genereční zále?itost. všichni, které znám, a zároveň nejsou členy ČMMJ a i pojižtění si samozřejmě řeší sami, nemají nikdo více než 33-36 let. A contrario neznám nikoho, kdo není členem ČMMJ zároveň má okolo 60 let.
Co ještě dodat .......
A závěrem dodávám! Odmítli vám darebáci z Halali pojistné plnění? Vezměte si dobrého a tvrdého advokáta a záhy uvidíte, že hned začnou jednat, že to vlastně mohla být pojistná událost..... Vím o čem mluvím, mám pár vlastních zkušeností s pojiž?ovnami.
A u některých lidí by nestačilo mnoho a rozhodně by nezůstalo u slov..... však ty ví?, jak a kdo. Akorát doba nepřeje razantním změnám .......
Je to i genereční zále?itost. všichni, které znám, a zároveň nejsou členy ČMMJ a i pojižtění si samozřejmě řeší sami, nemají nikdo více než 33-36 let. A contrario neznám nikoho, kdo není členem ČMMJ zároveň má okolo 60 let.
Co ještě dodat .......
A závěrem dodávám! Odmítli vám darebáci z Halali pojistné plnění? Vezměte si dobrého a tvrdého advokáta a záhy uvidíte, že hned začnou jednat, že to vlastně mohla být pojistná událost..... Vím o čem mluvím, mám pár vlastních zkušeností s pojiž?ovnami.
-
- Zkušený diskutér
to FF: uz jsem myslel, ze se neozves
mas pravdu, a to hned v nekolika vecech - vystoupeni z cmmj je jednim z prvnich kroku. a dale ze se jedna o generacni problem.
ja jsem vystoupil jenom diky pojisteni - pokud se oddeli povinnost byt pojisten u halali, vratim se. nejsem naivni, ze bych ocekaval, ze sam neco zmuzu. jenomze mimo cmmj nic nezmenime taktez, resp. uz vubec nic - par jedincu proste nic nezmuze.
kde bych sam osobne videl reseni, je rozpoutat diskusi na toto tema napric celym "mysliveckym" narodem. internet je mocny nastroj a slovo ma casto podobnou silu, jako strela (minimalne se nevezme zpet, jako vystrelena kulka
). pres sva leta to asi vidim ruzove, ale minimalne konstrutivni diskuse na toto tema muze v mnohem pomoci - vice hlav da dohromady vice... a i kdyby ne, porad by to byla konstruktivni diskuse a ne to "nahore", nad cim ja se ani nemuzu smat. brecet nad tim, ze radovi clenove nic nezmuzou, neni muj styl (podobne reci jsem slysel pri me snaze o znovuvyhlaseni opblasti chovu a instalaci plasicu zvere - a hle, ledy se snad v dohledne dobe pohnou). pokud to nezkusim, nemuzu to tvrdit. chce to proste vice lidi, co to vidi podobne a kteri, napriklad s tvoji (FF) odbornou podporou, mohou alespon tuto diskusi vyvolat.

ja jsem vystoupil jenom diky pojisteni - pokud se oddeli povinnost byt pojisten u halali, vratim se. nejsem naivni, ze bych ocekaval, ze sam neco zmuzu. jenomze mimo cmmj nic nezmenime taktez, resp. uz vubec nic - par jedincu proste nic nezmuze.
kde bych sam osobne videl reseni, je rozpoutat diskusi na toto tema napric celym "mysliveckym" narodem. internet je mocny nastroj a slovo ma casto podobnou silu, jako strela (minimalne se nevezme zpet, jako vystrelena kulka

Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
já nad tím nebrečím na to nejsem já to pouze konstatuji a to si piš že ani rozsáhlá diskuze mezi členy nic nezmění.
Naposledy upravil(a) Leon dne ned 28.12.2008, 9:00, celkem upraveno 1 x.
-
- Nový návštěvník
Odpověnost
Zdá se mi, že jste se jaksi odklonili od tématu)) Co se týče pojižtění odpovědnosti, tak si také myslím, že nemá cenu být pojižtěn u Halali, když jinde to jde laciněji a lépe. Na zvážení to je myslím pro lidi, kteří dělají pejsky. Pokud mají několik psů u nich? chtějí mít lovecké upotřebení, tak musejí dělat zkoušky. Pokud nejste členy ČMMJ tak platíte jednou tolik za poplatky než členové a to se už vyplatí být u ČMMJ. Někdo by to sice mohl napadnout jako diskriminační, avšak je to tak.
Co se týče Vašich povzdechů nad ČMMJ tak bych také rád něco málo zdělil. když jsem si zařídil svůj první lovecký lístek, tak jsem ani neuvažoval o ničem jiném, než že se stanu členem ČMMJ. A stalo se. Vydrželo mi to rok. Poté jsem zjistil, že mi to opravdu nic nepřiná?í a že tam nebudu jen kvůli drahému pojižtění.
Nemyslím si ovšem, že by ČMMJ neměla smysl. Má smysl a velký smysl, ovšem není podle mého názoru dobře prezentovaná, nemají dobré PR,neumějí s lidmi mimo myslivost komunikovat. Tahle organizace má jednu velkou nevýhodu a to tu, že tam ruka ruku mije a je to o kamarádičkovství. Další nevýhodou je, že je velká a pro lidi není důležitá a je pro ně neprůhledná. Za to si ovšem může ČMMJ sama. Znám tam hodně lidí, kteří sedí v ČMMJ dosti nahoře, jsou jak mladí tak staří a nejsou to špatní lidé, avšak neumějí svojí práci prodat.
Co se týče Vašich povzdechů nad ČMMJ tak bych také rád něco málo zdělil. když jsem si zařídil svůj první lovecký lístek, tak jsem ani neuvažoval o ničem jiném, než že se stanu členem ČMMJ. A stalo se. Vydrželo mi to rok. Poté jsem zjistil, že mi to opravdu nic nepřiná?í a že tam nebudu jen kvůli drahému pojižtění.
Nemyslím si ovšem, že by ČMMJ neměla smysl. Má smysl a velký smysl, ovšem není podle mého názoru dobře prezentovaná, nemají dobré PR,neumějí s lidmi mimo myslivost komunikovat. Tahle organizace má jednu velkou nevýhodu a to tu, že tam ruka ruku mije a je to o kamarádičkovství. Další nevýhodou je, že je velká a pro lidi není důležitá a je pro ně neprůhledná. Za to si ovšem může ČMMJ sama. Znám tam hodně lidí, kteří sedí v ČMMJ dosti nahoře, jsou jak mladí tak staří a nejsou to špatní lidé, avšak neumějí svojí práci prodat.
Na ČMMJ a organizování zkoušek pro lovecké psy se mě nelíbí,že když chcete podat protest proti verdiktu rozhodčích tak musíte položit 500kč.když spor prohrajete tak 500 je pryč.Ale když vyhrajete ,tak Vám to vrátí a jste tam kde jste byli.Podle mého by měli přihodit ještě pětikilo ze své strany jako omluvu.