Co jste v honitbe naposled videli?

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Greening
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greening »

figi , ty jsi nikdy nechyboval nebo neudělalas žádnou blbost? Nepřeháněj.......
CZ 550 7x64 +meopta 3-12x56 RD
Uherský Brod 12-12/70
Greening
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greening »

figi , ty jsi nikdy nechyboval nebo neudělalas žádnou blbost? Nepřeháněj.......
Uherský Brod 12-12/70
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

No chlapci, už jsem tady několikrát psal o tom, jak mnozí hazardují a střílí na zvěř tak, že to zkouší - co kdyby. A o tom, že mnoho myslivců umí velmi bídně střílet. Na blízko už jsem několikrát viděl lovce neschopného kus dostřelit - prostě se opakovaně netrefil. A to mířil.
Ale od pasu a bez míření ??? To není jen nezkušenost.

Proto jsem psal, že špatná rána se "povede" každému. Lovím 35-50 ks spárkaté ročně a samozřejmě i já dám špatnou ránu a nebo špatně odhadnu věk atd. Ale vždycky se snažím o co nejlepší umístění rány a dobré posouzení loveného kusu. A přes své bohaté zkušenosti chybu udělám. Ale dělám vše, co znám a umím, abych chybu neudělal.

A střílet od pasu s pravděpodobností blí?ící se jistotě, že kus postřelím ?

.
Greening
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greening »

jasný, rozumim ti a věřím že každý by si přál aby při lovu trpěla zvěř co nejmíň ale za jednu hloupou ránu brát loveckej lístek a zbrojak??? to je trochu ,,premr?těny". neříkám , nesprdnout, a nevynadat-jako ponaučení pro pří?te si myslim že to postačí...
jinak minuly tyden na nahance dal kolega kulovnici ránu od pasu na divočáka a trefil ho krasně na slecho, jako kdyby mířil....prase zůstalo v ohni... neříkám že je to myslivecké , ale kdo umí , umí....
Uherský Brod 12-12/70
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

figi
No vidí?, kdyby jsi takto reagoval hned poprvé, tak si myslím, že by to bylo v pohodě a nikdo by Tvůj příspěvek dále nerozebíral.
LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Greening píše:jasný, rozumim ti a věřím že každý by si přál aby při lovu trpěla zvěř co nejmíň ale za jednu hloupou ránu brát loveckej lístek a zbrojak??? to je trochu ,,premr?těny". neříkám , nesprdnout, a nevynadat-jako ponaučení pro pří?te si myslim že to postačí...
jinak minuly tyden na nahance dal kolega kulovnici ránu od pasu na divočáka a trefil ho krasně na slecho, jako kdyby mířil....prase zůstalo v ohni... neříkám že je to myslivecké , ale kdo umí , umí....
¨Nebyla to jen náhoda???Neznam střelce a ani nic jiného jen se chci dozvědět více :D
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Promiňte nějak mi blbne net, tak prosím o smazání..Děkuju..
Greening
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greening »

taky sem si myslel ze je to jen nahoda, ale dotyčnej prej vážně umí střílet takto od pasu.byla to střelba cca na 10 metrů na prase (35 kg) ... a ranka výstavní.... :D takle bych netrefil ani kdybych mířil :D
Uherský Brod 12-12/70
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

:D :D to já bych měl asi ještě sevřenou prdel že bych pře?típnul 9-tku drát... :D :D
curil
Pravidelný diskutér

Figi

Příspěvek od curil »

o jakem umyslnem raneni to pises?! tys nedal nikdy hozenou ranu? ty jsi nejspis zraly az moc!
Greening
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

11.unora

Příspěvek od Greening »

tak včera, 11.unora jsme šli s tatíkem na kazatelnu....foukalo chumelilo, no bozi hrozno, este ze mame dobre zateplenou kazatelnu....sedli jsme v šest hodin, zradili jsme pár kusů srnčího které se nasledne vratilo zpatky. tři hodiny se srnčí páslo na hromadě, poté zabehlo a z houštinky vyšlo prase. Docela velké.....cca 90 kg, behem par minut zabehlo do houštiny,a kde se vzalo tu se vzalo vylezlo druhé cca 60-70 kg, ktere zabehlo také do houštiny, a kdyz podruhé vyšlo na hromadu, neváhal jsem....střeleno na zadní komoru.....tak se mi povedlo slovit můj první kus černé zvěře. Díky Dianě a Hubertovi.....
....bohuzel tady na foru neumim pridavat fotky :(
Uherský Brod 12-12/70
Stopař
Moderátor

Příspěvek od Stopař »

tak se Aldo přidám :D včera na rozlehlém strni?ti (70ha) 16ks černé, bohužel se mi je nepodařilo našoulat.... Cestou domů mi ještě utekla kmotřička a jinak celekm asi 58ks srnčího... ale noc to byla krásná... :wink:
Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

to stopar: tak to musel byt nadherny vecer :wink:

to greening: lovu zdar k 1. kusu cerne... nezlob se ale na mne, napisu muj pohled na tento lov (i kdyz samozrejme nezanam blizsi podrobnosti): 11. unora strilet na samotne prase, ktere ma 60-70 kg, at jiz vyvrzene ci nevyvrzene, mi prijde prinejmensim velmi riskantni (i kdyz asi mohlo byt dobre videt) - s ohledem na zakon, na to, ze ten 1. kus mohl byt knour a toto bachyne, ze jsi strilel na samotny kus, takze srovnani velikosti nebylo... tot muj poled.
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Nejprve bych chtěl greentingovi popřát lovu zdar k prvnímu kusu černé zvěře. Je to nezapomenutelný zá?itek.
A jelikož je to jeho první kus, byla tam nervozita, odhad hmotnosti je pro začínajícího více než těžký, vím jaké to je.

Jak tu ale píše Alda,Neberte todle nikdo jako nějaké poukazování, či rejpání vůbec ne!
A spíše se to netýká ani greetinga, ten z toho může mít jen ponaučení, kromě toho píše, že tam seděl s otcem pravděpodobně myslivec, tady by měl právě zvítězit jeho postoj, určitě má více za sebou a sám vím, že správně vedené rady od otce, dědy nám dají více než studium knih a navíc to hřeje u srdce i toho kluka.
Pravdou je střelit 60kg v tomto měsíce je hazard, a i když to zákon povoluje, je to asi to nejhorší co můžeme udělat, v místech kde stavy černé nejsou vysoké. Pak jsme tam kde jsme nyní.
Opravdu si myslím, že ted bychom se měli vyvarovat lovu 60ti a tě??ích ks černé.
ovšem když vidíte ty zvěrstva co se občas dějí musí mít člověk velkou otevřenou du?í pro myslivost, aby si ránu odpustil.
Ale toto je určeno více ostatním, než greetingovi, ten se jistě poučí a příště todle nezopakuje, pak tomubude tak já být.

horší jsou ti neupoučitelní, a těch je mezi námi bohužel stále hodně, což je nále?itgě vidět na stavu populace. Selata vodí selata :roll:
Naposledy upravil(a) Tomfi dne čtv 12.2.2009, 13:34, celkem upraveno 1 x.
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
curil
Pravidelný diskutér

utery

Příspěvek od curil »

v utery v 17h jdu na cekanou,sedim na zebriku,strasna chumelenice presto doufam ze neco uvidim. pred sedmou zaslechnu prasata,bacha a selata chodily porad ve stene lesa a na paseku ne a ne vylezt,tocil se vitr tak mne asi bachna citila.cekal jsem do 9 jestli se nevrati.v 9 to balim,jedu nivou a vidim cerne fleky na poli asi 300m vzdalene.divam se dalekohledem a napocitam 28prasat.vypnu nivu a snazim se k nim priblizit.priblizil jsem se asi na 150m usedam na zebrik co tam mame a zkousim zamirit ,nejsem si ale jisty tak nestrilim. chvilku je pozoruju a pak cela tlupa nezrazena odchazi do zlebu.
Odpovědět