Dotaz na podpěrné no?ičky
Dotaz na podpěrné no?ičky
Prosím o sdělení jak využíváte podpěrných no?iček u kulovnic, zda mají snadnou demontáž. Zda jdou využít při šoulandě na divočáky a co vysoký sníh, tráva , mokro. Volil bych raději hůl a střelbu ve stoje. Díky za odpovědi 

Titan6 6,5x68mag.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevim co vlastne chces slyset.
Kdyz nohy tak Harrisky. Podle potreby volim velikost.
Ted mam objednane od Stoney Point trojnozku s pridavnym ramenem. funguje od sedu az po strelbu ve stoje.
na snih bud karimatku , nebo strilim z baglu, prodavaji se na to taky takove nastavce co se nebori.
Kdyz nohy tak Harrisky. Podle potreby volim velikost.
Ted mam objednane od Stoney Point trojnozku s pridavnym ramenem. funguje od sedu az po strelbu ve stoje.
na snih bud karimatku , nebo strilim z baglu, prodavaji se na to taky takove nastavce co se nebori.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
-
- Zkušený diskutér
protože rád šoulám a tedy střílím z míst, která nemám dopředu připravená (nemám posekanou trávu
) používám nakonec Harris ty nejvyšší - 27 palců. Pro lov se mi zdá lepší model, který umo?ňuje rotaci (na střelnici je to myslím naopak). Upevňují se na čep s příčným otvorem pro poutko na řemen (ale vyrábí se i jiné mezikusy pro upevnění na zbraň). Pro mou postavu - 186 cm + výrazně "plno"?tíhlou je těch cca 67cm asi minimální výška dvojno?ky pro střelbu vsedě s lokty opřenými o kolena - velmi stabilní pozice a zároveň už se ti neplete tolik trávy & do dráhy střely.
Dobré dvojno?ky dělá taky B-Square a VersaPod má zase pohodovou montáž.

Dobré dvojno?ky dělá taky B-Square a VersaPod má zase pohodovou montáž.
Pufr
A nebo volit nejjednodušší,nejpohodlnější, ale i střelecky nejobtí?nější řešení - střílet vestoje s trojno?kou.
Jak trávy vyrostou, nejde to ani vsedě.
Na rychlé řešení je nej asi VersaPod. jen se nacvakne. Já mám takto upravené velmi bytelné no?ičky z UK vz.59, nacvaknu pomocí nejmenší velikosti vysokotlaké spojky na hadice jedním pohybem a opět posunu objímku a bipod je v kapse. Na zbrani to ani není poznat.
Jak trávy vyrostou, nejde to ani vsedě.
Na rychlé řešení je nej asi VersaPod. jen se nacvakne. Já mám takto upravené velmi bytelné no?ičky z UK vz.59, nacvaknu pomocí nejmenší velikosti vysokotlaké spojky na hadice jedním pohybem a opět posunu objímku a bipod je v kapse. Na zbrani to ani není poznat.
Já mám na CZ537 30.06 Harrisky, ty nejvet?í, kvůli trávě atd, protože taky rád šoulám, ale ve finále jsem dospěl k závěru, že tahat sebou takové le?ení na flintě je docela únavné a nepohodlné (blbě se to pak nosí na rameni, flinta se překlápí dopředu protože se posune tě?i?tě a celá flinta s no?ičkama a Meoptou ZD 3-12x56 má přes 4kg ) a vzhledem k tomu, že většinou šoulám jen na srnčí tak to zase tak nezbytně nepotřebuju a zase jsem se vrátil ke krásnému lehoučkému celopažbenému Mannlicher Schonaerovi bez no?iček(max 3 kg is optikou a plnou schránkou).
Harrisky se sice daj nádherně sundat, ale stejně je musíš někde nosit, do kapsy se nevejdou, z ruksaku ja zas moc pohotově nevytáhnež a po celodenním nožení u nás po kopcích jsem spíš kolikrát litoval, že jsem si místo no?iček nevzal větší svačinu
Do 100m no?ičky netřeba a když je to dál tak se holt musím dostat blí? . . . za předpokladu že není vysoká tráva nebo jsi na protisvahu se dá lehnout a opřít flintu o batoh, bundu . . .
musíš si to odzkoušet a udělat si sám úsudek jestli na tvůj způsob lovu opravdu potřebuje? vůbec nějaké no?ičky
Harrisky se sice daj nádherně sundat, ale stejně je musíš někde nosit, do kapsy se nevejdou, z ruksaku ja zas moc pohotově nevytáhnež a po celodenním nožení u nás po kopcích jsem spíš kolikrát litoval, že jsem si místo no?iček nevzal větší svačinu

Do 100m no?ičky netřeba a když je to dál tak se holt musím dostat blí? . . . za předpokladu že není vysoká tráva nebo jsi na protisvahu se dá lehnout a opřít flintu o batoh, bundu . . .
musíš si to odzkoušet a udělat si sám úsudek jestli na tvůj způsob lovu opravdu potřebuje? vůbec nějaké no?ičky
ZKK600, ZG47, Savage 99, Mannlicher6,5x55SE, Mannlicher308Win, MannlicherM95, troják Fuckert, KB Holek Brno, koza Holek, Stevens,KB Tikka, Petřík, Husqvarna, Marochi, Voere, CZ75PD, CZ 75RAMI, karabina TIRMAX, ...
dvě Borderteriérky
dvě Borderteriérky