zajímavý námět na diskuzi
Olomoučtí policisté se zabývají případem mysliveckého posedu v lese nedaleko obce Lipinka za Novou Hradečnou. Ten zničila záhadná exploze, a to pravděpodobně již minulý týden ve čtvrtek.
9. 2. 2009 08:46 - OLOMOUC
"Policisté zatím zjistili, že v horním prostoru dřevěného lesního posedu zvaného kazatelna explodovala nezjižtěná látka. Výbuch rozmetal dřevěnou boudu posedu do okolí asi dvaceti metrů,? řekla Právu v pondělí olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolej?ová.
Místo podle ní prohledali pyrotechnici, kteří nezjistili žádné povýbuchové zplodiny a nic nenasvědčuje ani tomu, že by exploze byla vyvolána nástrašným výbu?ným zařízením.
"Zajižtěné chemické stopy byly zaslány do Ústavu kriminalistických expertíz Praha,? dodala mluvčí. Způsobená škoda byla Mysliveckým sdružením Bradlo - Troubelice předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.
více na
http://www.novinky.cz/clanek/160782-zah ... posed.html
záhadný výbuch kazatelny
záhadný výbuch kazatelny
Sauer 404 Synchro XT .308w
CZ 550 lux .308w + Zeiss V6 2,5-15x56 ASV
CZ 557 lux .308w + Swarovski 2,5-10x56
ZKM model 2 .22LR
CZ 550 lux .308w + Zeiss V6 2,5-15x56 ASV
CZ 557 lux .308w + Swarovski 2,5-10x56
ZKM model 2 .22LR
Bourání posedů
To by se člověk divil - dělají to i dospělí lidé - nedávno se mi k tomu přiznal jeden zaměstnanec naší firmy - relativně cthodný padesátiletý pán. Prý aby to náhodou na někoho nespadlo když to stojí u cesty
Prostě dokud nebude natvrdo a veřejně stanoveno co stojí jednotlivé kusy zařízení v honitbě (a nějaké rozumné částky, ne 500 CZK), tak ani není páka jak tyhle lidi, co si neváží cizí práce, donutit se bát postihu. Sám jsem navrhoval loni než jsem skončil ve sdružení ve svém rodi?ti, aby se tohle změnilo, po tom co jsem nachytal dva smrady se sekyrkou a pilou u jedné ze sedaček ve svém úseku. jenže strejcové na mne koukali jak zjara a hned pěkně skrz prsty. Hlavní důvod byl jak jsem zpětně zjistil celkem jednoduchý - kazatelny jsou součást celkovém majetku sdružení (hodnoceny vtipnými třemi sty korun) a kdyby se to nedej bůh zvedlo, sice by šli postihnout i právní cestou případní vandalové, ale zase by byl moc velký členský příspěvek

Prostě dokud nebude natvrdo a veřejně stanoveno co stojí jednotlivé kusy zařízení v honitbě (a nějaké rozumné částky, ne 500 CZK), tak ani není páka jak tyhle lidi, co si neváží cizí práce, donutit se bát postihu. Sám jsem navrhoval loni než jsem skončil ve sdružení ve svém rodi?ti, aby se tohle změnilo, po tom co jsem nachytal dva smrady se sekyrkou a pilou u jedné ze sedaček ve svém úseku. jenže strejcové na mne koukali jak zjara a hned pěkně skrz prsty. Hlavní důvod byl jak jsem zpětně zjistil celkem jednoduchý - kazatelny jsou součást celkovém majetku sdružení (hodnoceny vtipnými třemi sty korun) a kdyby se to nedej bůh zvedlo, sice by šli postihnout i právní cestou případní vandalové, ale zase by byl moc velký členský příspěvek

Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
Bourání posedů
To by se člověk divil - dělají to i dospělí lidé - nedávno se mi k tomu přiznal jeden zaměstnanec naší firmy - relativně cthodný padesátiletý pán. Prý aby to náhodou na někoho nespadlo když to stojí u cesty

Jo a ještě k článku - nulové povýbuchové zplodiny by mohly znamenat ohřívání propanbutanovým vařičem a následná havárka 

naše honitba je z části příměstská, takže o podobný parchanty není nouze, bohužel. Jen jednou byl viník potrestán- u rybníku zapálili děcka chatku s krmivem, když tam kouřili. Cena škody byla stanovena na 10.000,- Rodiče následně škodu zaplatili. Jinak to byl jedinej případ, kdy se viník chytnul při činu. Jinak kazatelna, která byla asi tak cca 700m od zastavěné oblasti, už třikrát lehla, další dvě nám ukradli, dokonce jednu i se stolem(což teda byli myslivci, základy byly vykopány, tak aby se stojky nepoškodily).
No mě taky připadá jako že v tom má Možná prsty kolega Propan s kolegou Butanem.xHonza píše:Jo a ještě k článku - nulové povýbuchové zplodiny by mohly znamenat ohřívání propanbutanovým vařičem a následná havárka
Ona teorie o zahadném bombometníkovi mi přijde přitažená za vlasy. Je hodně bezpečnějších a hlavně jednodušších cest jak zlikvidovat kazatelnu (motorová pila, traktor, sekyra, nebo aspoň ?utr do okna ...) ale třeba se pletu
ZKK600, ZG47, Savage 99, Mannlicher6,5x55SE, Mannlicher308Win, MannlicherM95, troják Fuckert, KB Holek Brno, koza Holek, Stevens,KB Tikka, Petřík, Husqvarna, Marochi, Voere, CZ75PD, CZ 75RAMI, karabina TIRMAX, ...
dvě Borderteriérky
dvě Borderteriérky