Přestavby zbraní aneb jak si něco zbastlit

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

Pecan píše:to upnutí bych neviděl až zas takový problém. spíš je problém sehnat tak dlouhý trn, kterým by se hlaveň převrtala, případně udělal vývrt. Na krátkou zbraň - pistol, to není problém, hlaveň je krátká, ale u kulových zbraní to už je tě??í. Trochu sem se na to vyptával otce - dělá na horizontce, soustruhu a takových srandách :wink:
Samo, že na klasice to nelze. Je třeba mít speciální hlavňovou vyvrtávačku, hlavňový vrták s dopravou chladícího a mazného média, plovoucí výstru?ník, honovačku/le?tičku, protahovačku atd. vše pochopitelně odpovídajících rozměrů dle TP a v neposlední řadě hodně zkušeností.
Někde tu je v odkazech výroba kulových hlavní s protahovaným vývrtem, někde z Čech, tam by to Možná taky zmákli.
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Poptat se může? asi třeba tady:

http://www.volny.cz/zbrane-kuna/kontakt.html

(osobně bych asi taky dal přednost výměně hlavně vyrobené osvědčeným výrobcem, ale samotného by mě zajímalo, co Ti Kuna odpoví :)
Pufr
dusab
Častý návštěvník

zvacsenie

Příspěvek od dusab »

Tiez ma zaujala moznost zvacsenia kalibru z vystrielanej 7*57 na 8x57. No naklady na zvacsenie kalibru vyjdu min. rovnake, ak nie este vyssie. Je to vcelku jednoducha operacia a hlavna vyhoda je v tom, ze je to neporovnatelne rychlejsie ako vymena hlavne. Samozrejme je na to potrebne specialne naradie, preto to nerobi kazdy vyrobca hlavni. Podla mojich informacii sa to robi len v Nemecku.
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Ano, v Německu vznikne sem tam i nová ráže k úpravě starých vystřílených hlavní v hlavňových svazcích kombinovaných zbraní, uvádělo se to třeba při vzniku téhle ráže

http://www.bretschneider-waffen-munitio ... ichte.html

Pí?ou tam i o "převrtání" trojáku a kulobroku 5,6x52R u Adamy Suhl
Pufr
vhool

Příspěvek od vhool »

Tak jak jsem vyhrozoval jiz loni tak jde moje laska rem 700 Sendero 300WM po vice nez 10.000 ranach na prestavbu ... jestlize se povede tak bude mit andy opet co komentovat :twisted:

plan: platforma REM 700 Sendero I 300WM,objednana je nova hlaven a konverze na razi 300 RUM se stoupanim 8" na usti prumer hlavne 32mm,kanilace,zakazkova komora,delka laufu 712 mm a material nerez s matnou povrchovou upravou piskovanim.

o vysledku budu informovat :twisted: :twisted: :twisted:
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Ufffff - 300 RUM !!!!!!!!!!

To budeš mít na vrtulníky ??????

Nebo jeleni u vás už používají OTéčka ???
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: :lol: :lol: no asi na vrtulniky :lol: :lol: loni mi tam rozciovali ale spis se projevila moje uchylka :lol: :lol: :lol:
milan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od milan »

No na 32mm už jde udělat parádní magnaport nebo pozměň návrh hlavně a napasuj tam kompík.
vhool

Příspěvek od vhool »

:wink: ani magnaport ani kompik nechci .... trvam na poradnem kusu zeleza :wink: ... z jednoho prosteho duvodu ... nemam rad kraval :wink:
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Zrovna dneska jsem koukal na Sendero v 300 RUM v Přerově, ale custom je custom (a to nejsem MVDr. Chalupník). 32 mm na ústí, to už bude pořádnej ingot. :D A když na to přijde ATN, tak s tím nehne ani tato patrona.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
milan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od milan »

máš recht, proč použít dobrá sluchátka, když dnes dokáží vyměnit i celé rameno :lol: :wink:
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Takze Ultra? Hehe... :twisted: "prachozrout".....no bude to zaujimave. Cim to budes krmit? Existuje nieco bezne dostupne co je lepsie ako Berger VLD 210 grs.?
vhool

Příspěvek od vhool »

to dalas: ano ano mam rad tezke housle :twisted:

to milan: pri te vaze pres 7 kg je to zbytecny :wink:

to lovec: nevim o lepsi strele nez je berger VLD pro tuto razi :wink: navic prachozrout ... no bude tam cca o 8-10 gr. ACC 4350 vice coz rozpocet utahne 8)
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)

Příspěvek od František Fořt »

Hans,
podle mě by ses měl vykašlat na tyhle mezistupně a jít na .50 BMG. Myslím si, že bys na nějakou dobu (cca půl roku) mohl být spokojený. Kilometr pro tenhle patron žádný problém. Navíc ti to ušetří spoustu peněz, protože nebudeš muset lejt benzín do toho Jeepa pro cesty do revíru, páč budeš střílet rovnou od baráku na ty horské loučky.

Viděl bych to takhle: Ráno vyleze?, vezme? si svůj nezbytný půl litr kafe, zapálí? cigáro a nějakým hvězdářským kukátkem obeznáš revír. Zjistí?, že na mlejnkách je laň se slabým kolouchem. Řeknež Jiřce, až zajde pro kořenovou zeleninu, že bude hřbet. Nazuje? papuče, zalehnež a ... báááác. V klidu Odloží? pušku a vezme? dalekohled, abys chvilku počkal, než uvidíš značení po ráně.
No pak naloží? krmení, pojede? zasypat a pro koloucha. žádné mrazivé noci, ledové prsty na nohách, zadr?ování chcanek a spol. Takové předpotopní způsoby bychom měli opustit. (já debil na poslední prase čekal v mrazu 7,5 hod).
Mně se tahle představa docela líbí, co tobě? :lol: :D :lol:

A nechci sly?et od ostatních nějaké narážky na nedostatek tradic a spol.
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: ... no genialni reseni :lol: :lol: :lol: ... casem k tomu dospeju... ale ted nemam hvezdarske kukatko :cry:
Odpovědět