Prodejce ©ubrt a reklamce Blasera R93

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
milan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od milan »

Pánové, nic proti Vašim názorům na různé kutily, ale jednu věc v?ici pomíjíte. Pokud si objednám flintu a při předání mi prodejce není schopen předat záručák, návod a nástřelný list, tak v tomto případě něco velmi smrdí a to na straně prodejce :twisted: . jelikož mi obchod není cizí, znám spousty různých případů jak něco levně nakoupit a pak prodat za standardní ceny (dokonce i utopená auta v moři se na českém trhu prodávala jako luxusní, než na to výrobce aut při reklamaci v německu přišel - zastoupení bylo prodejci zrušeno).
Možná si ta flinta s sebou nese něco v podobném stylu.
Další zkušenost mám s prodejcem nastřelenou novou flintou.
Kolega za mnou pln radosti do?el hned z obchodu, mával nástřelným listem s ú?asným nástřelem. Musel jsem s ním na střelnici hned to otestovat. Jeké ale bylo překvapení, když jsme byli na 100m v kru?nici o 120mm. Doladili jsme kukr a při debatě nad nástřelným listem jsem zjistil, že jsou tam otvory po jiném průměru střely.
Druhý den jsme navštívili prodejce a po delším ml?ení z něj vypadlo, že to nastřeloval v chodbě laserem (nemám čas s každou zbraní jezdit a platit za střelnici).
takže je třeba mít velmi potrobné a pravdivé informace, abychom mohli na danou věc relevantně reagovat.
Geronimo
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Blaser

Příspěvek od Geronimo »

Jiste, s tim zarucakem a nastrelnym listem mas pravdu. Ale co by jsi delal ty osobne,kdyb jsis takovou zbran koupil,prisel domu,nebo na strelnici a zjistil ze je neco volne??? Jel by jsi s tim do opravny ??? Jestli tak by jsem jel jen dejme tomu k jinemu odbornikovi,aby mi rekl co s tim je a na co si mam u prodejce stezovat. Ale jiste bych do toho nenechal zasahovat. Ten zarucak a ostatni papiry jsou body pro dedka,ale s tim ze to nechaval opravovat nekde jinde a jeste k tomu nekvalitne,jsou myslim lepsi body pro prodejce. Ten muze teoreticky papiry dodat i dodatecne.
Blaser R93 Professional 9,3*62 - Zeiss 3-12*56 Diavari VM T*

"Budeme navždy znamí, podle stop které zanecháme" Sitting Bull - sioux
TT33
Pravidelný diskutér

Akční dědek a R93

Příspěvek od TT33 »

:shock: tak jsem si tu reklamaci přehrál, včera jsem to viděl v televizi tak letmo, cena podle lístku na videu byla 150410Kč..., asi R93 Super Luxus... a montáž optiky asi prováděl p. puškař Tlapa..., ale to je snad jedno, určitě by bylo lepší kdyby tu zbraň nastřelil a předvedl dědkovi prodejce... :wink: Mě spíš udivila shoda okolností, že jsem četl článek o puškařství Tlapa, ke kterému dědek zanasl zbraň, jelikož doporučuje značku puškohledu Oden... to musel být kulturní šok. Hlavně od fi. Lothar Walter představují ?pičkový výrobek a když na zbraň s touto hlavní namontujete puškohled Odeon... (to je jako na Ferari dát Barumky :lol: )
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Zdravím všechny,
když někdo prodává zbraň za 150 000,- tak si myslím,že je naprosto vyloučeno,aby kupující nedostal veškeré dokumenty,které tuto zbraň doprovázejí od výrobce až k majiteli.Kdyby tu zbraň někdo kvalitně nastřeloval,tak je vyloučeno,aby to dědovi upadlo.Proč ten prodejce zapíral,že nikoho na střelnici neposílali a nezadali opravu panu Tlapovi?
Dokud se nakupuje,tak jsou všichni spokojeni,ale až dojde k reklamaci,tak pak se ukáže kvalita obchodníka a v tomhle případě naprosto selhal.Kdyby prodal kvalitní produkt,tak děda je spokojenej a nedošlo to tam,kde to teď je.
vhool

Příspěvek od vhool »

no ja se ted taky koukal znovu a poradne na tu reportaz a mam dojem ze prodejce asi uplne cisty svedomi nema ale dedulovi neverim ani slovo snad jen to ze puskohled mozna spadl na zem.ovsem jak popisuje co se stalo po vystrelu ? .... no prinejmensim by pri takove rane mel zlomenou klicni kost :lol: ...to ze flintu dorubal jak v zakopech druhy svetovy bylo podle mne daleko prozaictejsi nez vypravi....podle mne deda sebou nekde svihnul a je na prasky z toho ze ji odrel a ted je mu lito tech penez a chce novou nebo jak rika jinou protoze se tyhle boji (asi cetl o nebezpeci primotaznych zaveru na myslivosti :lol: )...kazdopadne bych se taky cukal byt prodejcem a uznal bych mu maximalne poskrabanej puskohled a zaplatil nahradu postovneho kdyz posilal puskohled....osobne nevidim logiku ve zpusobu jak poskodil zbran ...prijde mi to jako solidni pohadka od pohadkoveho dedy :wink:
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

To by mu snad pan Tlapa neudělal hned zápis z dané situace,která se stala při testování té zbraně.No,ale i to je možné...těžko soudit,kde je pravda.
Geronimo
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Blaser

Příspěvek od Geronimo »

Tommy píše:To by mu snad pan Tlapa neudělal hned zápis z dané situace,která se stala při testování té zbraně.No,ale i to je možné...těžko soudit,kde je pravda.
Jak uz jsem psal ,pokud dedek zjistil ze je neco volne,nemel nic testovat a zbran vratit prodejci,aby tuto dal do radneho stavu. V tom pripade mohl take okamzite odstoupit od smlouvy. (Uz jenom s oduvodnenim toho, ze mu prodejce nedal ke zbrani potrebne papiry a ze zbran neodpovida radnemu stavu) Ale jestli nechal do zbrane zasahovat a testovat a nasledne ji i ponicil,nedal bych mu zpet ani kacku! Tlapa mohl udelat jen zapis,ale nemel do zbrane co zasahovat,to by mel jako odbornik na zbrane vedet a podle toho jak bran vypadala(tedy montaz) ,tak se o odbornikovi neda hovorit. Je take mozne ze dedek zbran dodrbal a pak dal Tlapovi neco do kapsy,aby mu neco takoveho napsal. Kdo vi ??? Protoze, tak jak pise whool,neni mozne, ze po jednom vystrelu se da pazba takto ponicit :roll: Puskohled bych chapal,ale pazba ??? Z jakeho duvodu ?? Vyskocila snad zbran dedovi z rukou ??? :lol:

Toma
Zkušený diskutér

Příspěvek od Toma »

Toho lva určitě střílel s větším kalibrem, a tady ho .308 shodila ze ?idle.
Flash
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flash »

Na rozdíl od některých tady si netroufám soudit jak to bylo. Rozhodně ne podle reportá?e, protože vím jak média dokáží zatočit s informacemi z vlastní zkušenosti.
Nicméně dovedu si představit, jak mi flinta vypadne po výstřelu z rukou, když mi uletí kukr i s montáží...
vhool

Příspěvek od vhool »

... jen bych dodal ... po vystrelu kukr leti dopredu a ne dozadu takze kdyz flintu drzim tak proc bych ji zahazoval?proc bych padal ze zidle? ... protoze me jako duvod pro reklamaci nic blbejsiho nenapadlo ....jinak ohledne medii s tebou 100% souhlasim
Flash
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flash »

Měl jsem na mysli leknutí. Je to potvora. Stačilo mi, když mi uletělo nadpažbí na mé karabině M1. Já ji sice nepustil, ale dokážu si představit, že to někdo udělá.
Jinak média by vydala vlastní vlákno:)
Geronimo
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

????

Příspěvek od Geronimo »

Nevim jak nastreluji zbrane okolo Ceskych Budejovic,ale u nas na stole a jeste k tomu ve stojanu,takze pri nejshorsim by zbran pri leknuti vyskocila ze stojanu,ale spadla by snad jen na stul. Jinak mnozi nastreluji pri drzeni zbrane jen jednou rukou a pritom jim nic nepada,nevyskakuje a strileji o mnoho tezsi raze nez 308. :wink: Dedek asi jako spravny africky lovec,nastreloval ve stoje. :lol: :lol: :lol:

vhool

Příspěvek od vhool »

to flash: no kdyz uleti predpazbi tak si taky dokazu predstavit ze zbran upadne :wink: ale kukr? ... no at je to tak nebo jinak,slovy shakespara "...neco je prohnile v kralovstvi budejickem" :wink:
Childeater
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Childeater »

většinou jsem nastřelování v obchodě viděl tak, že provede? primární korekci laserem a potom ověří? zkušebním výstřelem a doladí?. když nejsi packal, tak na to spotřebuje? 3-5ran, přičemž poslední rána už jenom ověřuje finálové nastřelení.

Jinak si myslím, že ?ubrt je v tomhle případě v právu - pokud dědek po rozsypání zbraně umožnil opravu puškařem, ztrácí nárok na záruku, IMO.
TT33
Pravidelný diskutér

Akční dědek a R93

Příspěvek od TT33 »

vhool píše:to flash: no kdyz uleti predpazbi tak si taky dokazu predstavit ze zbran upadne :wink: ale kukr? ... no at je to tak nebo jinak,slovy shakespara "...neco je prohnile v kralovstvi budejickem" :wink:
:lol: ... je možné, že puškohled urazil hlavou, která dodržuje zákony fysiky... akce budí reakci... a při mohutném výstřelu .308Win. , bez ús?ové brzdy se není čemu divit, že mohl se zbraní pra?tit o zem, nebo úchopem za hlaveň ji domluvit, aby věděla kdo je tady pánen :lol: (ale otisk blbce na jeho oku jsem neviděl) :wink:
Odpovědět