Dálkoměry ATN.

Lovecké puškohledy a vše o nich. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
Odpovědět
HonZZZ
Nový návštěvník

Dálkoměry ATN.

Příspěvek od HonZZZ »

Dobrý den. Máte někdo zkušenosti s dálkoměrem ATN Ranger Eyes 800. Cenově se mi zdá přijatelný, ale jaké jsou zkušenosti z praxe?
milan
Pravidelný diskutér

ATN

Příspěvek od milan »

s osmistovkou ne, ale mám 15-ti stovku přes tři roky k naprosté spokojenosti.
Přesně a opakovaně měří do 1 320m, za de?tě do cca 800m a za oparu do 300m, jdou tam nastavit různé re?imy pro měření. Mám jen dvě menší výhrady, je to ?rout baterií (asi moc často měřím, vydrží mi tam tak 3-4 měsíce) a záměrný kříž s kolečkem by mohl být tenčí. Jinak zpracování a ovládání bez připomínek, navíc je to 7x což je dobré zvět?ení.
Cenový rozdíl mezi 800 a 1500 není velký, doporučuji Ti tu 15-ti stovku.
Vhool má myslím stejný model, kdyžtak u něj poptej jaké on má zkušenosti.
Jinak jsou samozřejmě i podstatně kvalitnější dálkoměry, ale za tu cenu :wink:
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Mám taky 1500 a mohu potvrdit co píše milan. Baterky tam dlouho nevydrží i při poměrně řídkém používání. Ře?ím to tak, že je doma prostě vyndám. Dálka měření závisí na atmosférických podmínkách, velikosti a odrazivosti cíle, a částečně na stavu baterie. S novou baterií jsem se dostal až za 1600m (světlá stěna domu). Silnější osnova mě až tak nevadí, protože cíl umis?uji do vnitřku kolečka. spíše je škoda, že nemá přisvětlení. Za většího šera se údaj špatně čte a i zamíření na tmav?í objekt je složitější (někdy se údaj dá přečíst třeba proti obloze). Za ty peníze je to ale hodně muziky a spíše mě limituje moje střelecké umění než schopnosti tohoto dálkoměru. bohužel nemohu porovnat s jinými typy.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
vhool

Příspěvek od vhool »

pridam se k nazorum a zkusenostem kolegu,pouzivam ho ctvrtym rokem a naprosta spokojenost.za malo penez hoooodne muziky.jen bych doplnil ze co se tyka rychlosti mereni a presnosti tak je na urovni minimalne leiky za 20 tisic,vpri prumernych pov.podminkach neni 1500 m problem na normalne reflexnim cili.pomoci stativu jsem zmeril sediciho rybare na 1298 m a udaj souhlasil i pri opakovanem mereni.dle map.netu to bylo 1260m coz si myslim ze je dost dobry vysledek na tuto vzdalenost a cil.osobne mi ale nejvic vyhovuje "blbuvzdornost" a jednoduchost jako i opravdu excelentni rychlost mereni ....
HonZZZ
Nový návštěvník

Příspěvek od HonZZZ »

Pánové, díky za hodnocení. Mě se ATN 800 líbil pro jeho kompaktnost a pravda, i ni??í cena o cca 2 t. korun než ATN 1500. Nemám žádné velké ambice o střelbě na 250+, ale spíš k měření běžné vzdálenosti pro "jistotu", kdy je složité v terénu bez orientačních bodů vzdálenost odhadnout. Kdyby měl někdo zkušenosti s ni??í třídou dálkoměrů Napiště své zkušenosti. Díky Honza.
Odpovědět