Černí rytíři / způsoby lovu

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

..S naháňkami je to těžké posoudit, myslím si že je to jako se vším v myslivosti - je to otázka etiky. menší dobře organizovaná akce, s ukázněnými střelci, protlačená s citem a bez hubuku je krásný lov a mám takové moc rád. Jiná věc jsou krvavá jatka moderních rádobylovců .... to by jeden blil...
U nás (nedaleko Prahy) jsme dva roky zpátky měli dostatek černé zvěře, bohužel to se tak úplně nelíbylo zemědělcům a tak proběhl vysoký odlov sleat a lončáků na a letos.....ty co přežily čistky tak nevylezo z lesa kde mají dostatek ?íru. většina kolegů loví staticky na "hromadách" kam ovšem teď prasata nechodí, já tenhle lov moc nemusím. Raději obeznávám její pravidelné tahy a zde pak lovím, přijdem mi to více "myslivecké"....
Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

Zdenku, co bych za tech 100 ha kukurice dal, u nas jezedaci daji jedno 20ha pole a to jim prasata totalne sezerou, a ja mam lov v kukurici moc rad, prasata jsou v pohybu uz za svetla a pokud je tam nejaka voda a nebo vam zemedelci nechaji pruseky, tak jich od srpna do sklizne musis nalovit... A ta voda je lepsi, takova kaluz v kukurici a u ni posidek a jsou tam kazdej den jesta za svetla:))
ČENDA
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Lov prasat

Příspěvek od ČENDA »

Jo loni to bylo něco jiného,to se prasata vyskytovaly všude,ale letos jsme měli pole s kukuřicí přímo před mysliveckou chatou a nestřelilo se tam ani jedno. Jediný co se mi tam povedlo tam dostat byla liška která si vyrazila nechytat nějaké my?i kolem pole. Ale doufejme že letos když je mírná zima tak se zase stavy zvednou.Za leto?ek se natřílela tak s bídou polovina toho co loni (asi tak 40ks)...
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Jak už jsem psal nevidím tady žádnej malý stav černé zvěře.No nevim jeslli by se vám líbylo těch sto hektarů a pak třeba flastr jako blázem.protože se z porostu nehnou vody mají dost prostředkem jim protéká potok.Do lesa to mají dva metry.Od konce května co zmizí v řepkách a objeví se až po posečení kukuřice.Toho času na odlov moc neni.Nebýt neustále napadán zemědělci a to jich tu hospodaří asi šest suběktů tak až jich tu běhá třeba tisíc mě nevaděj.Ale až budu mit čas tak za?lu fotky.Zatím škody řešíme zběrem kamene na člena skoro padesát hodin.než je všechny po jaře obejdeme neni čas ani na práci pro myslivost.
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

No nebojte se my delame za skody taky brigady, opravujeme ohradniky pro kravy, mame svoje policka a ty jim nechame sklidit, Ale nerikejte ze u toho potoka nemaji oblibena mista, a k tem chodi urcite za svetla, zvlast kdyz je kolem 100 kukurice!! no a navic musi videt ze pro to neco delate, treba hukinol, ale ten je spis podle rceni vlk se nazral a koza zustala cela!! A pak lov a neco jim nechat a oni musi nechat pruseky nebo vynechane secky v poli, my delame nahanky v kukurici 2x tydne dokud ji neposecou, ale vyznam je skora nulovy, prasata tam jsou tak prvni dve akce a pak lezi nekde v koprivach a vecer jsou se setmenim v poli, no ale i ti jezedaci jsou myslivci, chodi na ty nahanky taky a vi ze se snazime!! A kdyz to secou tak stoji akorat 10metrovy pruh kolem dokola a zbytek je kompletne sezrany, totalne!! loni jsem v 24ha kukurici slovil 4, z jednoho posedu! u jedny kaluze, pak vyschla a bylo po zabave!! :cry:
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

To Marek: K vodě choděj vždycky celkem pravidelně, ale třeba u nás bachyně chránila vlastním tělem selata a lončáky při přechodu přes průseky a volná místa. když nějaké sele nechtělo poslouchat, tak od ní dostalo takovou bombu, že vletělo na druhé straně do kukurůzy jako blesk. Jó, kukuřice je pravé po?ehnání, ale když jí je málo a prasat hodně, tak nebejvá na podzim většinou žádná. A taky bych spíš řek, že jsou přes den zalehlý jinde, než v kukuřici. až po setmění do ní lezou, udělaj kolečko a táhnou zase jinam. Jeden musí bejt mazanej všema mastma, aby se jim dostal na kobylku :lol:
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Majkl
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Majkl »

No já letos teprve začnu střílet,ale už se tě?ím. Loni u nás bylo tak 100ha kukuřice. Letos to má být 400 až 500ha. naše honitba má 1740ha z toho je 240ha lesa. Za celý minulí rok, jsme v té kukuřici neulovili kromě lišek ani jedno prase. žádný tam totiž nebylo. Jednou jsme tam našli stopy ale to bylo vše. Vůbec žádné znaky, že by se tam černá vyskytovala, a to jsme tam s kámošem proseděli hodin a hodin. Není se Možná čemu divit, když nám kolem těch lánů otevřeli pěknou dálnici. vždy tam bylo prasat dost. Letos nic. Snad se naučí přecházet. :wink: Celkově se u nás uloví tak +- 10 prasat ročně. Naháňky neděláme, protože nemáme houštiny a prasata jsou u nás jen na návštěvě.
MAUSER M03 8x57IS,Zeiss Victory Diavari 3-12x56 T* kříž 60
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG
Majkl
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Majkl »

....minulý rok. Sory
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

To adeptm:

...D8 nebo na Hradec...?
Majkl
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Majkl »

D1 Vy?kov- Kroměří?
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

To adeptm:

...no jasně, tam je vlastně taky nová autostráda.
takže podchody nebo nadchody pro zvěř tam asi nemáte, co?
Majkl
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Majkl »

...ale jo, jen jeden a v místě, kde nikdy ne?la ani veverka. :D Černá k nám, do té kukuřice, chodila z vojenskýho prostoru. Před třema rokama nám na honě na drobnou vyběhlo pět prasat z potoka. To jsi měl vydět jak všichni čučeli s trojkama brokama v hamrleskách. :lol: Ale u našich seusedu ze všech stran střílí tak kolem třiceti a někdy i víc prasat ročně. což může být tak stovka dohromady. Pak je to u nás znát a narazit na prase je pak ještě tě??í. Letos se jim tak nedaří, takže máme docela radost.
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Tak o tomhle se mi kazdou noc zda... a porad ne a ne neco ulovit :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=OYIKUexi2Bs
Pepa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pepa »

Tos mi neměl ukazovat,ted zase nebudu spát jááááááá... :lol:
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

to teda...

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Zdravím tak u nás tedka začínají chodit,sousedi měli naháňku pro Němce(9 ran, 7 divočáků) a něco pře?lo k nám, jsou to hlavně bachny se selatama, nedávno mi přišly 3 bachny a 14 selat a za nima i lončáci ale ty přišli až az tmy a v lese v jsem je špatně viděl. takže zase nic. :( ale v sobotu jedu na naháňku tak uvidíme...
LukasD zh 324, 7x57R/16
Odpovědět