Zbrojní oleje & čistění zbraní

Odpovědět
Toma
Zkušený diskutér

Příspěvek od Toma »

Já používám do pravého úhlu asi 1 cm zahnutý mosazný drát průměru 4mm.Na tento háček namotám vatu a stříknu na ni trochu oleje .Tím to vyčistím myslím dostatečně.
milan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od milan »

CLP servis, kontakt můj předchozí příspěvek, dodává i kónické kartáčky, které se mi velmi osvědčily. Napřed to vezmu samotným kartáčkem, pak na něj namotám kus buničiny s pár kapkami oleje, párkrát protočím a pok měním buničinu tak často až je čistá. Nakonec zase kartáčkem bez buničiny, který vybere její případné zbytky.
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Re: cisteni

Příspěvek od duch Pampuch »

tibi1 píše:Nazdar, ma nekdo rychly a efektivny grif jak vycistit vybrania v puzdre zaveru do ktoreho sa zamykaju ozuby zaveru? Jak tak sa mi minule podarilo tam vopchat malicek cez vyhadzovacie okienko a zhrrozil som sa jak to je zasvinene.... tak som tam nejak steloval vysluzili zubny kartacik ale neni to ono jak by som si to predstavoval, dik za info
Normalne vyhodim zaver, vezmu vyterak a natocim silonovej kartac na brokovnici R12 zasunu a tocim a tocim a tocim, obcas vytahnu otru do hadru zasunu a tocim a tocim.... dopruciji tocit tak aby jsi vyterak utahoval..
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Udělal jsem si kdysi z kusu hliníkové trubky něco podle Sinclaira
http://www.sinclairintl.com/product/104 ... ning-Tools
a stříhám do toho obdélníčky z vlněného filcu cca 8 mm tlou??ky
Pufr
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Ahoj, mám jeden dotaz. Pročítal jsem celé tohle téma, ale nějak jsem si stejně nedokázal odpovědět. Dneska jsem si vzal do parády kulovnici a asi něco přes hodinku jsem si s ní hrál. Udělal jsem kompletní údr?bu: vyčištění a konzervace vývrtu, ošetření povrchu, vyčištění závěru, schránky atd. když jsem se dostal k pažbě a celkově vlastně ke dřevu, mněl jsem po ruce jenom Pronto s jasmýnem či co. Nezbylo mi nic jiného, než dřevo s ním ošetřit. Mám tuhle kulovnici cca 2,5 roku a tak naná?et lněný olej mi nějak nesedí a stejně ho ani nemám :) Chci se proto zeptat, zda to může dřevu nějak uškodit (Pronto na nábytek), nebo jestli ho bez obav můžu nadále používat???
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hans88Vagus »

můžu-li mluvit za sebe, tak já používám na dřevo na svých zbraních Ballistol ( universální ). používám ho něco přes dva roky a žádné vady na kráse nepozoruju ( spíše naopak, dvěře je vzhlednější a lépe odolává sněhu a vodě ). To Pronto by dřevu také nemělo uBlížit. Jakou ta kulovnice má úpravu dřeva?
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Je to klasická CZ 550 Lux
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Zase Double bez možnosti smazání-omluva. Jen tedy doplním, že to není žádná výběrovka.
johnyc77
Zkušený diskutér

Re: Zbrojní oleje & čištění zbraní

Příspěvek od johnyc77 »

chci se vás zeptat jaký lněný olej používáte na dřevo?? Normální a nebo nějakej speciální?? Díky
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

2Johny Lněnému oleji "převařenému" se zoxidovanými kousky olova se říká fermež. Kysličníky olova fungují jako "sikativ" - olej s nimi lépe tuhne. Pokud by se ti těch několik ug olova zdálo být nebezpečných, můžeš koupit v uměleckých potřebách kobaltový nebo jiný sikativ pro olejomalbu. Vařením se odstraňují (denaturují) bílkovinné zbytky v oleji.
POZOR na otevřený oheň, páry nad hladinou při "vaření" rády vzplanou a to je pak mazec a saze i v oleji :lol: :lol:
Pufr
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

TO pufr - díky a neměl bys nějakej odkaz nebo něco, kde bych to mohl objednat?
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Třeba http://www.vytvarne-potreby-ao.cz/olejo ... ?ItemIdx=2
a spousta dalších.
Fermež koupíš v drogerii :)
nebo taky v nějakém ArtShopu http://www.vytvarne-potreby-ao.cz/olejomalba/oleje/
Tyhle lněné oleje jsou už většinou čištěné, takže zpravidla netřeba vařit.
Ale jsou i lepší věci na pažby - ale zas pravda dražší :lol:
Pufr
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Pufr - díky.. Ty taky používáš nějakej olej?? kdyžtak mi napiš kterej.. :D
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Fantastický povrch na dřevu (tenký, pružný, dokonale průhledný) dělá tenhle Red Root Oil
http://www.airgunbuyer.com/ecommerce/la ... kit600.jpg
vyleze i kresba, co nikdy vidět nebyla :)
Ale jsme tu s tím dřevem možná maličko OT
Pufr
Zavadil
Nový návštěvník

Příspěvek od Zavadil »

Zdravím pánové,
chtěl bych se Vás zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti se sprejem METABOND.Náhodně se mi dostal v práci do ruky,leta nepoužívaný.Měl byt snad určený k ošetřování obráběcích nástrojů,ke snížení tření a zvýšení životnosti.
Na internetu jsem našel akorát stránky http://www.metabond.cz/index.php3?akce= ... kt=p-s.Kde mají psáno,že vhodný i na zbraně.Tak by mě zajímalo,jestli jste ho někdo nezkoušel.
P.S.udávaná cena se mi zdá dost vysoká.
Dík za odpověd.LZ
Sauer 202 270W , 9.3*62
Mauser M03 8*57 , 30-06Sprg
CZ 527 233Rem
Brno super 12/12
Odpovědět