Černí rytíři / způsoby lovu

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Andy píše:Tak o tomhle se mi kazdou noc zda... a porad ne a ne neco ulovit :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=OYIKUexi2Bs
vždyť je každé druhé strakaté :lol: , vypadá to, jako by je křížili v chlívku s domácíma :-). nebo je to spíše degenerací, protože to je asi z nějaké farmy, kde se kříží mezi sebou.
Jinak taky bych si dal, snad se 21.ledna ochladí a budu moc od učení na chvíli prchnout do lesa
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

To Andy: Mě se také už zdá o prasatech, ale jestli chceš vidět taková to, tak přijeď k nám a já ti jich pár pustím z chlívka. chceš jich pustit 5-10-20??? :lol: :lol: :lol: Bude to nastejno jako v tom klipu. Jsou to zdivočelá domácí prasat v usa. Maximálně jsou divokým prasetem trošku ?trejchlá v nějaké vzdálené generaci dozadu. :wink:
lepší klip je jak jich tam běží ta hafa před kamerou.
To jsem jednou zažil na naháňce. Okolo mě jich bě?elo cca 50 asi na 1,5m. Já šel v jedné řadě boroviček a ona bě?ela řadou hned vedle mne. bohužel to bylo před 16 lety a to jsem tam byl ještě jako honec. :? :) Celou dobu než proběhla okolo jsem se modlil aby se nějaké nepletlo a nevzalo to vedle. :D :D :D
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Zdenek
Nový návštěvník

Příspěvek od Zdenek »

a co říkáte tomuto:
http://www.myslivost.cz/Upload/Soubory/ ... 1_6_37.jpg
Je slovený v Jeseníkách v roce 2005, vyvržený přes 190 kg!
našel jsem to na http://www.myslivost.cz/oms/oms.asp?id_ ... 2&sekce=12[/url]
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

Pěknej kudrnáč, jak asi může být starej .....????
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Steyer píše:Pěknej kudrnáč, jak asi může být starej .....????
Někteří odborníci by řekli přerostlé selko :lol: :mrgreen: :wink: .
Ne teď vážně, tak 7letý?
No kdyby nebyl strakatý,tak takovýchto je škoda, protože je jich je minimum.
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Tomfi píše:Někteří odborníci by řekli přerostlé selko :lol: :mrgreen: :wink: .
:oops: Ja bych ho teda uz asi nepic :lol:

Ale takovej 7letej macek uz musi bejt pekne opatrnej. Dostat ho neni jen tak.
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

Hlavně je jich celkově málo, to je ten důvod proč je těžký ho dostat.
Jinak tyhle starý kusy dost dodržujou něco jako denní "v jeho případě spíš noční" re?im. Zalehávají na stejném místě např. - jsem někde slyšel :o
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

To zas měli někde nízký plot u prasečáku.Bylo to normální,že se spíš připařovalo pro plodnost,hmotnost a to hlavně pro komerční naháňky.Kdyby byl ve sdružení povolen kňour třetí věkovky tak nad tímto bych se nerozmý?lel.Nevím jak u vás,ale tady mám knoury stálé a nejsou vůbec ostrašití.Chodí nejčastějc okolo půl druhé ráno až do světla.Kolikrát příjdou až ke mě a musím na ně zapleskat nebo zakřičet aby mi kalhoty zůstaly jednobarevné. :oops: :oops:
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

U nas je velkych knouru pomalu... I kdyz by se i v okolnich sdruzenich nemeli lovit, velkeho knoura jsem uz dlouho nevidel (i kdyz jsem venku dost casto). Clovek vidi trilete sekace, kteri jeste nejsou tak opatrni a behaj po polich bez velke ostrazitosti (a stavaj se tak snadnou koristi "masaru"). Bohuzel hodne sdruzeni lovi bez problemu "velka" prasata a vysledkem je napriklad to, ze u sousedu kamose ted na nahance strelili 3 selata - cca neco pres 3O kg - vsechno to byly bachynky a vsechny jiz v sobe mely zarodky...
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

My u nás střelili stejně zbarvenou bachyňku 70kg. U nás chodí také 1-2 kňouři přes 150kg.
Nevím jestli bych na ně zmačkl kdybych je potkal. Asi by jich byla škoda. Jednou jsem jednoho spla?il ráno v kukuřici, když jsem si tam šel sednout na srnčí. Nejdřív jsem si myslel, že ode mne prchá rudl prasat jaké to bylo lámání. když jsem se vracel, tak jsem se šel podívat kolik jich bylo a ona tam byla stopa jen od jednoho, ale byla velká skoro jak dvě dlaně.
:shock:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Pepa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pepa »

Jo někteří si pořád myslí že čím větší tím lepší a střílí na všechno a pak se diví že tam mají přemnoženou černou.Mě se jednou na nátlačce postavil čelem kňourek cca 100kg,nechal sem ho ,ale pak mi to někteří vyčetli.
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

Taky jsem před vánocema jednoho takového u nás potkal, přes sto kg asi měl. Je to prima, když jdu obhlídnout kali?tě a na stromech je malováno až skoro po prsa. O kousek výš ve vysokém lese bylo zase ryto, jámy jak okop na Ótéčko. No a o cca 400m výše si mě nechal dojít tak na 15m a pak teprve mazal někam pryč, ale podle lámání nešel moc daleko, tak 150-200m. Doufám, že tam bude po celé chrutí, hrboun jeden. :)
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

a propos k tomu knourovi z fotky, co poslal zdenek - vubec si netroufnu odhadnout vek. znate to - v revirech behaji 1OO kg loncaci a pak byli uloveni medailovi knouri, kteri meli treba jen 7O kg...
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Myslim,že jsme se krapet nepochopili.Já zásadně velké a i ty menší nelovím.Ale to neznamená,že chci mít v honitbě bílé u?lechtilé takže by ?lo.Věk se dá těžko odhadnout právě pro přilití krve a vracení se po genech.Bude to tak 7 let.O těch problémech o znásilněných bachyňkách cka 30kg jsem psal již v Myslivosti 7 2003 a neni k tomu co dodat.
w.e.n.aaa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od w.e.n.aaa »

když se dřív mohlo používat při lovu čuníků osvětlení,jak to probíhalo??Ja jsem to nikdy neviděl v praxi a vůbec si to nedovedu představit.To se na něj jako posvítilo a ono zustalo a čekalo na ránu?? :shock:
Odpovědět