243Win
prosim nekoukat na klikani,neznam hodnoty figiho optiky,pocitano na hlaven 650 mm,ostatni udaje jsou v tabulce,laborace na zaklade figiho udaju o V0=920 m/s
http://lumberjack1.sweb.cz/ScreenShot026.jpg
http://lumberjack1.sweb.cz/ScreenShot026.jpg
varmint
Kto ma skusenost s varmintovym strelivom (Vmax, TNT, BlitzKing) v tejto razi...robi to na liskach vystrel? V 5,6mm je to super bez poskodenia kozusiny ale potrebujem vacsi dostrel tak uvazujem ci tych 6mm nebude na skodnu uz dost aby to nerobilo paseku
-
- Pravidelný diskutér
Re: varmint
Nemam zkusenost s 243W nicmene 270W s 115gr V-Max udelala z lisky sekanou na uteku, rychlost nevim, ale bylo to asi s 48-49 gr Acc4064 takze neco okolem 880m/s a horsi uz mohlo byt asi jen pouziti rucniho granatutibi1 píše:Kto ma skusenost s varmintovym strelivom (Vmax, TNT, BlitzKing) v tejto razi...robi to na liskach vystrel? V 5,6mm je to super bez poskodenia kozusiny ale potrebujem vacsi dostrel tak uvazujem ci tych 6mm nebude na skodnu uz dost aby to nerobilo paseku

Já používám 95 grs Nosler Ballistic tip hunting, takže s varmintovým střelivem nemám v této ráži zkušenosti.
Tahle střela udělá v devadesáti procentech lišek střelených do 300m díru o velikosti mojí pěsti a větší ( samozřejmě na výstřelu ). Dál je to lepší, ale polovina má taky obrovský výstřel.
Na zvěři od srnčího výše je výstřel vždy o průměru 2-3 cm.
Tahle střela udělá v devadesáti procentech lišek střelených do 300m díru o velikosti mojí pěsti a větší ( samozřejmě na výstřelu ). Dál je to lepší, ale polovina má taky obrovský výstřel.
Na zvěři od srnčího výše je výstřel vždy o průměru 2-3 cm.
Tu5000 pro 243Win
Pánové můžete mi někdo sdělit jaká je max. laborace pro střelu 100Gr a prach Vectan Tu-5000? V malém manuálu není skoro nic a velký nemám k dispozici
. Přebíjíte někdo tento náboj s touto kombinací? Předem dík za info, moc by mi to pomohlo...
.

Rem.700 Sendero 300 WM + R2 2,5-15x56; Voere 22-250 + Nikon Monarch 2,5-10x56 IL, CZ550 Medium 300WM + S&B 2,5-10x56; ZKM456+ Leup. VX-III 4,5-14x50; Browning B80 12/70; ZP 49 12/12; Norinco 1911 .45ACP; Taurus 85 .38 Spec.
Re: 243Win
Tady ti pomůže spíš někdo, kdo má Quick load.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
nepomuze, Vectan neni v seznamu prachu.
Alespon v me verzi neni. A vzhledem k tomu, ze lepsi a stabilnejsi prachy jsou k dostani (sice pravidelne dodavky trochu pokulhavaji, ale to je jen docasny stav) tak se tubalem ani nehodlam zatezovat. Nikdy jsem ho diky spatne dostupnosti manualu, nepouzival.
Alespon v me verzi neni. A vzhledem k tomu, ze lepsi a stabilnejsi prachy jsou k dostani (sice pravidelne dodavky trochu pokulhavaji, ale to je jen docasny stav) tak se tubalem ani nehodlam zatezovat. Nikdy jsem ho diky spatne dostupnosti manualu, nepouzival.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Minulej týden jsem sešel ze silvr tipu na SaB,protože jsem měl ještě asi 40 nábojů.Chtěl jsem to dostřílet ať se toho zbavím a byla by škoda je nevystřílet.Včera jsem z kazatelny střílel na muflonku,která po ráně značila komorový zásah a odběhla do lesa,ale muflonku jsem ani po třech hodinách nenašel,žádná barva,nikde nic.Nemohl jsem kvůli tomu spát a dlouho to nestrávím.Zkušenost SaB je taková,že jich škoda není,lepší s něma šlahnout do škarpy!
-
- Pravidelný diskutér
Tak to byla Tommy velká chyba, hlavně pokud to bylo klasické SP. Já mám doma munice od SB od rúzných ráží skoro 90ks a nemůžu se jich zbavit. Myslím si, že u této ráže není moc dobrá metoda pokus - omyl a ušetř patron. A udělal si dosled?
22lr, 22 hornet, 222 rem, 243 win, 6,5x52r, 6,5x57, 6,5x55SE, 30-06, 6,5 Creedmoor
Dosled jsem udělal,pes šel po stopě,ale motal se furt do kolečka a nic.Prohledal jsem okolí do asi 300 metrů a nic.Při zásahu jsem viděl,jak se ji podrazili nohy a zavrávolala se a zmizla do lesa.Na sto procent jsem ji neprostřelil.Letos jsem střelil 5ks holé mufloní a všechno bylo v ohni,dostatek barvy na nástřelu,vše jak má být a teď tohle.
Ještě musím dodat,že při výstřelu to byla taková slabá rána,jakoby snad tam bylo málo prachu nebo co.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no na mufloní zvěř s W 243 se selierackyma nabojema je odvaha, spíše teda blbost.
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
nevíš o čem mluvíš.Mám sní střelených i pět jelenů a všichni v ohni.Problém je ve střelivu,v ničem jiném.martinh píše:no na mufloní zvěř s W 243 se selierackyma nabojema je odvaha, spíše teda blbost.