Oprava MEOPTA

Lovecké puškohledy a vše o nich. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
Odpovědět
Luděk
Nový návštěvník

Oprava MEOPTA

Příspěvek od Luděk »

Omlouvám se za založení dalšího vlákna k MEOPTĚ, ale nenašel jsem co jsem hledal. Čeká mě oprava puš.7x50. Je už po záruční době. Bohužel mi před nedávnem upadl, začel se zevnitř rosit a celkově se obraz za šera zhoršil. Zajímá mne, zda už někdo tuto opravu dělal, jak dlouho trvala a kolik stála. Jelikož jsem od Plzně a do Přerova to zrovna neni za rohem mám i hrůzu to poslat poštou. Pokud by to bylo možné udělat na počkání, asi bych tam i zajel.
Díky a Lovu Zdar :!:
rimar77
Zkušený diskutér

Re: Oprava MEOPTA

Příspěvek od rimar77 »

já řešil opravu 3-12x50 RD jelikož mi upadnulo zapínání červeného bodu po dvou dnech nošení ještě v záruce, ale normálně jsem to poslal poštou jako křehké a ještě jsem si ho pojistil na 15.000. A vše OK, neboj se toho jen to pořádně zabal a pojisti a nic neřeš :D
roman300
Pravidelný diskutér

Příspěvek od roman300 »

Také jsem nechával opravit Meoptu a to 3-9x40, první variabl od tohoto výrobce, rozpadlo se měnění přiblížení. Byla na ně záruka jen rok a tak mi nezbylo nic jiného než si opravu zaplatit. Kontaktoval jsem pí Machalíkovou ( Silvie.Machalikova@meopta.com ), na opravě jsem se bez problémů domluvil a puškohled odeslal poštou. Do týdne jsem byl informován o tom co se s přístrojem stalo a kolik bude oprava stát. Musel se zcela rozebrat , opravit, složit a naplnit, vyšlo mě to asi na 2800 korun. Jednání s pí Machalíkovou bylo naprosto bez problémů.
Rem.700 Sendero 300 WM + R2 2,5-15x56; Voere 22-250 + Nikon Monarch 2,5-10x56 IL, CZ550 Medium 300WM + S&B 2,5-10x56; ZKM456+ Leup. VX-III 4,5-14x50; Browning B80 12/70; ZP 49 12/12; Norinco 1911 .45ACP; Taurus 85 .38 Spec.
kikin
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kikin »

Když mi po 2 letech havarovala Meopta 7x56,zaslal jsem ji po tel. dohodě na záruční opravu.Nedržela nástřel,sypala v 50m po pivním tácku,každá jinam.Příjemná paní mi slíbila,že do 14 dnů to opraví a pokud nepříjdou na závadu tak vymění za nový.Po 2 měsících mi při urgenci řekla jiná paní,že technik visuelně prohlédl puškohled a nic mu není.Po mém odporu nabídla,že ho orázují na osu i po ose.Výsledek a protokol byl,že výrobek je v pořádku a není třeba opravovat.Výslovně mi řekli,že stím nic nedělali a poslali domu.Po nastřelení zásahy oscilovaly na 50m,1cm sem a tam.Před závadou to chodilo jednou dírou.
Nechápu proč zákazníkovi lžou,nepřiznají závadu.Evidentně ho opravovali.Je to nesolidní firma.
Důvěra v Meoptu byla otřesena a šla z baráku.Novému majiteli opět klekla.
Dnes mam Zeisse a je to nesrovnatelný, už se nemusim trápit.
Odpovědět