Jeleni rije 2009
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jeleni rije 2009
já bohužel nemám možnost jelení říji pozorovat takze kdyz to tak ctu tak nezbyva nic nez zavidet. 

Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
Včera na Libavé jsem měl pocit že se tam seběhli snad všichni jeleni z celé moravy
, neskutečný koncert 20 - 25 jelenů... a jednoho jsem považoval za hodně naštvanýho medvěda, s něčím podobným jsem se v životě nesetkal, jsem jen amatérský posluchač, ale nějaký rok už poslouchám - vždy na Libavé a při troubení tohodle jelena mi běhal mráz po zádech
... několik vteřin doznívala ozvěna toho neuvěřitelného zvuku, z toho jak ostatní jeleni na chvíli úplně ztichli jsem pochopil že je v okolí jasno o králi a později už bylo z jeho směru slyšet jen hodně hluboké a tiché mrmlání, pomalu se oblíkám a vyrážím i dnes...

-
- Zkušený diskutér
tak jsem se prave vratil z .... libave... opet pln nadhernych zazitku a chvil, kdy jsem mel moznost pozorovat tuto nasi kralovskou zver nekdy doslova na par metru (sestnacterak na 15 m, osmnacterak na 10m - neprehanim, bylo to z oci do svetel) i kdyz jelena neulovil, byl to opet nezapomenutelny zazitek... krome toho: dle mistnich je letosni rije asi "nejslabsi", co si pamatuji...
abych nezapomnel, jsou mezi nami taci, kteri se mohou pochlubit ulovenim jelena - 3. rok po sobe ve stejny datum
(ze jo, VJM:-)
abych nezapomnel, jsou mezi nami taci, kteri se mohou pochlubit ulovenim jelena - 3. rok po sobe ve stejny datum

Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
- Geronimo
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no jo Aldo,kdyz mu ho nekdo privaze ve stejny datum za beh ke stromu,tak to se strili .

Blaser R93 Professional 9,3*62 - Zeiss 3-12*56 Diavari VM T*
"Budeme navždy znamí, podle stop které zanecháme" Sitting Bull - sioux
Aldo, že můžeš potvrdit, že tam nebyl žádnýz uvázaný pro mě za běhy.
Vždyť si tam taky chodil. Ale mohu říct, že 2 jeleny, které jsem 18.9. slovil jsem o beznal již na začátku říje.

-
- Zkušený diskutér
coze, vecer opet??? musim potvrdit, ze jsem v PA uvolnil VJM pole pusobnosti a takto to dopadlo 

No kdyby to bylo možný, tak opravdu molu být dva, neboť jsem objevil ještě jednostrně korunovéo desateráka, tak kolem 160-170 bodů. Ale myslel jsem ty dva jeleny v roce 2008 a letos. 

Aldo a Vjm to Vám teda trošičku závidím takový revír a takové možnosti.já jsem byl dnes v Chřibech na posluchy a slyšel jsem tak na 100m jelena,druhý byl kousek dál.krásný zážitek.byl jsem teď víkend na slovensku a nic a kousek za humny krásně troubí. 

-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Dva dny za sebou jsem byl poslouchat v Orlických horách a můžu říct, paráda pánové, neváhám jet každý večer 50km tam a zpátky, to stojí za to, běhá mráz po zádech, předevčírem jich bylo kolem nás 15, včera to bylo slabší, to se jich toulalo 10, počasí nádhera, ticho a troubil celý les!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
Včera večer to začalo troubit okolo 16.30. Niv jim nevadilo, že kolega mezi něma střelil jelena, troubili ostošest, akorát se trocu vce začali motat na kraji lesa. Běem 2 odin jsem si natočil 6 jelenů, kteř troubili ve vzdálenosti do 80 m ode mne. Pro Aldu: Mám dobré záběry, akorát nemám ještě toho loňského Pašu. Již jsem ho viděl, akorát jsem u sebe neměl kameru. Zatím to troubí dobře, ale dost brzo ráno zatahují 6.00 - 7.00 do lesa a večer se jim do ploch moc nechce.
Omlouvám se za překlepy, ale malá mi vyloupala celou klávesnic
i.

-
- Pravidelný diskutér
Takže jsem byl o víkendu poslouchat na Křivoklástku. Ze soboty na neděli super, bylo slyšet asi 5 jelenů. Z neděle na pondělí se oteplilo (ráno rozdíl 6 stupňů) a už byl slyšet jenom jeden jelen a ten si jenom tak pomrmlával.
Sauer 202 Stutzen 308 W, Zeiss Victory Varipoint 2,5-10x50, Patterdale terrier
- Geronimo
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
A jelena si neulovil ???
Blaser R93 Professional 9,3*62 - Zeiss 3-12*56 Diavari VM T*
-
- Zkušený diskutér
to VJM: v patek vyrazim na vikend na libavou, tak uvidime. podle dnesnich informaci tam dnes prselo a foukalo - rije pry rychle odezniva. tak uvidime, zda bude pri mne diana s hubertem stat, ci nikolikVJM píše:...Pro Aldu: Mám dobré záběry, akorát nemám ještě toho loňského Pašu. Již jsem ho viděl, akorát jsem u sebe neměl kameru...
to patrol: naprosto moje slova - je neuveritelne, kdyz clovek rekne: za rok... za chvili se sejdeme na jarni CHPT, kdy si rikame "jeste dlouhych 6 mesicu", aby jsme se pak ani nenadali a jiz balili na dalsi riji. jak nam ten zivot rychle utika.patrol píše:...jen škoda, že to tak brzy končí a zase je rok čekání před náma...
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame