KelneeQ píše:Mám Fomei 8x56 a můžu vám řícz, že nic horšího jsem zatím v ruce nedržel. Večer za šera se s ním nedá vlbec koukat a stále se zaml?uje. Nechápu jak, ale dokonce se mi dovnitř dostali pavoučci a udělali si tam pavučinu, takže přes to taky není vidět. Mám ho 3 roky , ale je čas na nový, protože s tímhe já jsem zkončil. Přemí?lím o Nikonu Monarch 8.5x56 nebo o Bushnell 9x63 ještě newím. Poraďte..Děkuji
Měl jsem podobné zkušenosti, u Fomei se občas stává, že upadne objektiv, který je upevněný pomocí třech šroubků, které se rádi povolujou , proto jsem koupil Nikon MONARCH 10x56 DCF, který má záruku 10 let a je vodotěsný/WATERPROOF..., tam pavouk nevleze...
Já toho Fomeie 8x56 měl taky a po 3 letech mi do něj začla lézt voda. Koupil jsem Eschenbach trophy 8x56 a zatím naprostá spokojenost a kouká to o třídu líp než ten Fomei. Nejvíc markantní je to za šera.
Já mám už rok Fomei Diplomat 8x42. Je je to linear, vodotěsnej, nárazuvzdornej, plněnej dusíkem, záruka 10 let. Zpracování oproti jiným fomei je o 1000% lepší. Za šera a večer s ním je vidět líp než s Meostar 3-12x56... Ve dne to nemá jedinou chybu... Je trochu dra??í na fomeie, ale byl v akci za 5.000,-. Jinak je na netu cca od 7 do 10 tis. Meopta 8x56 by nebyl zlej, ale ta cena je jinde...
Před 2 lety jsem si kupoval Zeiss 8x56 a musím říct, že od té doby co nemusím nosit Tasco 10x50 tak i něco v noci vidím. Ale ani Zeiss není zázračný např. včera večer v 22:30 jsem neviděl na 100m lišku jen siluetu něčeho tmavého až podle pohybu jsem zjistil, že to je liška, viditelnost podobná jako u Meopta 2000 4x32.
Já mám fomei nigth vision 7-50 a musím říct že větší šmejd jsem v ruce neměl! Ze začátku koukal docela slušně(za ty prachy)
ale postupem času se na něm rozpadalo co se dalo.Stržený šrouby na doostření 1 oka ,svlečené pogumování ,zamlžování skel,Rozostření v okraji čoček.Rozhodně bych si ho dnes už nekoupil,půjdu taky do něčeho lepšího.
na tom samém fomei jsem ten problém měl taky.Viditelnost docela ušla,ale musel jsem ho neustále doostřovat,šroubky na doostřování čočky mi taky upadly a ještě k tomu je tak jemný,že při každém kouknutí to musím skoro vždy doostřit,což jde v noci velmi špatně.O puškohledu ani nemluvím,co vidím v dalekohledu za tmy docela dobře,tak v puškohledu vidím tak akorát hov...
Pořídil jsem si 8x56 Fomei Leather a zatím spokojenost, dobrý obraz i ostření ala Swára ( střídavě sundavám brýle, tak se to velmi hodí) zpracování a dolícování tak průměr. Koupil jsem nový za 4000 Kč a za ty peníze není v ČR asi nic lepšího.
Jinak se vyplatí si lepší optiku do lesa přivézt z USA ( třeba http://www.opticsplanet.net), tady je to velmi předražené.
Fomei Leader jsem v ruce měl, za ty peníze se mně zdál docela dobrý. Nicméně bych radši zkusil v téhle cenové kategorii sehnat starého rusáka 7x50 nebo Zeisse, to jsou kvalitní léty prověřené dalekohledy, které vydrží navěky. v
Já měl staré Tento 7x50, dostal jsem ho, když ho kolega chtěl vyhodit. Dostala se do něj vlhkost, na ty vlhké mapy si sedl prach a neviděl jsem nic. Začal jsem tedy koumat, co koupit, nechtěl jsem něco, co za tři roky už koukat nebude. Mohl jsem porovnávat Fomei Leader 8x56, Nikon Monarch 8,5x56 a staršího Zeisse 7x50. Nakonec jsem koupil Steiner Ranger Pro 8x56. Dle mého je to to nejlepší z této skupiny. Na poslední příčku bych naprosto jistě zařadil Fomeie, který má nejmenší zorné pole, tvrdý plast není vůbec příjemný na držení a nejdéle z výše uvedených trvalo zaostření, nehledě na to, že jsem ho musel doostřovat několikrát, zejména v pohledu na vzdálenější cíl. Dále Zeiss, na svoji dobu výborný pohled, ale mlžil se a za mrazu díky povrchové úpravě studil. Nikon Monarch krásný obraz, výborný za špatných světelných podmínek, ale pro mne velmi nepohodlné očnice a pocit plastové hračky.
Steiner-opravdu německá kvalita, skutečný vizuelní zážitek. Nejlepší ergonomie-pohodlný v rukou, výborné očnice pohodlně a měkkce doléhající na oči. Ostrost obrazu za světla i za šera až do okrajů a největší zorné pole. Čili můj jasný favorit.
Já mám už asi 9 let Fomei Excellent 9x63 Super Vision a nemůžu na něho říci nic špatného. Přes den ukazuje velice dobře v noci také paráda. Jenom na co jsem si musel zvyknout je menší zorné pole ( uvedeno 87m/1000m ) než je na starém Zeissovi 10x50 nebo rusákovi 7x50 .
LOVU ZDAR!!!
Já mám Fomei 7x50 Hunter, světelnost výborná, detaily horší, za šera obeznat srnce prakticky moc nejde (nemám moc srovnání jestli je to u jiných lepší), ale prasata dokáže rozeznat perfektně i za bezměsíčné noci - v tomto směru mi maximálně vyhovuje.