Myslivecké zážitky které už nechci zažít

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Aspon bych se ho zeptal co je zac.... a co tam dela. To muzu... to muze kazdej obcan :-)
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

... u nás je v lese plno lidí i v noci - tůristi - můžou za to populární "noční výstupy na Smrk - kdyby alespoň měli všichni povině na palici čelovku .... :evil:
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Taky něco přidám.Je tomu už pár let,ale vzpomenu si na to vždy,když vyrazím na čuníky ke kukuřici.Měsíc šel do úplňku a já vyrazil hned za barák,kde se zdržovalo v té době několik rudlů černé v mléčné kukuřici.Porost něco přes 25ha obklopen loukami kam občas černá vyrazila buchtovat.Postupuji opatrně okolo lánu na hranici louky s lámajícími prasaty sem tam nějaké zakvičeni rvačka ?ustění až na okraj,ale žádnému se ven nechce.Popocházím až k meliorační studni,kde se rozhoduji k sednutí a čekané.Sedím a předemnou stálé lámání.Po chvíli ?ustot.Jedno podle velikosti lončák vylézá ven.Zvedám dalekohled zdá se mi dost velké tenkrát se střílelo všechno.Zalezlo opět do porostu,netrvalo ani minutu a je opět venku.Pomalu beru kulovnici a co se nestalo najednou to stojí na dvou a natřásá to ruksak plné kukuřice.To bylo to co se mi zdálo jako velkej hřeben.Hubertus měl ten dotyčnej vycpaný palicema na hlavě čepici se ?títkem co umocňovalo ryj.Věřte,že jsem neměl v tu dobu ani sílu na nějaký argumenty.Dostal to ode mne až po týdnu byl to totiž náš již přestárlý člen,který si dělal zásoby pro králíky.Věřte že od té doby zvedám dalekohled i desetkrát.
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: to znam,kolikrat uz mi tu sla vysoka za soumraku,jelen medajlovej.kdyz jsem se chvili poradne koukal tak vylezli na planinku srotaci a tahly od drticky stavebniho odpadu stary armatury z betonu.poznej to pak ve vysoky trave.kreteni se schovavaj pred ochrankou a ty mas pak o dobrodruzo postarano :evil:
tibi1
Zkušený diskutér

Příspěvek od tibi1 »

jaj mam zas skusenosti s prevadzačmi a utecencami (maju po stromoch nasprejovane značky tras...ale su len docasne) od ukrajinskych hranic...no nebudem popisovat ziadny zazitok skratka strasne....v extremnych pripadoch clovek potom uvazuje ze jedina iskierka nadeje by bola ze by ho nikdo mozno nehladal...ale jeto clovek no. K tym vasim turistom...vidim to tak ze raz spomedzi nas vstane jeden "mesias" (skratka na tu zasranu ich nezodpovednost niekto z nas polovnikov bude musiet doplatit) aby sa zacalo nieco robit...(mozno tie celovky). Niekedy uvazujem nad tym ako je mozne ze vobec existuje nekontrolovany pohyb individui po lese. Ved kazdy z nas ked ide do reviru sa musi zapisat a zbytok ?
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

Zdenku to znam taky, v rijnu na posecene kukurici o puj desate vecer tri kusy, jeden vetsi dva mensi, takze snadne rozhodovani co lovit, no a kdyz jsem je nasoulal tak na 80 metru, a zacal je prohlizet pres puskohled, tak ten velkej kus se postavil a zapalil si!!! no chvili mi trvalo nez jsem se rozdychal, kdyz si uvedomuji co se mohlo stat!! No a byl to deda z vesnice s vnoucatana co v noci sbirali kukuruici!!!
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

Podobný zá?itek mám také. Naštěstí nebyl nejhorší. Byl jsem u kamo?e v Kru?ných horách pozvaný na jelena. Posadil mě na kazatelnu uprostřed lesa u krmeli?tě. ?iroko daleko by neměl nikdo být. přišel jsem na ni po půl páté ráno. Dlouho jsem nic neviděl ani neslyšel. když se začalo po půl sedmé rozednívat tak najednou sly?ím blí?ící se lámání z lesa. Tak jsem pomalu vystrčil flintu z okna kazatelny a přibli?ně jsem zamířil na kraj lesa kde jsem čekal, ? e se něco vynoří. Najednou se vyloupl chlapík ve větrovce s ko?íkem na houby. Také ve mně pěkně hrklo, ale byl jsem spíš naštvaný, že mi to spla?il. Není mi jasné, kde se tam vzal, když se rozednívalo, nejbli??í vesnice byla 5 km a vjezd do lesa byl zakázaný. :?
U kukuřice si dávám pozor. Tchánův známý obeznal v kukuřici prasata, tak sehnal další 2 myslivce a šli na ně. Najednou před jedním z nich něco zahara?ilo a ten na to vystřelil, když se tam šel podívat a tam le?el ten známý zastřelený. ještě, že tam byl ten třetí, protože tamten si prý už cpal flintu do pusy. :cry:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Troj
Nový návštěvník

Příspěvek od Troj »

no s tim evidovanym pohybem osob to asi realizovatelny nebude..spis by to sneslo osvetu v lidskych radach aby lidi trosku premysleli kdyz neco delaji..uz nekolikrat se mi stalo ze jsem musel za uplne tmy pres revir a byl sem posr_nej az za usima ze na me nekdo vypali- napred sem svitil baterkou, pak kdyz se vybila zapalovacem a posleze telefonem a pripadal sem si jako idiot..
a vam vsem radim stejne jako prikazuje zakon- mirte zbrani a strilejte jen na 100% obeznanou zver- pak se vam zadne takovehle "zazitky" kterych jsem se tu docetl nemuzou prihodit a pokouset se o vas infarkt!..
a jeste na zaver..zakonodarci by se meli zamyslet nad pouzitim noktovizoru na zbranich-protoze bez nich je jakakoliv nocni cekana zivotu nebezpecna..lidi jsou ruzni, chodi v noci do lesa na vylet atd..doba jde kupredu a tohle by k tomu melo patrit- stejne uz se pouzivani noktovizoru obchazi- delaji se puskohledy jako ma vhool ktere by meli umoznit videt v noci..takze to je optika ktera noktovizory substituuje..a kde je tedy vyznam zakazu noktovizoru??? a potom- kazdy muze mit pozorovaci noktovizor-ktery umozni obeznani zvere a potom vezme pusku a streli po ni aniz by dokazal 100% zamirit-jedine k cemu to vede je mrzaceni zvere..jenze to by zakonodarci museli pouzivat rozum na jine veci nez na sebeobohacovani..
vhool

Příspěvek od vhool »

jak rikaval muj deda "v noci chodi ven jenom zlodeji,kurvy a policajti (o myslivcich tehda nemluvil) :lol: :lol:
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

... tak proto mě to táhne vždycky po setmění do lepší společnosti..... :lol:
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Steyer píše:... tak proto mě to táhne vždycky po setmění do lepší společnosti..... :lol:
On tam kurvy jmenoval :P 8) LOL.ROLF.
Neber to prosím vážně
Pepa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pepa »

V loni mi přišla liška na 30m od posedu,měl sem sebou kulobrok.Mačkám a nic,tak sem rychle přemáčkl na druhou spou?t a bylo to samý,nic.lišku sem pořád viděl v zorným poli.Asi po dvou minutách sem pomalu otevřel závěr ,samozřejmě liška už si to hrnula vesele pryč :) ,a co sem viděl,obě komory prázdný :lol: .
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: jo jo .celkem bezne :lol: myslim ze je nas tu vic :lol:
Pepa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pepa »

:wink: už sem se lekl že jsem jedinej co měl pak mindráky :D
kocourvbotach
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kocourvbotach »

Dovolím si vykopat z hrobu tohle téma :lol: :lol: :lol:

To jsem byl takhle jednou pozván na naháňku na černou.Bylo po obnově a čuníci byli obeznáni "na jisto".Leč měla tvar podlouhlého oválu ve svahu.Já byl postaven závodčím asi v polovině delší strany a lajna střelců byla asi 20 metrů od smrkové mlaziny.Honci tlačili od spodu nahoru,když asi o tři střelce pode mnou vyrazila bachyňka se šesti selaty.Ve chvíli kdy je uviděl jeden ze střelců,letěl do ramena jeho kulobrok a obě rány po nich pustil do leče,samozřejmě minul.přidal se k němu ale ještě jeden trouba a ten jedno sele postřelil a druhé minul.To postřelené přetáhlo přes řadu střelců do další houštiny,kde zůstalo stále ?ivé le?et.Po odtroubení jsem ho šel dostřelit,protože jsem to měl nejblíž a jediný na něj viděl.když jsem se vrátil na svůj ?tont,podíval jsem se na strom asi dva metry o de mne a polil mě studený pot,ve výšce prsou díra od breneku :evil: :evil: :evil: Tolik sprostejch slov nikdy předtím ani potom ze mě nevylítlo......Abych to shrnul:dvě kulové rány a dva breneky letěly do leče :shock: Naštěstí se nic nestalo.Ten děda co vypálil první se hájil tím,že už si chce taky konečně střelit prase,protože je mu už 70 a komanči mu vzali flinty,takže teď vlastně začíná znova :roll: jenže chudák už neřekl,že o ně přišel za pytlačení a ne z politických důvodů.A najednou :idea: jsem si vzpoměl,že úplně ten samej dědek rok před tím ,ale v jiný honitbě střelil za podobnejch okolností zajíce a já byl zase vedle :shock: Jestli za to teda nemůžu vlastně já :D
ZKM451 22lr,ZKK601 243W,ZKK600 7x57,ZH324 7x57*16,ZH309 8x57JRS*12/76,ZG47 8x57JS,ZG47 8x64S,CZ550Medium 300WM,IZH 18 12/76,IZH 27 12/76*12/76,IZH 58 16/70*16/70
Odpovědět