Lov ondatry pižmové
Lov ondatry pižmové
Dobrý den,
nevíte někdo jak vyrobit šlehačky na ondatry nebo někoho kdo je vyrábí?
nevíte někdo jak vyrobit šlehačky na ondatry nebo někoho kdo je vyrábí?
Naposledy upravil(a) shadow55 dne ned 22.11.2009, 10:59, celkem upraveno 1 x.
Re: Lov ondatry pižmové
Myslim si, ze by zakonu mel vyhovet sklopec, jenomze ja jsem do nej jeste zadnou nechytil. Drive pouzivane slehacky byly neprekonatelne.
Tikka T3 Varmint - 6,5x55SE
-
- Nový návštěvník
Zdarvím, chtěl jsem se vás zeptat na tomhle vláknu, jak stahujete ondatry? Do pytle nebo normálně?
Předevčírem jsem totiž seděl na večerní čekané u vody a viděl jsem jak si tam vesele plavou.
A jelikož jsem ještě nikdy ondatry nelovil, tak bych to chtěl skusit.
Předevčírem jsem totiž seděl na večerní čekané u vody a viděl jsem jak si tam vesele plavou.

ZH 304 7x57R - 12/70
Ondatry se stahují do pytle. Kdysi jako kluk jsem se tomu dost věnoval. Nevím ani jestli šlehačky jsou legální, kdysi mi říkali že se to nesmí. Šlehačka je v podstatě velká past na myši a pružina byla stejná nebo velmi podobná jako na nosiči na kole.Šlehačky jsem si dělal sám.Do sklopečku z pletiva jsem ondatry také chytil a i do vrší. Ondatří kožka je vyzrálá až pozdě v zimně až skoro na jaře.Mají to nějak posunuté. Dnes už je u nás na potocích ondatra vzácnost. Kuny a vydry vyvraždí vše.
Za mladých let jsem se jich se starým myslivcem nalovil mnoho. Dnes k jejich velmi slabé populaci vezmu spíše foťák a jdu si je zvěčnit. Krásná zvěř.....
Souhlasím s názorem crifa. Ondatra pižmová by podle mého názoru neměla mít vůbec dobu lovu. Sám vím v naší honitbě o pár místech, kde bych se s nimi pravděpodobně setkal, ale nechávám je v klidu žít. Ondater je opravdu málo, a tak nevidím důvod proč jejich stavy ještě více snižovat lovem. 

V naší honitbě je komplex 30ha rybníků, rákosu a bažin. Dříve byla tato oblast rozdělena na úseky, úseky o které se losovalo a na těch pak byla ondatra lovena. Lovilo se šlehačkami a do vrší, ale je to historie asi do roku 1985. Každý člen si tímto způsobem vydělal za sezonu několik tisíc korun. Tak to prostě bylo a ondater bylo stále dost...
Když móda bizamu upadla a lovit se přestalo, došlo i k tomu, že se přestal líbit i norek. Norek byl následně vypuštěn do přírody a ten se alespoň u nás postaral o úplnou likvidaci populace ondatry.
Je to veliká škoda,rád jsem je jako náctiletý při rybařině pozoroval.V posledních letech ondatru nahradil bobr, nutrie a to velice zdatně.
Pokud je máte v honitbě, tak je nechte raději žít.
Když móda bizamu upadla a lovit se přestalo, došlo i k tomu, že se přestal líbit i norek. Norek byl následně vypuštěn do přírody a ten se alespoň u nás postaral o úplnou likvidaci populace ondatry.
Je to veliká škoda,rád jsem je jako náctiletý při rybařině pozoroval.V posledních letech ondatru nahradil bobr, nutrie a to velice zdatně.
Pokud je máte v honitbě, tak je nechte raději žít.
Mé původní uživatelské jméno je roman300...
CZ 550 9,3x62; ZG47 8x57JS; CZ550 300WM; BAR II 300WM;;12/70;12/76;45ACP;.38Spl
CZ 550 9,3x62; ZG47 8x57JS; CZ550 300WM; BAR II 300WM;;12/70;12/76;45ACP;.38Spl
Hlavně nutrie jako přenašeč nemocí je asi likviduje.U nás zmizeli na jednom rybníčku hned jak se objevili nutrie a na druhým za rok to bylo to samé
CZ 550 american 308win.
-
- Pravidelný diskutér
Nutrie u nás nejsou úbytek ondater začal před více jak třiceti roky kdy se tu začaly objevovat ve větším množství norci kteří utekli z odchoven.Dílo dokonali ochránci zvířat dávali norkum"svobodu" ve velkém.
8x57JRS,bordík
i když ov ondatry má svá specifika, myslím, že dnes už se nedají kožky tak snadno zpeněžit jako dřív. Takže - lovit jen proto, aby nebyly ? - to raděj potkany ... (pokud je máš na činění pro svou potřebu, pak - lovu zdar a nezapomeň, že se musí denně kontrolovat, jinak se kožka znehodnotí)
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ondatra je velice citlivá na tasemnici jejímž přenašečem je kočka a kočka je dnes všude tak jako norek americký.