Myslivecké zážitky
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Myslivecké zážitky
Jelikož jsem byl požádán o popis svatohubertského lovu,činím tak.
Předesílám,že od července jsem na vnadišti měl jen pár náštěv černé.Vetšinou knourů.Podle oterků velmi silných.V 17hodin vyrážím ven je den po uplnku všude snih,velmi dobrá viditelnost,kdo z nás by vydržel doma.V 18,50 přichází knour odhad asi 5let 130kg.Přišel na uroven vnadiště,kde asi 2minuty postál a odešel do lesa.Asi po 10minutách se vratil a 10m pod posedem prošel zpět.Zbraně perfektně viditelné.Chvíli se nic nedělo až jsem zaslech charekteristický zvuky chrutí asi 50m podemnou bohužel za hranou lesa.Než jsem stačil přesunout pozici,již to po celé louce běhalo tam a zpět.Z jedné strany rudl asi 6kusu druhý asi taky tak, třetí byl ještě v lese.Postup přino z ostra proti mě.Čekání na vybočení některého ze selat bylo nekonečné.Pak už to šlo ráz na ráz.Tečka seděla za plecí,první kus v ohni.Přebíjím a stačm ještě dohonit kus v plném uprku byla to ale bachyně možná lončačka,lehce odciluji a v optice vidím sele běží sice hodně rychle,ale TIg ho dohnal.Popošlo od nástřelu 20m a zhaslo.Tak se to odehrálo a tak to bylo.
Předesílám,že od července jsem na vnadišti měl jen pár náštěv černé.Vetšinou knourů.Podle oterků velmi silných.V 17hodin vyrážím ven je den po uplnku všude snih,velmi dobrá viditelnost,kdo z nás by vydržel doma.V 18,50 přichází knour odhad asi 5let 130kg.Přišel na uroven vnadiště,kde asi 2minuty postál a odešel do lesa.Asi po 10minutách se vratil a 10m pod posedem prošel zpět.Zbraně perfektně viditelné.Chvíli se nic nedělo až jsem zaslech charekteristický zvuky chrutí asi 50m podemnou bohužel za hranou lesa.Než jsem stačil přesunout pozici,již to po celé louce běhalo tam a zpět.Z jedné strany rudl asi 6kusu druhý asi taky tak, třetí byl ještě v lese.Postup přino z ostra proti mě.Čekání na vybočení některého ze selat bylo nekonečné.Pak už to šlo ráz na ráz.Tečka seděla za plecí,první kus v ohni.Přebíjím a stačm ještě dohonit kus v plném uprku byla to ale bachyně možná lončačka,lehce odciluji a v optice vidím sele běží sice hodně rychle,ale TIg ho dohnal.Popošlo od nástřelu 20m a zhaslo.Tak se to odehrálo a tak to bylo.
Zdenku, upřímné lovu zdar!!! To jsou krásné a neopakovatelné chvíle. Já zažil v pondělí před Hubertem něco podobného. V potoku na dně údolí probíhalo za silného buchtování přihlížejících selat také chrutí. Táta šoulal k prasátkům z jedné strany a já v protisvahu na hraně lesa čekal, jak to dopadne a zda se naplní můj odhad a unikající černá bude zatahovat v mé blízkosti. Táta ulovil sele asi 30kg, já bohužel 2x minul - prvně lončáka ca. 40kg na ca. 80m a pak opozdilé sele asi tak 20kg na ca. 40m... ono to střílení ve stoje v běhu v noci není úplně lehké
každopádně obě prasátka jsem minul, takže jsem alespoň nenadělal nějakou škodu postřelením...

Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
Zdravím všechny a prvně chci popřát všem úspěšným lovcům Lovu zdar!
Dnes ráno jsem si přivstal a vyrazil na holou srnčí zvěř. Konečně u nás sečou kukuřice a tak se ukazuje srnčí, o kterém člověk pořádně celý rok nevěděl. Ty 100-200 ha lány kukuřice jsou za trest. Za šera jsem šoulal lesem pomalu ke kukuřičnému strništi. Vidím na něm kus, který napadá na přední běh a jen ztěžka popochází. Bohužel jsem se k němu nedokázal dostat. Byla to srna - zítra ráno se tam zajdu podívat znovu. Na strništi bylo 74 ks srnčího!!! Zasedl jsem tedy na žebřík a čekal, zda se nějaká zvěř přiblíží. Netrvalo dlouho a mněl jsem okolo sebe asi 30 ks. Byli tam asi 3 slabá srnčata a tak jsem jedno z nich chtěl odlovit. Vybral jsem si srnče, které nebylo ještě zcela přebarvené. Po chvíli se natočilo a já na něj vystřelil. Srnče zůstalo po ráně na játra v ohni. Ostatní srnčí se rozuteklo a tak jsem v klidu slezl a šel k němu. Poslední pocta, nezbytné ošetření a pomalu domů. Váha po vyvržení 9 kg. Lovu zdar!
Dnes ráno jsem si přivstal a vyrazil na holou srnčí zvěř. Konečně u nás sečou kukuřice a tak se ukazuje srnčí, o kterém člověk pořádně celý rok nevěděl. Ty 100-200 ha lány kukuřice jsou za trest. Za šera jsem šoulal lesem pomalu ke kukuřičnému strništi. Vidím na něm kus, který napadá na přední běh a jen ztěžka popochází. Bohužel jsem se k němu nedokázal dostat. Byla to srna - zítra ráno se tam zajdu podívat znovu. Na strništi bylo 74 ks srnčího!!! Zasedl jsem tedy na žebřík a čekal, zda se nějaká zvěř přiblíží. Netrvalo dlouho a mněl jsem okolo sebe asi 30 ks. Byli tam asi 3 slabá srnčata a tak jsem jedno z nich chtěl odlovit. Vybral jsem si srnče, které nebylo ještě zcela přebarvené. Po chvíli se natočilo a já na něj vystřelil. Srnče zůstalo po ráně na játra v ohni. Ostatní srnčí se rozuteklo a tak jsem v klidu slezl a šel k němu. Poslední pocta, nezbytné ošetření a pomalu domů. Váha po vyvržení 9 kg. Lovu zdar!
Vojto lovu zdar.Včera jsem šel z kazatelny k autu a taky jsem potkal srnu se zlomeným během.Nestoupla na něj vůbec,ale bohužel se mi ji nepodařilo slovit. 

O víkendu na naháňce mi v leči na 5 m proběhl jelínek a snad 2-3 m od místa, kde proběhl, jsem našel shoz z 12cteráka. Se psem jsme pak ještě dohledali lišáka.
ZKK 600 30-06 Spring. Sierra 11,7g (SBT)
Včera večer okolo jedenácté jsem vyrazil šoulat na divočáky.Přijel jsem k lesu,kde jsem nechal auto a vydal jsem se k louce,kde často ryjí.Po příchodu k louce nikde nic,jen pár kusů srnčího.Přešel jsem louku po kraji lesa,kde navazuje cesta do lesa.Po ušlém asi půl kilometru jsem zaschl prasknout větvičku a ten božský zvuk šustícího listí.Zastavil jsem se,sundávám kulovnici z ramene a naschlouchám zvukům vydávající rudl prasat.Mažou skoro přímo ke mně,věděl jsem že mám špatný vítr a že mě určitě navětří a taky že jo,baška zahuněla asi 25 metrů odemě a nastal zmatek,čunící nevěděli odkud ten pach jde a tak chvílí pobíhali sem a tam.Rozsvítil jsem xenonovou baterku a jen jsem čekal až se nějaké to selátko zastaví.Dlouho jsem čekat nemusel,jeden kus se zastavil přímo mezi dvěma buky,padla rána a sele v ohni.Rychle jsem přebyl,ale čuníci už mazali pryč.Děkuji Dianě a Hubertovi za krásný lovecký zážitek!
http://album.volny.cz/tommmy/view.php?a ... page=1#img
http://album.volny.cz/tommmy/view.php?a ... page=1#img
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Lov s baterkou to je panečku zážitek

Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
Možná mají vyjímku
Z vlastního pozorování vím, kolik těchto výkonných baterek i s držákem na zbraň kamarád v obchodě s loveckými potřebami prodá
. Tam kde nejsou vysoké škody zvěří, je to vyložená masařina, bez ohledu na to co říká zákon...

Rem.700 Sendero 300 WM + R2 2,5-15x56; Voere 22-250 + Nikon Monarch 2,5-10x56 IL, CZ550 Medium 300WM + S&B 2,5-10x56; ZKM456+ Leup. VX-III 4,5-14x50; Browning B80 12/70; ZP 49 12/12; Norinco 1911 .45ACP; Taurus 85 .38 Spec.
Abych střelil divočáka,mě stojí daleko víc než si vy dva myslíte!Za noci prošoulám i více než 10km,když vy dva spíte v teplé peřince a čekáte na úplněk!Poctivě si je v lese našoulám a pakliže je špatná viditelnost,radši si posvítím.Nejsem jeden s těch,kteří s baterkou čekají na hromadách,ale ani to jim nezazlývám.Jestli jste si nevšimli,tak divoké prase je aktivní pouze v noci,není to daněk,kterého si našoulám pěkně za světla a kdybych měl pokaždé čekat na měsíček,tak bych toho opravdu moc nenalovil.Tak přátelé až začnete lovit za krásných nocí černého rytíře,tak pak třeba pochopíte o čem mluvím.
roman300:máš pravdu,máme vyjímku a ta vyjímka nám dává možnost lovit prasata na sto procent bez toho,abych něco postřelil a nebo zmrzačil!!!!

roman300:máš pravdu,máme vyjímku a ta vyjímka nám dává možnost lovit prasata na sto procent bez toho,abych něco postřelil a nebo zmrzačil!!!!

Tommy, lovu zdar! Postřelit a zmrzačit kus můžeš jak s baterkou, tak bez ní. To se prostě někdy stane a může se to stát i Tobě.
LOVU ZDAR!!!
LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
To Skalák:
nepochybně máš pravdu,ale díky té baterce,je to riziko daleko menší,tak proč toho nevyužít ve prospěch jak lovené zvěře,tak lovce.
nepochybně máš pravdu,ale díky té baterce,je to riziko daleko menší,tak proč toho nevyužít ve prospěch jak lovené zvěře,tak lovce.

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tome, více to už nekomentuj.
jak víš, co nás dva stojí ulovit divočáka za krásných nocí, někdo si holt ten lov odpustit nemůže, někomu to dělá strašnej problém.
jak víš, co nás dva stojí ulovit divočáka za krásných nocí, někdo si holt ten lov odpustit nemůže, někomu to dělá strašnej problém.
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
Chlapci nehádejte se
. Já baterku na flintě také nemám, ale neodsuzuju to. Lovu zdar Tommy
. Staré přísloví říká přej a bude ti přáno
Takže doufám, že se mi nějaké prasátko splete a také brzy dorazí. Bohužel teď máme prcka a tak se má frekvence návštěv revíru poněkud zmenšila. Musím počkat až bude větší a bude rozumět, aby z něj nebyla manželka pořád na nervy, protože si dělá co chce a když vidí , že se zlobí tak ještě přidává. Je to lotr.
Včera jsem vyrazil na tah a celkem se dařilo. Kachen přiletělo tedy málo a já dal jen 2 rány, ale povedl se mi párek. 100% úspěšnost jsem už dlouho neměl
. Většinou mám tak 10-20%.

Včera jsem vyrazil na tah a celkem se dařilo. Kachen přiletělo tedy málo a já dal jen 2 rány, ale povedl se mi párek. 100% úspěšnost jsem už dlouho neměl

CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R