Co se může přihodit....

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
lesswood
Nový návštěvník

Co se může přihodit....

Příspěvek od lesswood »

Vážení myslivečtí kolegové,
Vylíčím Vám teď příběh, který se mi stal a nikdy bych si nepřipustil možnost, že se tato skutečnost může v myslivosti stát. Hold jsem byl naivní a důvěřivý.
Na podzim roku 2008 jsem si podal inzerát, že koupít nebo pronajmu honitbu. Na tento inzerát reagoval nejmenovaný pán (dále jen nájemce), že je již unavený a finančně to nezvládá vést pronajatou honitbu na západě čech.
Jelikož částka, bezmála 200 tis byla na mě dost vysoká, tak jsem to neřešil. Tak mě alespoň nájemce pozval na naháňky na černou a jelena siku. Moc se mi to líbilo.
Na jaře roku 2009 mě oslovil znovu, jestli tu honitbu nechci, jinak že jí musí pustit a vrátit LČR. Půjčil jsem si tedy částku na nájem honitby pro rok 2009 a jel jsem za ním s tátou. Aniž by jsme něco sepsali (což je moje blbost) jsem mu peníze dal. On mi posléze dal kopii převodního příkazu, že nájem u LČR uhradil.
Choval se velice slušně, předal mi veškeré podklady k honitbě, nájemní smlouvu s LČR, ŽL a plán lovu. Říkal, že teď je honitba naše a že ani on tam chodit nebude. To jsem říkal že nechci, protože vím, že pro myslivce, když nemůže do revíru je hrob. Sice se divil, ale byl rád. Pak jsem se ho ptal, co s ulovenou zvěří a opět se divil, že si zvěř nechcem nechávat. Vystavil nám tudíž povolenky k lovu mě a mému otci, který byl semnou při předání peněz a v kolonce o střílené zvěři bylo uvedeno „dle plánu lovu“ s tím, že takhle to píše, když je lov bez omezení a loví se dle plánu lovu a dle zákona. Dále mi předal 20ks povolenek bianco, které mám pro další lovce a lovecké přátelé, taktéž bez omezení dle plánu lovu. Ptal jsem se za jakou cenu se prodávají povolenky a on řekl, že za 25.000,-Kč bez omezení.
Tudíš jsem nějaké povolenky prodal a některé dal přátelům zdarma. Vše fungovalo tak jak má. Dokonce mi řekl, že bude jen rád, když vystřílíme všechny jeleny sika, aby byly škody minimální. Odstříleli se srnci a dokonce se i plán srnců se přestřílel o 100%. Vše bylo OK. Ale jelikož se jedná o honitbu lesní, tak se do podzimu zvěř zdržovala v polích. Jakmile zemědělci sklidily úrodu a zvěř se natáhla zpět do lesa, svolal nájemce schůzi. Řekl, že odemě chce peníze za povolenky jím vystavené zpět, že náleží jemu. Všichni co něco střelí, musí zvěř zaplatit dle cení LČR. Takže si lovec koupil povolenku za 25 tis a když střelí lončáka, musí zaplatit ještě 1500 kč, nebo jelena siku III VT 25 tis Kč nebo srnce III VT 18 tis a to i zpětně. A veškerá zvěřina se mu musí odevzdat, protožě má smlouvu s hospodou na 1200kg zvěřiny za rok a musí splnit smlouvu. Když se ho lovci ptali, proč tedy platili cenu povolenky, když musí ještě platit zvěř, odpověďel, že cena 25 tis za povolenku je jen záloha.
Takže lovci chtějí po mě cenu za povolenky zpět, což je pochopitelné, nájemce chce po mě finanční částku za povolenky prodané zpět. Nájem který jsem mu dal prý údajně vrátí až mu dám ty peníze za povolenky.
Nastává otázka: Proč mi ty bianco povolenky dával? Byl to úmysl? Nebo mu jen přeskočilo?
:cry:
Tommy
Zkušený diskutér

Re: Co se může přihodit....

Příspěvek od Tommy »

Hochu hochu,to budeš mít teď opravdu velice těžké...Takhle nechat se sebou vydrbat.... :evil: :evil: :evil:

Narazil si nejspíš na podvodníka,který ti teď dá co proto a zřejmě asi přeskočilo tobě. :? :? :?
zastavit
Nový návštěvník

Příspěvek od zastavit »

Dobrý den,proč jste si změnil nick pane Vokál! myslím že byl "voki",nemýlím li se.......něco o té záležitosti vím a slyšel jsem ji trochu jinak od několika lidí takže nechci soudit kde je pravda,myslím že oba dva trochu lžete,to je můj osobní názor.
Mannlicher Moutain 8x57JS Zeiss Victory Diavari 3x12-56 T* kříž 60,Bowning BAR Short 308w,Zabala 12/76,CZ 452E 22LR
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Nevim sice o co jde ale lesswood je ten samy user jako voki.
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Už tu byl dost dlouo klííííd hoši :D .Tak ven s tím ,at se taky poučíme.
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: :twisted: ...taky si myslim,ze to zde krapet usina :lol: :lol: :lol: :lol:
kabát
Zkušený diskutér

Příspěvek od kabát »

Mám osobní zkušenosti s takovou povolenkou, navykládají ti pohádky o jelenech, pak tě krmí historkama co viděli,
ale necourejte se po revíru at to neplašíte, jen sedte na kazatelnách, oni vám musí přijít.
Pokud člověk není úplné jelito, udělá si čas a párkrát si les proběhne - prokoukne.
To tam ještě měli " KOMORU" do které se nechodí. Tedy povolenkáři tam nemají chodit. Jinak super zakrmené krmeliště pro vybrané.
Pokud se najde pár jelit při penězích, pokud možno z větší vzdálenosti co nemají moc času a myslivost si opatřili nedávno, je o nájemné postaráno. Problémy nastaly když jsem obeznal ochozy, kaliště a stávaniště zvěře a lov se mi začal dařit.
Seznámil jsem se s místníma lesníma dělníkama, ti mi dopověděli zbytek a příště budu hooooodně opatrně vybírat.
Tento příběh je z okolí Brna.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

No vidíte jak se to pěkně rozjíždí.Já osobně jsem byl vždy členem MS tak tyto problémy neznám.Něco jsem, sem tam zaslechl od movitějších kamarádů a osobně bych do koupě povolenky asi nešel.Chápu,že na ty nelidské nájmy se někde vydělat musí a pak český človek je český člověk ten umí promyslet všechno i jak podrazit kamaráda myslivce.To samozřejmě nespojuji s tímto sporem.Neznám ho.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

už jen povolenka bez omezení je k zamyšlení.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Jen aby se ti kluci mazaný jednou nespletli a neprodali si povolenku sami na sebe. :D :D :D On to vlastně napsal Tommy - povolenka bez omezení. A je to tady!
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
yardaz
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yardaz »

patrol píše:A ono to taky brzy usne úplně, protože lesswood alias voki to dál komentovat nebude.
Jinak výše jsem psal, že se asi jedná o honitbu na Tachovsku, podle toho, že psal v západních čechách, kde se něco podobného v jedné honitbě praktikuje, oškubat o peníze a vykopnout, ale spíš to bude honitba na Rakovnicku, kde se snažil pan Vokál ( voki, lesswood) prodávat povolenky do revíru, kde se snažil potencionálním zájemcům nakecat, že tam je vysoká, sičí, mufloní, občas dančí a kvanta prasat a srnčího, ale ve skutečnosti tam občas zděšeně přeběhla sičí, srnčí bylo skoro vytlučeno a s prasátkama to byla taky bída, ale každopádně pár lidí nachytal a naštěstí se mi podařilo přesvědčit kamaráda, že je to podvodník a snažil se mu vyměnit 2 sikáče, za to, že mu nechá na vysočině střelit medajlovího berana. Pan Vokál by odjel z beranem, ale kámoš by siku nikdy neviděl.
Také jsem dostal tuhle nabídku na povolenku na Rakovnicku. Naštěstí jsem do toho nešel, mělo to být za 50tis. :shock:
viewtopic.php?f=24&t=2795

citace:

^ zpět ^ Povolenka k lovu
Aktualizuji nabídku celoročních povolenek k lovu. možnost 3 ks povolenek. Jedná se o lesní honitbu 38 km od Plzně východně. Zvěř srnčí, mufloní, černá, jelení (sika a lesní) a škodná včetně jezevce.
Cena povolenky je 50 tis jednorázově s platností do 31.03.2010.
Cena zahrnuje neomezený lov v neomezených VT. Honitba 600 ha, 17 posedů, vydaných bude celkem 8ks povolenek.

Tě?íme se na nové kolegy, výborná parta a Lesu Lovu.!
Cena: 50 000,-Kč
Kontakt na inzerenta
Jméno: Jan Vokál
Přání bývá nebezpečně často otcem myšleky!
Nepište mi prosím SZ. Pište mi na mail: info@naposed.cz
www.pumaknives.cz
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

No jde vidět,že na každého dojde a došlo.
Odpovědět