Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Skalák
Pravidelný diskutér

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od Skalák »

Climber, za zkoušku nic nedáš. Naše jednatelka OMSu mně říkala, že u nás ( okr. Náchod ) už chlapi u ní spisovali hlášení o úrazu a dostali zaplaceno. Prý byli celkem spokojeni. LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Dnes jsem byl obeznat druhou stranu revíru,kde jsem dlouho nebyl.Obešel jsem pár houštin a narazil jsem na pár stop od několika lončáků a jelikož je to tam v okolí samej buk a dub,tak bych tam mohl na něco při noční šoulačce narazit.Mimo to jsem narazil na rudl muflonů a vypadáto,že by se tam našla nejedna zlatá,ale to máme zatím jen pro hosty,tak snad příští rok jednoho odhlasujem mezi nás.
Za hoďku na sebe šoupnu zelenou a jdu pro lončáka... 8)
Jo a že ten měsíc je dnes ale nádhernej.\možná i liščička bude..
savazka
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od savazka »

Dnes měsíček svítil jako o život. V sedm jsem vyrazil z domu, ve čtvrt na osm už jsem byl na posedu. Bohužel o půl desáté přišly mraky a bylo po srandě, jinak krásná čekaná. Respektive krásná čekaná doplněná o dva skoroinfarkty- první byl při příchodu když jsem šoulal k posedu a snažil se nezradit srnčí opodál, když mi zpod nohy vyrazila kočka(měla štěstí, byl jsem tak vyjukanej že se dostala bez úhony přes louku pod stromy a ani sem nesáhnul po flintě) a druhý když jsem zavábil na zaječí vřeštidlo a po deseti sekundách mi do posedu chtěla vletět sova(nebo výr, nevím, byla to rychlost). Jinak celkově čtyři kusy, kočka a dva tři zajíci...Lesu zdar!
Brno Effect 6,5x57R
UB 16x70 / 5,6x52R
Belgie 16/70
ZKM 456
martinh
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinh »

Měsíček byl včera opravdu nádhernej bohužel příchodu černých rytířů jsem se ani po peti hodinách sezení nedočkal. Přišel akorat jeden daněk, hodně srnčího a pár kusu holé mufloní. čekaná ale nádherná. Uvidíme jestli bude dneska jasno. Lesu a Lovu zdar
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Včera se zadařilo a ve dvě ráno jsem slovil lončáka s váhou cca 60kg.Celkově jsem narazil na tři lončáky a asi dvě hodiny jsem je naháněl po lese,než se někde rozumně zastavili,abych se k nim mohl bezpečně dostat a střílet.Musel jsem si vzít kulobrok,protože v této oblasti je mnoho houštin,spadených větví apod.,takže uloven 7x57.Střílel jsem z kopce dolů a zasáhl jsem ho ze šikma pod páteří,kule prošla skrz plíce a zastavila se v plecku.Kus zůstal v ohni.Vše se odehrálo na vzdálenost asi 40 metrů.
Byl jsem tentokrát bez baterky,tak jsem slovil jen jeden kus. 8)
http://album.volny.cz/tommmy/view.php?a ... page=1#img
martinh
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinh »

To Tommy: Lovu zdar. Kolik vážil, zdá se mi na lončáka docela malej. Možná to dělá ta fotka
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

martinh píše:To Tommy: Lovu zdar. Kolik vážil, zdá se mi na lončáka docela malej. Možná to dělá ta fotka
Je to foceno telefonem,tak proto to mate.Vaha okolo 60kg.
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Tommy lovu zdar :wink:
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Dnes navečer jsem se vydal na holou zvěř srnčí, s plánem pokusit se ulovit nějaké ze slabých srnčat, která se objevila po posečení kukuřice. Ihned po práci jsem vyrazil. Zasedl jsem okolo třetí odpolední. Na vzdálenost nějakých 600 m jsem pozoroval asi 80 kusů srnčí zvěře. Netrvalo dlouho a začala se objevovat zvěř i u mně na strništi ale velmi daleko. Začal jsem pochybovat o vhodnosti mého výběru místa. Po chvíli mi však z lesa vyšla slabá srna se srnčetem - s jedním ze zmiňovaných slabých v této lokalitě. Nevěřil jsem ale, že mi přes celé strniště dojdou. Diana s Hubertem mi však byli nakloněni a 6 ks srnčího se vydalo napříč strništěm. Asi po deseti minutách jsem je mněl na dostřel - první přišli 4 kusy, z nichž jsem ale lovit nechtěl. Tuto srnu se slabým srnčetem od sebe odháněli a tak jsem doufal. S určitým odstupem přišli i oni. Počkal jsem na vhodný okamžik a na srnče vystřelil. Srnče zůstalo v ohni a já rychle přebil a chtěl odlovit i slabou srnu, bohužel se mi ale kusy promíchali a než jsem se stačil rozkoukat,tak se rozběhli a byli v lese. Na nic jsem nečekal, tma na krku a tak jsem šel k ulovenému srnčeti, vzdal mu poslední poctu a mířil domů. Zásaženy byli plíce a játra. První zkušenost s náboji SaB Sierra game king ( 7x64 ) byla velmi příjemná (vstřel o průměru 7mm a výstřel přes žebro cca 4x4 cm). Vzálenost byla dle dálkoměru 138 m.
Z tohoto úlovku mám velkou radost, protože výkupní váha činí pouhých 6 kg! V tuto roční dobu je to v naší honitbě velmi silný podprůměr.
hanmilan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od hanmilan »

Zdravím a všem úspěšným přeji Lovu zdar !Včera večer jsem vyrazil do revíru, bylo 21 hod. měsíček svíti přes mraky. Hned za vsí jsem se podíval dalekohledem do pastviny, jestli zde nejsou lišky. Bohužel na pastvinu právě přehnali stádo dobytka. Letmo jsem přejel dalekohledem přes krávy, když jsem přimo mezi nimi zaregistroval divočáky. Byl to buď veliký rudl, nebo rudlů několik. Divočáci byli vmíseni přímo mezi kravami na cca 200 metrech a buchtovali. Byl tam i veliký kňour přes metrák, několik velkých bachyní, plno lončáků a selata jen poskrovnu. Celkem zde bylo cca 35-40 divočáků. Došel jsem k mim krajem meze na cca 60 m v dobrém větru a po dlouhém vybírání střelil sele. To po táně odběhlo asi 30 m a padlo přimo ve skupině krav, které se ani nepohnuly. Dojel jsem pro něj raději autem, aby mě stádo krav nenapadlo. Bývají zdivočelé a člověk nikdy neví, co udělají, zvlášť v noci. Byl to Kňourek cca 25 kg a zažil jsem zajímavý a nevšední lov i když z těch krav mě mrazilo v zádech :-))
ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Přeji lovu zdar.Je zajímavé jak pastviny pokud se dá v této roční době o nich hovořit přitahují černou.Mám také několik zážitků lovit za dráty.Zřejmě ušlapaná země vyhání v noci spostu červů a podobně a ve zbytcích potravy v kravincích se také něco najde a hlavně pod nima taky.Masná plemena jsou dost agresivní,hlavně si umí bránit telata.Znám to :D .
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

hanmilan:
Lovu zdar,krásný zážitek!
U nás chodí prasata ke krávám běžně,jen se jich asi trochu bojí,protože začnou docela silně bučet a pobíhat v ohradě,jakoby se jich bály.
Zdenku41:Všechny louky co u nás máme jsou do posledního místa zrytý.Vypozoroval jsem,že se první v lese nažerou a potom teprve jdou ryt na louky,asi tam maj zákusky. :)
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Zákusky... :lol: Je semenný rok hlína ,kořínky jsou potřeba na vytrávení.U nás TTP zatím v klidu uvidíme co bude dál.
roman300
Pravidelný diskutér

Příspěvek od roman300 »

Byl jsem na Nepomucku u kamaráda na naháňce a tam to mají zařízeno trochu jinak... zemědělci jezdí každé ráno krmit hovězí na pastviny siláží volně poházenou na zem. Podle jeho slov vyběhnou z ostrůvků trnek, trávy a borovic prasata a dokud se nenacpou, krávy mají smůlu :lol: ... Jsou ta prý při těchto loupeživých akcích pozorovány ráno za plného světla v počtu i třiceti kusů :shock: . Na této naháňce bylo z těchto ostrůvků vytlačeno v poslední leči kolem 40 ks, zřejmě se soustředí tam kde se "krmí", jo jsou to hlavinky :wink: .
Rem.700 Sendero 300 WM + R2 2,5-15x56; Voere 22-250 + Nikon Monarch 2,5-10x56 IL, CZ550 Medium 300WM + S&B 2,5-10x56; ZKM456+ Leup. VX-III 4,5-14x50; Browning B80 12/70; ZP 49 12/12; Norinco 1911 .45ACP; Taurus 85 .38 Spec.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

ale až do té chvíle,než se tam začnou lovit.
Odpovědět