Hornady Light Magnum
Neboj se. Sice studuji chemii, ale ne výbu?niny. Je pravda, že teorii výbu?nin, třaskavin atd. jsem si kdysi na soukromo studoval, ale mám se rád a do takových pokusů se nepouštím. Jen mě to jako chemika trošku zajímá 

CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
Re: Hornady Light Magnum
S náboji Hornady 3006 SST LM 165 gr. střílím již několik sezon. S těmito náboji nám sloveno asi 15 ks srnčího včetně srnců v říji, několik daněl, koloucha a laň jelena evropského, čtyřletého muflona, několik kusů černé - největší kňour po vyvržení 70 kg. Všechno střeleno přes žebra. Vzhledem k charakteru honitby loveno na vzdálenost kolem 200 m. Vše kromě muflona, laně a kňoura zůstalo v ohni způsobem, že kus prostě zmizel z optiky. Beran odešel asi 30 m, laň stejně daleko, kňoura, kterého jsem střelil v běhu, jsem našel zhaslého asi 50 m od nástřelu - výstřel měl průměr kolem 7 cm, přesto kus nebarvil. Nebarvil ani muflon. Ve všech případech měla ulovená zvěř zdevastované vnitřnosti. Závěrem mohu konstatovat: Klady - jedná se asi o nejpřesnější munici na našem trhu. Zvěř zůstává většinou v ohni, poškození zvěřiny při střelbě na zadní komoru minimální, zpětný ráz se neliší od nábojů jiných značek stejné ráže. Nedostatky - není vhodné střílet na kloub nebo plece. Je to však zbytečné, pakliže zvěř odchází,tak doslova jenom několik kroků. Jiří
-
- Zkušený diskutér
Re: Hornady Light Magnum
mohl by jsi nam, prosim, rici, s jakou dalsi munici porovnavas a kolik kusu s nimi mas uloveno? dikyDrHamza píše:...jedná se asi o nejpřesnější munici na našem trhu... Jiří
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame