Reference na offroady

Vše o teréních vozidlech pro využití v myslivosti
Odpovědět
vhool

Re: Reference na offroady

Příspěvek od vhool »

zase vseobecne US automaty jsou dnes asi nejvychytanejsi (aby ne kdyz to delaj od valky :lol: ) ale konkretne u jeepu to neni klasicky automat i kdyz princip je stejnej ale kdyz uz v jeepu neni manual tak vzdy je tam ten nejakej qudratrack kterej ma navic prave tu funkci ze hlida i napravy a ovlada mezinapravovej diffr (maj na to patent) jak jsem psal ve vlakne o land roverech.
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hans88Vagus »

Mám představu jeepa jako vůz, do lesa na krmení a jako přibližovadlo mě a pár lidí na lov. Takže by to mělo byt pohodlný, objemné kufr a naložený by měl vyjet třeba k lovecké chatě ( to se mi s feldou povede jen s prázdným autem - škrkám břuchem ). Uvažuji právě o Cherokee nebo nějaký Volvo. Většinu jízd budu jezdit po dálnici a mimo cestu se dostanu jen málo. S ohledem na spotřebu bude Volvo lepší varianta?
vhool

Příspěvek od vhool »

no jestlize chces spis lestenku a neresis az tolik finance tak to volvo urcite jako auti na cestovani je lepsi,jeep je pracant (do roku vyroby 97,novejsi uz jsou naprd) a je to stejne jako se tu resi v dalsich asi trech tematech....musis si nejdriv ujasnit pro jake pouziti to bude,pak kolik do toho jses ochoten investovat a pak teprve muzem diskutovat o tom do ceho skocis :wink:
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Nene nechci auto na předvádění a nechci ho z přepychu, chci spíš pracovní auto které něco odveze, v kterém se posídka bude cítit trochu pohodlně a u kterého mi nebude vadit že bude lak od blata. Díval jsem se na autobazary, jaká je přibližně cena za ojetý cherokee ( od toho roku 96 )? Žádný vrak, ani špička, prostě rozumnej kauf
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

nazdar když scháníš něco co projede víc jak felda tak bych kouknul i na tohle http://magazin.auto.cz/testy/subaru-leg ... k-2-5.html mám trošku zvednutý Subaru legacy na 205x15x70 a pořád se divím kudy to projede a hlavně na silnici na dlouhý cesty paráda spousta místa a do kufru se vejde i 6 ohařu :D :D :D
CZ 550 american 308win.
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Subárko je dobrý, na silničních gumách vyjede opravdu hodně. Moc, ale nemusím japonce
vhool

Příspěvek od vhool »

cherokee se da do 100.000 opravdu vonavka (spis ale min) ....jinak treba liberty a novejsi modely jsou drazsi ale mluvim o XJčku
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

Ulkomaalainen...
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Nic se nezobrazilo.
Vhoole, proc zrovna tyto rocniky? Jsou výjmečné svou trvanlivostí nebo jde o jízdní vlastnosti? Našel jsem jen, že u starších Cherokee chybí vzadu hlavové opěrky...
vhool

Příspěvek od vhool »

no maji je jen verze limited,tyhle rocniky proto,ze to jsou jeste offroady ale novejsi uz take inklinuji k trendum SUV (ustup od pevnych naprav atd.)snad krome modelove rady wrangler, spolehlivost taky uz nizsi i u US verzi (vetsinou kraviny ale do servisu musi,na starsich si temer vse udelas v lese :) )... treba muj grand z roku 94 mel prvni poruchu na motoru (5.2 L) po 1.400 000 km !!! praskla hlava a zase jen moji blbosti ze jsem ho uvaril diky vicku chladice,vymenil jsem motor za 5.9 a auti slouzi dal (stale puvodni svislaky !!!) a na to jakou dostava cocku tak je to az s podivem a napr. prevodovka porad temer neznatelne radi a slape jak hodinky.... to myslim nepotrebuje komentare.rejpaly uklidnim ze je zde dost lidi co to auto znaji takze nemistne narazky budu ignorovat 8)
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Tak to je úctyhodné takový nájezd. Chci se ještě zeptat jak je to s ježděním po silnici. Jak jsem už psal jel jsem v XJ a řídil Wranglera. To XJ si už moc nepamatuji, páč je to už hodně dlouho, ale Wrangler je asi půl roku zpět. V lese to jelo rovně jak po kolejích, ale na silnici to byl mor - tvrdý a uskákaný ( tuhé nápravy, listová pera ). Dá se z XJ nějak slušně jezdit po silnici? Nemyslím dlouhý trasy přes republiku, na to mám jiné. Ale přesuny do honitby ( samozdřejmě jízda v honitbě ) a cesty třeba 100km?
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

Hans88Vagus - omlouvám se... Na tom Tipcarsu je to trochu složitější. :roll: Otevři tu stránku, dej přeskočit a pak vyber z nabídky Jeep. Je tam toho dost.
Ulkomaalainen...
vhool

Příspěvek od vhool »

to hans88: no ono to hodne zalezi na tom co na tom mas za backory a vubec k cemu to mas prizpusobeny,wrangler je hodne na teren a XJ v zakladu take,tvrdsi to bude vzdy ale kdyz mas obuty tereni pneu tak to vzdy jde na ukor pohodli a to nemluvim o jizdich vlastnostech na asfaltu i kdyz ono je to i hodne subjektivni,jde hlavne o zvyk.kdyz jsou v poradku tlumice a rizeni tak XJ uz je celkem snesitelny i na silnici ale medaka z toho neudelas :) ....kazdopadne na cesty do 100km bych toto neresil a hlavne bych mel v poradku podvozek a rizeni ,pak tam jakys takys komfort bude :wink:
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Ten Wrangler měl Goodrich T/A, zase v terénu to bylo famózní. Každopádně moc děkuji za rady, zatim na koupi nespíchám. Jakmile objevím něco co se mi bude líbit určitě dám vědět. Jelikož ale nepotřebuji moc offroudit a jde mi spíš o ježdění v rámci myslivosti ( doprava na hony mě a dalších kolegů, krmení, materiál na brigády ), a hlavně je to pro mě od mala srdcovka, tak se budu dívat po XJ Limited 4.0 . Spotřebu nemá cenu řešit. Za rok nenajedu takovou porci km, a ten 4.0 se mi šoféruje fakt dobře:)
vhool

Příspěvek od vhool »

na tve potreby je XJ dobra volba i vzhledem k uloznemu prostoru :wink: tak drzim palce a kdyztak dej vedet
Odpovědět