Kulobrok

Vše o kulobrocích a dalších kombinovaných zbraních.
Odpovědět
kulti
Nový návštěvník

Re: KULOBROK

Příspěvek od kulti »

Ja dávam do brokovej hlavne 4,5 mm alebo 4mm brok.Ale ak sú obídené na snehu diviaky,tak samozrejme jednotnú strelu.So sústrelom hlavní som spokojný a s presnosťou guľovej hlavne nadmieru spokojný.
Brno 502.3 7x65R, Brno Effect 8x57R, ZBK 110 .222Rem,CZ 527 Carbine 7,62x39, Iž 27E1C 12/12, Iž 58 16/16, zkm 452
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

Tommy píše:Na naháňce taky dávám kuli a 3,5mm mám nachystanou.Jednotnou se dá liška taky slovit,za to čtverkou prase budeš těžko klátit.
To rimar:
jestli ti jde broková jak říkáš,tak ten kulobrok je dobrej tak akorát na ... :(
Mě jde jednotná na 50 metrech jen 5 cm do leva. 8)
no ale zase kule střílela fámozně rozptyl s tovární municí na 100 2cm a ty broky na blízko použít šli tak na těch 30m-40m ale už ho nemám loví někde na moravě pořídil jsem si troják sauer starej a pěkně si naběhnul ten má ten rozptyl hlavní ještě horší :lol: takže jen broky na blízko a nosím ho jen když chodím krmit a ven chodím jen s kulovnicí
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hans88Vagus »

Můj dělník ZH má s továrním střelivem od Bellotu taky vynikajích soustřel, sám jsem kulil bulvy, dokonce lepší než kolegova kulovnice. Jsem schopný na 50m udělat 3 kule v rozptylu pětikačky, slug mi chodí 5cm nad. Takže je škoda tam prat pouze broky.
romann
Pravidelný diskutér

Příspěvek od romann »

Já mám kulobrok UB 7x65|16 davam 4 brok a sbal mam pripraven v kapse.Kule na 100m prvni dve tak do 3cm a treti uz tak 10cm nad a sbal na 35m presne do tecky na terci.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

rimar77:
doval ten kulobrok ke mně a ten brokovej lauf uvalíme do pryč,pač je tam zbytečnej a bude z toho pěkná jednuška jakou nikdo nemá. :wink:
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

Tommy píše:rimar77:
doval ten kulobrok ke mně a ten brokovej lauf uvalíme do pryč,pač je tam zbytečnej a bude z toho pěkná jednuška jakou nikdo nemá. :wink:
to už bohužel nepůjde nejsem už jeho majitelem :-) a po zjištění jakej spoustřel má ten troják tak toho lituju ale už nic nenadělám a ono ty broky na blízko šli dobře jen jsi musel dát normální 12/70 když jsem tam dal minimagnumy abych si zlepšil dosah a účinek brokového laufu tak jsi nic trefil mají nějak menší rozptyl asi díky té vyšší rchylosti nebo proč a tudíž tam to vyhnutí pak bylo znát ale klasika 3,5 tak jsem střelil i kunu na 50m měla jeden brok a zrovna na komoru to bylo ještě než jsem zjistil co stím je pak už jsem na větší dálku broky nepoužíval nevěřil jsem tomu. Ale todle co vím je častej nešvar kombinovaných zbraní, z mého okolí co znám tak nikdo s kulobrokem co se brokového laufu týče není 100%spokojenej ale jak jsem psal na 30m to stačí jenže pak tě naštve když bratránek starým trojákem střílel kuny na 60m a spolehlivě trefoval protože měl soustřel taky těch 5cm :? ale kombinované zbraně rozhodně nezavrhuju rozhodně jsou potřeba jen je třeba bejt opatrnej při nákupu a vyzkoušet soustřel
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Většinou každý kulobrok je kropička na těch 30m brok 5,1 liška od mordy až po kořen ocasu.Na 50m 1až 2broky.Je to vyrobené na tu knedlu.A tomu odpovídá i to zahrdlení.Nemluvil bych o soustřelu broků a kule.Co bych si,ale odzkoušel je jestli podstřeluje a nebo brokem nadsřeluje.To je velmi důležité.U trojáku se brokové hlavně u těch krásných starých zahrdlovaly také se z nich často nedal střílet knedl od toho tam byla kule.
Zakov
Nový návštěvník

Příspěvek od Zakov »

Mám kulobrok Merkel SL 6,5x57R/20-76. Broková hlaveň plné zahrdlení. Váží i s optikou (Zeiss Victory diavary 2,5-10x50) do 3,5 kg. Při zkoušení se počet broků v terči rovnal nebo byl i větší v porovnání s mou starou brokovnicí ZP. Brokem střílím střelivem SB magnum. Lišky i kuny lovím brokem spolehlivě do 35 m. Odpovědný lovec by brokem dle mého názoru dál než 40 m střílet neměl. Brokem lovím zásadně 3,5 mm velkým. Při střelbě na rozumnou vzdálenost lišky neodchází. Pro střelbu na větší vzdálenost je tu kulová hlaveň. Kulové střelivo používám Blaser CDP 8,2g, absolutní spokojenost. Hlavně nejsou na pevno sletovány, nástřel se nemění ani při více ranách (zkoušel jsem 3). Co se kulobroků týče, myslím že je to skvělá zbraň do smíšené honitby jako je u nás. Máme drobnou, lišky je nutné lovit i v létě. Měl jsem již starší ZH 7x57R/12 - velmi dobrá kulová hlaveň, velmi špatná broková, dále jsem měl 7x65R/12 UB - dobrá spolehlivá zbraň. Nosit ji ale pravidelně celý den po honitbě tak se dost pronese (i s optikou rozhodně k 5 kg), navíc další rány šli již podstatně výš než první. Takže já myslím, že kulobrok je skvělá a velice užitečná zbraň pro myslivce nea denní pochůzky i čekané, pokud se tu může vyskytnout škodná a máš v úmyslu ji lovit.
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Mám taky ZH. Koupil jsem ho od pána, který ho deset let měl v trezoru a lovil s kulovnicí. Má vynikající přesnost, festovní závěr, trošku těžší ale zase se s ním dobře střílí z volné ruky. Jediná věc co mě trápí je, že občas tupluje - když chci právě na naháňce střílet prvně spodní hlaveň.
Miloš Bukoven
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Miloš Bukoven »

Tak to máš pravdepodobne zodraté hrany a zmenené uhly na záchytoch spúšte. U ZH-čok sa to po čase stáva, pre šikovného puškára by to nemal byť žiadny problém.
BRNO 502.10 kal.30.06/12+Meostar R1r 3-12x56RD
CZ 550 Lux kal.30.06+Kahles CSX 3-12x56
CZ 453 Lux kal.22 LR+Artemis 2000 1,5-6x42
KETTNER CHAMPIONE kal.12/12 x 70
SLAVIA 630 kal.177 (4,5 mm)+Delta Optical 4x32AO
Leica LRF 900 SCAN, Suzuki Samurai 413JX
kocourvbotach
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kocourvbotach »

Devět let jsem chodil s kulovnicí ZG-47 v ráži 7x57 a poslouchal "kulobrokaře"jak jsou ty jejich flinty na prd a že kulovnice jsou lepší,lehčí,přesnější... a ať jsem rád,že jsem rád...Pak jsem začal uvažovat o silnější ráži kvůli černé a řekl si na co kupovat druhou kulovnici,když můžu mít kulobrok a podle chuti a potřeby flinty střídat.Nakonec jsem domů dovezl fungl nové ZH s napínáčkem 8x57/12/76 a k tomu kulové hlavně na naháňky a brokové s plným zahrdlením,ty už spíš jen tak pro radost,aby to bylo komplet :oops: Dneska je to asi rok a půl a ještě mě neopustilo nadšení,protože se mi s tím střílí daleko lépe,je to pomalá ráže,člověk slyší náraz kule do těla zvěře a ta většinou zůstane na nástřelu.Když přijde liška na malou vzdálenost,střelíte ji brokem a máte takový lepší pocit když není roztrhaná kulkou.....Na naháňky ho nenosím,na to mám kulové hlavně,nebo některou z brokovnic,myslím že v tomhle případě je lepší když jsou obě hlavně stejné,protože z kulobroku když střelíte kuli,předsazujete jinak než na brenek a chce to si to uvědomit právě ve chvíli kdy zmačknete spoušť,což každý nedokáže... :wink:
Jestli je kulovnice lepší nebo horší než kulobrok?Myslím že na to každý může mít jiný názor,protože každému vyhovuje něco jiného,nejlepší je asi mít obojí :D
ZKM451 22lr,ZKK601 243W,ZKK600 7x57,ZH324 7x57*16,ZH309 8x57JRS*12/76,ZG47 8x57JS,ZG47 8x64S,CZ550Medium 300WM,IZH 18 12/76,IZH 27 12/76*12/76,IZH 58 16/70*16/70
martinh
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinh »

Mám se ZHckem podobnou zkušenost, mel jsem taky porad kulovnici, byl jsem spokojen ale nekolikrat mi utekla liska ci kuna zpodposedu.Shodou okolnosti se mi naskytla koupe starsiho ZHcka .Nechal jsem si na nej udelat napinacek a stridam ho s kulovnici. Nekdy beru kulobrok a nekdy kulovnici. Letos sem s nim strelil lisku,kunu, srnce a pet prasat a naprostá spokojenost.
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Tak semnou je to naopak já měl řadu let jen kulobrok co otec opustil zelená udollí tak jsem podědil kulovnici.Trvalo mě dost dlouho než jsem si zvykl na to,že mám 5ran i dodnes přebíjím velmi pomalu.Nu což většinou mi ta jedna rana stačila.Dnes s odstupem času uvažuji o nějakém kukobroku,ten svůj jsem přenechal svému adeptovi on je s nim spokojen jak jsem byl kdysi já.Je to už taková nostalgie.Jednou pořídím nějakou 8.
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Zdravím pánové, včera se mi stala taková nepříjemnost. Každý měsíc vyndám všechny moje břízy z trezoru, opucuji, znovu nakonzervuji a vložím zpět. Poslední jsem dával ZHčko, ještě jsem si cvičně zalícil a v tom jsem uslyšel takové tiché klapnutí. Chvíli jsem prohlížel poutka a pažbu a v tom se nestačím divit - je to závěr. To mi vysvětlete. Mám ho dva roky, koupil jsem ho ve stavu 1A ještě s brokovýma, dvě sezóny s ním chodil na hony a naháňky, na střelnici jsem vystřelil asi 50 kulových. :evil:
Toma
Zkušený diskutér

Příspěvek od Toma »

Byl to závěr ,ale co závěr ,co se stalo?
Lovec zabíjí jednou ranou.
Odpovědět