8x68S
- Čouda
- Pravidelný diskutér
Re: 8x68S
Hmmmm, 8X68S jako ráže atentátníků???  Zřejmě slušný oddíl. Docela by mě zajímalo to poškození zvěřiny ( člověčiny)  

Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake 
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem si z ní zastřílel na střelnici strach jsem měl,ale proti 300W bych řekl pohoda.První rana mě překvapila pak už to šlo.Hodně se používá na jeleny dobrý stop efekt.Viděl jsem s tím i ulovené srnce sice na blízko a tak jak se prodávali to na povrchu vypadalo jak od mojí 7  Bylo mi řečeno,že na 250m mohu v pohodě jelena střílet.Při náštěvě poslední honitby to bylo zapotřebí.K raně jsem se nedostal tak nevím.
 Bylo mi řečeno,že na 250m mohu v pohodě jelena střílet.Při náštěvě poslední honitby to bylo zapotřebí.K raně jsem se nedostal tak nevím.

Bylo mi řečeno,že na 250m mohu v pohodě jelena střílet.Při náštěvě poslední honitby to bylo zapotřebí.K raně jsem se nedostal tak nevím.
 Bylo mi řečeno,že na 250m mohu v pohodě jelena střílet.Při náštěvě poslední honitby to bylo zapotřebí.K raně jsem se nedostal tak nevím.- 
				vhool
to couda: no vzhledem k tomu,ze z lovne zvere je clovek  "nejmekci na ranu" tak bych rekl ze devastace byla znacna a kus padl v ohni 

Nepadol....a este sa chvilu bavil s ochrankou.... 

458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
						Every Shot Counts
- 
				vhool
 ale z nastrelu neodesel nebo ano?.... treba jen odkazoval a ochranka misto zarazu si chtela povidat ....
 ale z nastrelu neodesel nebo ano?.... treba jen odkazoval a ochranka misto zarazu si chtela povidat ....  
To naisto neviem,uz je to par rokov....  
   ....ale zhasol tusim az v nemocnici (oficialne).

....ale zhasol tusim az v nemocnici (oficialne).458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
						Every Shot Counts
- Čouda
- Pravidelný diskutér
Vyvinul jsem na drahou polovičku potřebný nátlak a vzhledem k tomu, že mám 22.1. nar. si zítra objednávám hlaveň v mé vysněné 8x68S. Samozřejmě jsem jí neřekl, že hlaveň stojí cca. 10.000,-  , ale jen 5.500,-  je to milosrdná lež. Je to přeci jen kus železa, tak tomu uvěřila.
  je to milosrdná lež. Je to přeci jen kus železa, tak tomu uvěřila.  

Koupím ještě jeden Meostár3-12x56, ten tokrát s osnovou r4C a háky na montáž Leupold, kterou tam mám. Pak budu moct pěkně přehazovat. Počítám, že do konce léta je to pohromadě.

Koupím ještě jeden Meostár3-12x56, ten tokrát s osnovou r4C a háky na montáž Leupold, kterou tam mám. Pak budu moct pěkně přehazovat. Počítám, že do konce léta je to pohromadě.
- 
				vhool
a jak je to reseny u roslera se zaverem,8x68S ma jine celo i delku   a hlavne tlaky ....
 a hlavne tlaky ....

a hlavne tlaky ....
 a hlavne tlaky ....- Milan Brno
- Nový návštěvník
To Čauda: mám takový dojem že 8x68S (magnum ráže) na Vašeho Rösslera 6,5x65 (standard ráže) pasovat nebude   

- 
				pufr
- Zkušený diskutér
Taky se připojuji k Vhoolovi - se zájmem - jestli by tu někdo s praktickou zkušeností dokázal rozvést jak má Roessler vyřešené doplnění zbraně o hlaveň + asi i závěr v ráži s jiným průměrem dna nábojnice - nejlépe i s přibližným nástinem finanční, časové a jiné náročnosti (zkušebny atd) - zajímaly by mi zejména zkušenostipřípadného uživatele, odkazy na webky si možná i najdu sám  

Pufr
						- Čouda
- Pravidelný diskutér
No, trošku jsem nad tím střízlivě pouvažoval a asi to nakonec nebude tak jednoduché.
Je jasný , že 6.5x65 a 8x68S jsou různý skupiny, to znamená nejenom hlaveň, ale i závěr a zásobník. Víc mi ale vadí, že podle mého není 100% záruka nastřelení . Sundám původní hlaveň a puškohled , nasadím novou v 8x68S , nastřelím nový puškohled. Budu chtít dát opět tu původní 6.5 a původní puškohled ( s háky do stabilní základny montáže Leopold QR) a podle mého to nebude mít stejný parametry, jako před sundáním. Puškohled totiž není na hlavni (jako to má Baser R93). Nevěřím, že i když se ty 2 šrouby na objímce dotáhnou až po zavření závěru, že to bude přesné.
Systém objímky nemá aniBlaser R93, Mauser M03 a ani Sauer 202 . Ten Rössler je sice přesná a za ty peníze skvělá zbraň, ale na nějaký precisní systém výměny hlavní asi mohu zapomenout. Dále mě děsí představa častější výměny hlavní v souvislosti použitých materiálu ( ocel na hlavni a duralu na objímce). Nevymačká se to ?? Ptát se Řeháka a nebo v Kozapu nemá smysl, to jsou prodejcí. Jsem zvědav, jestli to tedy někdo takhle praktikuje. Jednou jsem četl od Dr. Hanáka nějaký článek (tuším že v Myslivosti ), kde popisuje výměnu hlavně (ráže) jako jenoduchou operaci, která zabere 5 minut. Ale to je asi bez požadavku střelby přes puškohled, jen přes pevná mířidla.
Možná to patří do jiného tématu , tak se omlouvám.

Je jasný , že 6.5x65 a 8x68S jsou různý skupiny, to znamená nejenom hlaveň, ale i závěr a zásobník. Víc mi ale vadí, že podle mého není 100% záruka nastřelení . Sundám původní hlaveň a puškohled , nasadím novou v 8x68S , nastřelím nový puškohled. Budu chtít dát opět tu původní 6.5 a původní puškohled ( s háky do stabilní základny montáže Leopold QR) a podle mého to nebude mít stejný parametry, jako před sundáním. Puškohled totiž není na hlavni (jako to má Baser R93). Nevěřím, že i když se ty 2 šrouby na objímce dotáhnou až po zavření závěru, že to bude přesné.
Systém objímky nemá aniBlaser R93, Mauser M03 a ani Sauer 202 . Ten Rössler je sice přesná a za ty peníze skvělá zbraň, ale na nějaký precisní systém výměny hlavní asi mohu zapomenout. Dále mě děsí představa častější výměny hlavní v souvislosti použitých materiálu ( ocel na hlavni a duralu na objímce). Nevymačká se to ?? Ptát se Řeháka a nebo v Kozapu nemá smysl, to jsou prodejcí. Jsem zvědav, jestli to tedy někdo takhle praktikuje. Jednou jsem četl od Dr. Hanáka nějaký článek (tuším že v Myslivosti ), kde popisuje výměnu hlavně (ráže) jako jenoduchou operaci, která zabere 5 minut. Ale to je asi bez požadavku střelby přes puškohled, jen přes pevná mířidla.
Možná to patří do jiného tématu , tak se omlouvám.
- Milan Brno
- Nový návštěvník
To Čouda) a všichni ostatní): používat hlaveň 8x68 S na Rösslera s hlavní 6,5x65 opravdu nejde. Jak jste sám napsal - každá ráže je jiné skupiny. 8x68s = magnum, průměr nábojnicové základny je 13,00 mm, 6,5x65 = STD, průměr nábojnicové základny je 11,95 mm - tedy podstatný rozdíl.
Já osobně mám také 6,5x65 - výměnnou hlavní v ráži v 9,3x62. Na srnčí v poli používám 6,5x68, vysoká, černá a naháňky 9,3x62. Používám tři různé puškohledy ZD 3-12x56, Armius 3100 7x56 a Meostar R1 1-4x22. S touhle sestavu jsem právě dokočil - bez sebemenšího problému již třetí (velmi úspěšnou) loveckou sezónu. Výměna hlavně a puškohledu (EAW montáže) opravdu nevezme déle než nějakých 5 minut ( to je snad poprvé co souhlasím v něčem s Dr. Hanákem). Theoreticky - jak napsáno v příručce k používání kulovnice Rössler Titan 6 - by se po každé výměně hlavně měla dát kontrolní rána do papíru. Jenže - například já nemám (snadnou) možnost si zajet na střelnici a tu kontrolku dát. I když nám zákon povoluje dát kontrolní ránu v revíru - tak to nedělám.
  to je snad poprvé co souhlasím v něčem s Dr. Hanákem). Theoreticky - jak napsáno v příručce k používání kulovnice Rössler Titan 6 - by se po každé výměně hlavně měla dát kontrolní rána do papíru. Jenže - například já nemám (snadnou) možnost si zajet na střelnici a tu kontrolku dát. I když nám zákon povoluje dát kontrolní ránu v revíru - tak to nedělám. 
Vyzrál jsem na to tímhle malým pomocníkem "Leupold Zero Point" http://www.youtube.com/watch?v=nLw8IFJMOMw
Je to věcička k nezaplacení - jenom ji nekupovat v ČR!!! Cena v Anglii nebo USA +/- 70 US dolarů. Clo se neplatí, poštovné zdarma nebo +/- 8 US dolarů.
Pracuje to takhle - nastřelíš pušku a někde si poznamenáš ráži, puškohled, střelivo a souřadnice přečtené na Leupold Zero Pointu. Tohle samé uděláš i s druhou ráží a puškohledem. Potom, kdykoliv až vyměníš hlaveň, nasadíš Leupold Zero Point a zkontroluješ jestli kříž v puškohledu sedí na zaznamenaných souřadnicích. Ještě se mě nestalo abych musel upravit puškohled více než 2 možná 3 kliky. Obyčejně na puškohled ani nesahám.
S opotřebením materiálu - ocelová hlaveň, slitinové pouzdro závěru a šroubky rovněž nemám žádnou negativní zkušenost.

Já osobně mám také 6,5x65 - výměnnou hlavní v ráži v 9,3x62. Na srnčí v poli používám 6,5x68, vysoká, černá a naháňky 9,3x62. Používám tři různé puškohledy ZD 3-12x56, Armius 3100 7x56 a Meostar R1 1-4x22. S touhle sestavu jsem právě dokočil - bez sebemenšího problému již třetí (velmi úspěšnou) loveckou sezónu. Výměna hlavně a puškohledu (EAW montáže) opravdu nevezme déle než nějakých 5 minut (
 to je snad poprvé co souhlasím v něčem s Dr. Hanákem). Theoreticky - jak napsáno v příručce k používání kulovnice Rössler Titan 6 - by se po každé výměně hlavně měla dát kontrolní rána do papíru. Jenže - například já nemám (snadnou) možnost si zajet na střelnici a tu kontrolku dát. I když nám zákon povoluje dát kontrolní ránu v revíru - tak to nedělám.
  to je snad poprvé co souhlasím v něčem s Dr. Hanákem). Theoreticky - jak napsáno v příručce k používání kulovnice Rössler Titan 6 - by se po každé výměně hlavně měla dát kontrolní rána do papíru. Jenže - například já nemám (snadnou) možnost si zajet na střelnici a tu kontrolku dát. I když nám zákon povoluje dát kontrolní ránu v revíru - tak to nedělám. Vyzrál jsem na to tímhle malým pomocníkem "Leupold Zero Point" http://www.youtube.com/watch?v=nLw8IFJMOMw
Je to věcička k nezaplacení - jenom ji nekupovat v ČR!!! Cena v Anglii nebo USA +/- 70 US dolarů. Clo se neplatí, poštovné zdarma nebo +/- 8 US dolarů.
Pracuje to takhle - nastřelíš pušku a někde si poznamenáš ráži, puškohled, střelivo a souřadnice přečtené na Leupold Zero Pointu. Tohle samé uděláš i s druhou ráží a puškohledem. Potom, kdykoliv až vyměníš hlaveň, nasadíš Leupold Zero Point a zkontroluješ jestli kříž v puškohledu sedí na zaznamenaných souřadnicích. Ještě se mě nestalo abych musel upravit puškohled více než 2 možná 3 kliky. Obyčejně na puškohled ani nesahám.
S opotřebením materiálu - ocelová hlaveň, slitinové pouzdro závěru a šroubky rovněž nemám žádnou negativní zkušenost.
- Čouda
- Pravidelný diskutér
tak jsem volal k Řehákum ohledně přestavby Rösslera na 8x68S a musela by se koupit hlaveň+závěr+zásobník, bratru 18.000,-Kč
Jednodužší je koupit novou flintu. 

Taky jsem koukal na www.saxtech.eu a všiml jsem si, co lidí u téhle ráže ( Jak oni říkají ,,jediný pravý německý magnum") pořizuje ústovky. Nevím na kolik se sníží spětný ráz prý o 20% ( nějaký tam je, ale ne ,že by se nedal zvládnout a nebo natrénovat), ale zvuková kulisa pro střelce musí být fakt parádní. I když lovecká střelba je spíš o jednotlivých ranách, tak je to asi taky jedno, jeslit je třesk usměrněnej na střelce.
   I když lovecká střelba je spíš o jednotlivých ranách, tak je to asi taky jedno, jeslit je třesk usměrněnej na střelce.
Suma sumárum, 8x68S je pro mě zatím vzálená . Ale asi určitě si jí nepořídím v Rösslerovi, protože v něm fakt kope jako mula.

Jednodužší je koupit novou flintu.

Taky jsem koukal na www.saxtech.eu a všiml jsem si, co lidí u téhle ráže ( Jak oni říkají ,,jediný pravý německý magnum") pořizuje ústovky. Nevím na kolik se sníží spětný ráz prý o 20% ( nějaký tam je, ale ne ,že by se nedal zvládnout a nebo natrénovat), ale zvuková kulisa pro střelce musí být fakt parádní.
 I když lovecká střelba je spíš o jednotlivých ranách, tak je to asi taky jedno, jeslit je třesk usměrněnej na střelce.
   I když lovecká střelba je spíš o jednotlivých ranách, tak je to asi taky jedno, jeslit je třesk usměrněnej na střelce.Suma sumárum, 8x68S je pro mě zatím vzálená . Ale asi určitě si jí nepořídím v Rösslerovi, protože v něm fakt kope jako mula.

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To Čouda ted jsi mi něco připoměl,když jsem střílel touto ráží na malicherácké střelnici za Vídní vedle si pan myslivec nastřeloval 5,6/50Mag no jak jinak bez klapek.Po prvním výstřelu si málem přerazil pažbu  
   .Pane jak si utíkal za nějaký euro půjčit.Zvuk to má opravdu ipozantní i přes klapky.Ovšem ten pan myslivec s tím malým magnumem nastřílel 5 ran skoro v jedné díře.To já teda ne
 .Pane jak si utíkal za nějaký euro půjčit.Zvuk to má opravdu ipozantní i přes klapky.Ovšem ten pan myslivec s tím malým magnumem nastřílel 5 ran skoro v jedné díře.To já teda ne