Laborace 308 W

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
bon
Zkušený diskutér

Re: Laborace 308 W

Příspěvek od bon »

To Shiva: můžeš mě doporučit dostupný prach a případně maximální navážku pro střelu 180gr pro lov? Tu3000?
vhool

Příspěvek od vhool »

...ty tubaly by meli zakazat :twisted: ...kdyz nejsou schpny k nim dat dostatek informaci .......
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

vhool píše:...ty tubaly by meli zakazat :twisted: ...kdyz nejsou schpny k nim dat dostatek informaci .......
Svata pravda, co ja se nahledal............. a k nicemu :evil: . A pritom bych ho zkusil.
Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Zkoušel jsem Tu5000 se 180 gr SPCE délka na max. CIP Se 40 gr byla V3=680m/s a se 42gr V3=738m/s. Tu 5000 jsem měl do 7x57R a v .308 jsem to jen zkusil. Přesnost jsem příliš nezkoušel. S Tu3000 zkušenost nemám, ale bude zřejmě vhodnější. Jakejsi jinej manuál než je běžně k mání má Soukup (Anděl). Ten Nobel Sport je fakt divná firma. Měli v tom manuálu chybu, tuším u .357 a vůbec jim to nevadilo. :lol:
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
vhool

Příspěvek od vhool »

no nevim co je na tom pravdy ale uz jsem slysel i teorii,ze si to nechavaj vyrabet v explosii :wink: ... neni koure bez ohne ze? .... ta absence manualu a informaci by tomu i odpovidala :lol: :lol: :lol:
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Beru zpět, V tomto případě je manuál až příliš rozsáhlý. To si ti žabožrouti museli něco domyslet. :lol: :lol:
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
vhool

Příspěvek od vhool »

no ede nic ve zlem ale neni moc podobnych dobrodruhu jako ty a kdyz nekdo nema tolik praxe jako ty tak se hledani laborace s tubalem v nejlepsim pripade sakra prodrazi a v horsim se muze lehce stat i neco horsiho.nehlede na to,ze tubal jako takovej je co vyrovnanosti sarzi snad jeste horsi nez lovex. :wink:
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

bon píše:To Shiva: můžeš mě doporučit dostupný prach a případně maximální navážku pro střelu 180gr pro lov? Tu3000?
Vcera jsem se vratil z lovecke vypravy. :-) docela uspesne, foto dam do Chlubirny. tak ze se mi nechtelo psat vse pres mobil.

tubal jsem nikdy nepouzival, nepouzivam a pouzivat nebudu. Edik stejne jako xy jinych ho pouzivaji z duvodu jeho relativne dostupnosti a ceny. Pravda je, ze velice mizive procento techto prebijecu prebiji pro presnost (jasne, chybi definice pojmu "presnost"), ale z duvodu ekonomickeho a moznosti laborovat vlastni strely do naboju ktere se komercne nevyrabeji.

co se tyce pouzitelnych prachu do 308 (v podstate jakychkoli jinych razi) tak opravdu staci vzit manual (na webu jsou vsechny, mimo toho Tubalu, ale i ten se da asi najit). Docela dobry prehled o vhodnosti prachu ma manual Sierry.
SAKO treba do vseho laboruju N140. Dobre reference jsou na N135, mne dobre strili N540, cekam jeste na Reloader 15. Norma 203B, Varget apd. jsou osvedcene prachy.
Po pravde receno, doporucit primo nejaky prach pro danou strely a flintu si proste nedovolim. Pravda je, ze kdyz mam odzkouseny prach co mi chodi ve vetsine zbrani, tak s nim samozrejme zacnu, ale ne vzdy to strili. Jedina vyjimka jsou BR flinty. Vsichni je vyrabeji stejne, pouzivaji stejnou razi (6PPC) a stejne strely. takze hledat navazku pro 6PPC je jednoduche. Strely od 62 do 68gr FB prach N133 od 26 do 29gr a lita to jednou dirou.
U .308 ci jine raze jez je tovarne vyrobena ma pokazde jinou komoru, jinou hlaven, strelci maji pozadavek na ruzne strely to proste ne vzdy sedi.
tady je zminovana tabulka Sierry s doporucenymi prachy. Stoupani vyvrtu a delky hlavne si nevsimej. nemaji vliv na vyber prachu.
http://www.sniper.cz/Sierra308Win.pdf
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Na prachy Vectan lze najít pokus o manuály na těchto stránkách.
http://www.nobelsport.fr/nobelsport/fr/metal.html odkazy vpravo
puškové zde http://www.nobelsport.fr/nobelsport/fr/ ... e_2006.pdf
vhool

Příspěvek od vhool »

to shiva: nechci byt urejpanej a rad se poucim ale alespon ja se pri vyberu prachu ridim i delkou laufu protoze ne kazdej prach mi vyhori v danym laufu na 100% a kdyz budu strilet za sera tak nestojim o to abych si prohlidl po vystrelu ohnivou kouli stejne tak poslouchat ohlusujici ranu (neberu v uvahu kompiky ci tlumice plamene).stejne tak mi ne kazdej prach udeli na urcitym laufu stejnou rychlost.za sebe si myslim,ze delka laufu ma pro zvoleni spravneho prachu taky dost vyraznou ulohu ....
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

to vhool - tak to doufám, žes mi vybral něco fajnovýho, páč mám pocit, že tohle jsme ani neprobrali... Ty seš totiž snad stejně ukecanej jako já a to je co říct... :lol:
Ulkomaalainen...
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Takze polopaticky jeste jednou.
Dotaz znel doporuceni vhodneho prachu pro 180gr strelu.
odpoved byla:
podivej se do manualu od sierry a tam je vetsina vhodnych prachu uvedena. neber v potaz uvedenou delku hlavne a stoupani, je nepodstatne.
toto jsem napsal protoze jiny rejpal zase na toto poukazal jindy
Pokud nema QL tak vi prd kolik toho shori a kolik ne. Pro mne osobne je dulezita hodnota kolik mi prach kapacitne naplni nabojnici nez kolik ho neshori.
pokud mi navazka strili dle mych predstav tak je mi jedno kolik prachu shori.
odpoved na vhodnost prachu je uspokojena. oba dobre vime, ze kdyz dosahnu presnosti Y MOA a rychlosti V tak zmenou prachu pri uchavni rychlosti V zbran nebude strilet s tou samou presnosti (Y) MOA.
Takze mnozstvi prachu, typ prachu, OAL atd, je kazdeho boj a jak se s nim popere.
btw. v pripade laborace subsonickeho streliva se nevyhnes tomu abys nemel nevyhoreny prach.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
vhool

Příspěvek od vhool »

jojo jen jsem se chtel ubezpecit,ze chapu prispevek dobre :wink:
vhool

Příspěvek od vhool »

kasari píše:to vhool - tak to doufám, žes mi vybral něco fajnovýho, páč mám pocit, že tohle jsme ani neprobrali... Ty seš totiž snad stejně ukecanej jako já a to je co říct... :lol:
:lol: neboj :wink:
bon
Zkušený diskutér

Příspěvek od bon »

To Shiva: dík za radu, doposud jsem používal pro .308W pouze 165gr. střely a tam jsem si vystačil s ACC 2015BR. Teď bych chtěl na lov zkusit 180gr. Normu Vulkan a tam už v manuálu není 2015BR doporučený. Proto hledám na jaký prach přejít.
Odpovědět