9,3X62
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: 9,3X62
Smazáno uživatelem.
Naposledy upravil(a) yardaz dne ned 03.7.2011, 17:17, celkem upraveno 1 x.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšleky!
Nepište mi prosím SZ. Pište mi na mail: info@naposed.cz
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
když dáš násuvnou montáž nevyužiješ tu naháňkovou lištu pak je zbyteční jí tam mít to jsem měl namysli a weaver lišta drží nástřel dobře jen musíš koupit kvalitní kroužky na 9,3 žádnej dural jako mi nabízel ten blb co mi prodával tu mojí flintu a ještě se divil když jsem ho snima poslal někam. Délka Hlavně na posedu bych moc neřešil vešel jsem se tam i s kulobrokem z uherského brodu kterej má laufy hodně dlouhý jde jen oto se to s danou zbraní naučit naučit a jinak FS a battue mají hlavně stejně dlouhé a těch 5cm co je rozdíl mexi polopažbou těma dvěma bych neřešil to je zanedbatelné. Nemá cenu nad tím přemýšlet a bát se dopředu zkus si sní někde střelit když tě někdo nechá a uvidíš ale bát se jí nemusíš hlavně při lovu to to tam sážíš ani nevíš jakMichal P píše:Chtěl bych to osadit Meoptou 7x56 na násuvné montáži nebo se mě válí ve skříni weaverová montáž na CZ 550. Třeba by šel puškohled sundávat a na naháňku dát kolimátor. Nemám ale žádnou zkušenost jak ¨to drží nástřel při pár sundání. Ta Battue se zamlouvá protože má kratší hlaveň a na manipulaci na kazatelně je to výhodou. :

jojo slusny kopejtko
... ted vazne,je to celkem dost muziky za tu investici ...a hlavne,model american ma z beznych modelu asi nejpovedenejsi pazbu a hlavne primou ....

Chlapi, já jsem si vybral tu Battue protože to chci jenom na střílení na naháňkách nebo jak jsem jíž dříve uvedl když jdu šoulat a potkám narychlo prasta. Ta FS padala v úvahu jenom proto, že se mě zamlouvala ta kratší hlaveň. Sám ale musím uznat, že jsem nebyl nikdy příznivcem celopažeb. Nevím proč ale nějak mě to nebere a sám bych se dotoho tak trochu nutil. U modelu American mě chybí mechanická mířidla. Meoptu mám doma, válí se mě ve skříni a tak jsem si řekl že bych ji na to šupl. Na střílení zvěře v pohybu to určitě není. Když bych ji tam měl tak stejně budu střílet pouze na krmelišti a to je do vzdálenosti max. 60 metrů. Neplánuji z toho udělat všestrannou flintu a jak někdo říká "universální" ráži.
no ono hlavni vyhoda te american je prave v te prime pazbe coz je pro tuto razi dost veliky prinos a kdyz das na ni picantinu ktera je levnejsi nez klasicka montaz tak na to soupnes kolimator a mas na soulani ci nahanky top housle.kdyz pujdes na hromadu tak das tu svou meoptu.kolimator je zaroven nesrovnatelne lepsi nez mechanicka miridla.ja osobne jsem to resil na soulaci flinte nahankovym puskohledem 1,25-4,5x26 a mam po starostech jak na soulani a strelbu do 150m tak na nahanky kde potrebujes minimalni zvetseni ale velke zorne pole 

To- Vhool
tak teď jsi mě totální rozhodil
s tou verzí american a sřelbou pouze s kolimátorem, protože jsem ji vůbec nebral v úvahu. S kolimátorem OKO jsem sice naposled střílel před léty na SA vz.58 v AČR, ale na kulovnici nevím jak bude náchylný na napadaný sníh při prodírání se porostem. Tady by byla ta mechanická mířidla takovou zálohou.
tak teď jsi mě totální rozhodil

Michale mél jsem podobný problém jako ty a vyřešil jsem ho přesně tak jak radî vhool akorád já mám 550 american v 308 win. a natom monarch 3.5.-10x50 a mam v plánu kolimator DOCTER ten mam odzkoušený voda na něm nedrží a má automatickou regulaci bodu.
CZ 550 american 308win.
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem.
Naposledy upravil(a) yardaz dne ned 03.7.2011, 17:18, celkem upraveno 1 x.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšleky!
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
naprosto souhlasím tenhle model je povedenej a navíc má i váhu ty 3,4kg už nebudou v téhle ráži tolik kopat a picartini lištu a nemáš co řešit kolimátor je dobrej ale mne moc neoslovil já raději puškohledy přeci jen trochu hůře vidím a chci vědět zejména za šera na co střílím abych někomu nebácnul místo lišky psa a nebo místo prasete kamarádova labradora váha i vzhled je u nich snadno zaměnitelnejEdelweiss píše:To-Michal P
Jestli možu poradit, v 9,3x62 z produkce CZUB sáhni po modelu american, je to slušně udělaný exportní model (v rámci možnosti) z tohoto medelu de střílet ve všech polohách bez velkých úprav, nemá krátkou hlaveň a má dobře opracované ústí.

Tak jsem už oslovil jednoho pána co bere ze zbrojovky ty kousky které si sám vybere (bývalý zaměstanec CZ UB) ať mě doveze jak verzi American tak i Battue a uvidíme co mě bude sedět třeba si to ještě nerozmyslím a nekoupím nakonec Horneta. Sám mě totiž říkal, že 9,3x62je pecka jako z děla a že se z toho p....u.
To-Edelweiss
myslíš si že bych zvládl přebíjení devětrojky na lisu LEE Turetpress ? Samozdřejmě s troškou citu. Nevím ale jestli dělá LEE matrice 9,3x62.
myslíš si že bych zvládl přebíjení devětrojky na lisu LEE Turetpress ? Samozdřejmě s troškou citu. Nevím ale jestli dělá LEE matrice 9,3x62.
Jó turet je ten otočný, vcelku úspěšně jsem na něm přebíjel pistolové náboje a viděl jsem chlapy jak na něm dělají i puškové náboje proto se na to ptám. On se z něj vlastně ten jedooperačák dá taky udělat. Myslím si, že je to vlasně taký uzavřený O rám a pevnost by tam měla být.
jde o to aby se ti do ramu vesla patrona plus krapet mista na operace (treba ulozeni strely) a devitka neni zrovna kratky naboj ...
jsem to nahrubo zkoušel a mělo by to jít, ale musím střelu prvně vložit do matrice a potom padnne do hilzny
no na puskovy je opravdu lepsi jednooperacni lis ... ono pistolovy je brnkacka ale puskovy uz je krapet vic narocny na presnost a to vcetne usazeni strely ....