To Tommy:Jak dlouho může být teď štěně venku nedokážu odpovědět, ale pamatuju si, když jsme měli dávněji fenu BB a měla štěňata(6-7 týdnů), tak jsme je aspoň na půl hodiny dali na zahradu, blbli s něma ve sněhu a nikdy problém nebyl. S procházkama pomalu, štěně ve vývoji se nesmí namáhat dlouhými procházkami a třeba choděním po schodech. Chce si to vzít ruksak a sem tam ho nosit v něm

Po žrádle by neměla následovat žádná pohybová aktivita. Čichnout ke spárku vysoké nebo parohu mu můžeš dát klidně teď. Až sleze sníh, tak mu třeba opeč špekáček a natáhni s ním stopu. Povel třeba stopa, jelen, hledej...než začneš výcvik na stopách, tak je potřeba nejdřív zvládnout základní povely a vodění na řemeni. To budeš na šoulačkách a na zkouškách (nevím, jestli na ně půjdeš) potřebovat. Jak píše Vhool, škola hrou

a každý pes jiný, proto začátek výcviku na stopách je těžko říct. Já jsem začínal u BB cca. v 6-7mi měsících. Barvář dospívá až kolem 3tího roku. Vhool pojal výcvik s dekou originálně

, jinak se trénuje na přirozených stopách, zdravé zvěře VYSOKÉ nebo v dnešní době spíš na umělé stopě, zakládané spárky opět z VYSOKÉ(je dobré mít zásobu třeba v mražáku), bez BARVY. Přidávám odkaz na dobré stránky jednoho kolegy, kde v sekci literatura+DVD je možné si všechno přečíst.
http://www.hannoversky-barvar.estranky. ... literatura