Marlin 30-30W

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Olaf
Pravidelný diskutér

Marlin 30-30W

Příspěvek od Olaf »

Leone o střelách Hornady Leverevolution již delší dobu vím a balistku mají výbornou. Mám celkem slušnou zásobu originál střeliva Winchester CXP2, nějaké Remigtony a koupil jsem i SB. Jakmile něco vystřílím rozhodně si nějaké koupím
Petr Hošek
Nový návštěvník

30-30W

Příspěvek od Petr Hošek »

Nemohl by mi někdo dát nějaké podrobnější informace o této ráži?
Předpokládám že průměr střely bude stejný jako 30-06 sprg. ale nikde jsem zatím Nenašel hodnoty jako energie ve 100m,délka nábojnice a pod.
Také jsem koukal na opakovací kulovnici MARLIN,je za přijatelnou cenu ale nedopídil jsem se jestli to má napínáček a nejsem si jist zda se u nás smí vůbec používat,vzhledem k počtu nábojů co pojme do zásobníku?
Jsem uplný začátečník a ZKK mi moc nevyhovuje vzhledem k tomu že jsem levák.Budu vděčný za každou radu a informaci.
Lovu Zdar.
Petr Hošek
Nový návštěvník

30-30w

Příspěvek od Petr Hošek »

Moc se omlouvám.Jak jsem řekl jsem nový jak tady tak v myslivosti.Už si budu dávat pozor!A děkuji za informaci.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

nazdar tak za prvé MARLIN napínáček to nemá ale i bez něj to je pohoda má dva stupně natahování kohoutku tak že když se to naučí? používat tak to je paráda za druhé náboje mají výkon zhruba od 2500J do 2800J za třetí znám tři leváky kteří ji vlastní a všichni jsou spokojení jeden sní v pohodě loví i vysokou a neodchází to asi díky tvaru střely to má tak dobrý ůčinek a je to velmi ?etrný ke zvěřině díky svému výkonu a rychlosti akorád tam je problém že to je flinta tak do 150 metru a druhý problém jsou blbý keci nekterých machru. A v metrických rozměrech to je 30-30 Win. 7,62x51R

https://www.hornady.com/shop/?ps_sessio ... d1f845cb05
http://www.winchester.com/products/cata ... AtMzAgV2lu
http://www.federalpremium.com/products/rifle.aspx
johnyc77
Zkušený diskutér

Re: Marlin 30-30W

Příspěvek od johnyc77 »

ahoj jentak jsem brouzdal na internetu a našel jsem opakovačku od Marlina http://bestpatron.shop5.cz/cz-detail-22 ... plast.html nestřílíte s ní někdo nebo alespoň zkušenosti???
BestPatron
Nový návštěvník

Příspěvek od BestPatron »

Dobrý den,
nejsem tu jako prodejce, ale jako střelec. A bez okolků Vám klidně vyjádřím na tuto zbraň svůj názor bez ohledu na to, že jsem její prodejce. Když jsem ji koupil do zásob, tak jsem z ní měl roztodivné dojmy: Ta zbraň je "různorodá"... je pěkně zpracovaná, o tom žádná. Je v něčem líp zpracovaná než naše CZ550 a navíc má zajímavý nádech "západu". Co se týče optiky, má velmi silný nádech východu (čína... kvalita střed ... dokážou lepší ... ale dokážou taky horší... ale co bychom chtěli za puškohled v ceně cca 1500 Kč).
Na první pohled: pěkná Winchesterovka, s celkem nečekaným (v dobrém) zpracováním. S optikou "jakous-takous" a popruhem. A co se mi nelíbilo bylo, že spoušť je volná, když je nataženo. Jen tak se "bambelá" :(

Na prvních střelbách: Když jsem na 50 metrech byl po dvou ranách při nastřelování v rozptylu 15cm tak mi jeden "lovec" řekl, že už to stačí, že už jsem na "myslivecké přesnosti". No ... nevím jaká je myslivecká přesnost, nebo "nepřesnost", ale pokračoval jsem v klidu dále s nastřelováním a po 8 výstřelech jsem se dostal do rozptylu cca 4cm / 50m , které mi stejně nepřipadaly dost dobré... střílel jsem s oporou ale bez dvojnožky. Nakonec jsem se asi po celkových 11 ranách dostal na rozptyl cca 2cm, ale nemohl jsem zatraceně trefit tu pistolovou záslepku, na kterou jsem mířil. Po posledních úpravách jsem na 12tou ránu trefil 1,2cm velkou pistolovou záslepku a přestože to mohlo být "dílo náhody", tak další dvě rány byly do 11milimetrů od ní. Takže jsem nastřelování ukončil ...

... a zbyly mi poslední 3 náboje v krabičce ... tak jsem je jen tak "pro prdel kolem-stojících" "pustil" na samo-vstávající terč, co mají na střelišti na 100 metrech (Chloumek u Mělníka) ... ze stoje ... jen tak na "pas-blint" ... a ejhle "Vavrečka se trefil 3x"...
To jde ne?
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

když chceš ušetřit na montáži tak tam po drobný ůpravě pasuje montáž na iž18 kamarád to má dal tam starší meotu 6x42 a maká to parádně i vysoká na 100m stím padá náramně mezi svátkama jí měl známý na společný a lončák odešel asi 20 metru náboje měl winchester silvertip
CZ 550 american 308win.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

ale to není rada pro tebe Ede četl jsem že na to chceš weaver
CZ 550 american 308win.
Olaf
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Olaf »

Mám na této kulovnici weaver lištu a dneska bych to ani jinak už neřešil. Na nátlačky používám vesměs otevřený kolimátor, jinak puškohled Meopta 3-12x50 RD , což sice nijak valně nevypadá vzhledem k tomu, že kulovnice je poměrně krátká a puškohled je mohutný. Dříve při výměně puškohledu za kolimátor a naopak jsem vždy ověřoval nástřel ale dnes již ne, protože to sedí jak p...l na hrnci. Jen vřele doporučuji. :lol:
Odpovědět