CZ 550 American nebo Tikka Hunter
Re: CZ 550 American nebo Tikka Hunter
S tím zpracováním si děláš srandu, je to prakticky stejné.
Střílí to oboje stejně, hned jak na to prdneš optiku.
Na Tikku budeš obvykle čekat víc než rok ( pokud ovšem nekoupíš první, kterou mají, a kterou ti prodejce vnutí, i když jsi takovou nechtěl )
Náhradní díly - čekací lhůta přes rok, nebo vyrobit, pokud to lze ( já už rok chodím bez plastového zakončení závěru, a asi už to tak zůstane - naštěstí to jde i bez něj )
U Tikky problém s omezeným nestavením spouště - a zase DoDo
Moc plastu
Je to DoDo jako CZUB, jen je problém, pokud při tom DDo něco pokazím, díly z CZUB mám prakticky ihned, Tikka viz výše.
Na druhou stranu - obě jsou velmi dobré a velmi spolehlivé zbraně.
Střílí to oboje stejně, hned jak na to prdneš optiku.
Na Tikku budeš obvykle čekat víc než rok ( pokud ovšem nekoupíš první, kterou mají, a kterou ti prodejce vnutí, i když jsi takovou nechtěl )
Náhradní díly - čekací lhůta přes rok, nebo vyrobit, pokud to lze ( já už rok chodím bez plastového zakončení závěru, a asi už to tak zůstane - naštěstí to jde i bez něj )
U Tikky problém s omezeným nestavením spouště - a zase DoDo
Moc plastu
Je to DoDo jako CZUB, jen je problém, pokud při tom DDo něco pokazím, díly z CZUB mám prakticky ihned, Tikka viz výše.
Na druhou stranu - obě jsou velmi dobré a velmi spolehlivé zbraně.
to figi: cti pozorne,doporucil jsem 6,5x55SE
, je pravdou,ze pro 22-250 je dobre prebijet protoze tovarni produkce nabizi maly vyber laboraci ale to ma v mych ocich vse krome tricitkovych razi (308,30-06,300WM) a i tam jsou rezervy

Bude to znít blbě jako od vlastníka tikky,ale s figim nemužu souhlasit.Co jsme mluvil s několika vlastníky CZ550 a s některými sem střílel tak tovární cz550 na náš trh tikka se nedají srovnávat...Je to nebe a dudy.Na CZ všechno cvaká rumpluje nic nemá pořádně hladký chod, při výstřelu padají zásobníky. ani porchové úpravy nedosahují těch kvalit.
Tikka T3x varmint 243win, GRS bifrost, Zeiss V6 2-12x50 BT
Blaser R93 profesional 8x57JS, Doscter 3-12x56
CZ452FS 22wmr sightron 4-9x40
Iž26 16/70-16/70
Iž26 16/70-16/70

Mluvím o zpracování, ne o povrchovce. Mám jak Tikku, tak i CZ 550, pravda je, že ne standardní běžnou produkci CZ 550. Ale i ty tři kusy, co mám jsou hodně upravené,
Tikka je daleko choulostivější na povrchovou rez, po zmoknutí ji nemůžu jako CZ 550 postavit do kouta a nechat oschnout. Zpracování se nejlépe posuzuje tam, kam se nikdo normálně nedívá. Třeba vybrání pro ozuby závěru v pouzdře závěru, nebo jiná místa.
Cvaká pojistka u Tikky a nic s tím nelze udělat, než si to hlídat. U CZ 550 po úpravě chodí naprosto tiše a necvakne, ani když budu chtít.
A mohl bych pokračovat.
Pravda je, že jsem maniak na úpravy, takže každou z mých zbraní neustále sám ladím a vylepšuji, pojmul jsem tak i tikku. Na rozdíl od CZ 550 jsou tam ale hranice ( spoušťový mechanizmus, pojistka ), přes něž se už nedostanu, jedine koupí úplně nových a jiných dílů .
Vhool ale musí také napsat, že není Remington jako Remington a třeba Sendero nelze ani náhodou srovnávat s běžnou produkcí.
Kontakty už nejsou, proběhly výměny lidí a ...
Tikka je daleko choulostivější na povrchovou rez, po zmoknutí ji nemůžu jako CZ 550 postavit do kouta a nechat oschnout. Zpracování se nejlépe posuzuje tam, kam se nikdo normálně nedívá. Třeba vybrání pro ozuby závěru v pouzdře závěru, nebo jiná místa.
Cvaká pojistka u Tikky a nic s tím nelze udělat, než si to hlídat. U CZ 550 po úpravě chodí naprosto tiše a necvakne, ani když budu chtít.
A mohl bych pokračovat.
Pravda je, že jsem maniak na úpravy, takže každou z mých zbraní neustále sám ladím a vylepšuji, pojmul jsem tak i tikku. Na rozdíl od CZ 550 jsou tam ale hranice ( spoušťový mechanizmus, pojistka ), přes něž se už nedostanu, jedine koupí úplně nových a jiných dílů .
Vhool ale musí také napsat, že není Remington jako Remington a třeba Sendero nelze ani náhodou srovnávat s běžnou produkcí.
Kontakty už nejsou, proběhly výměny lidí a ...
u rem plati snad vic nez jinde ze typ od typu je kvalita jina to je fakt a tyka se i modelovych rad.napr rada 700 ma x typu a nektere z tech nejnizsich jsou na urovni lepsi CZ 550 ale rozdil mezi CZUB je v tom,ze vim co kupuju a co muzu cekat a tak jiz pri vyberu modelu vim co dostanu.
.navic treba modelove rady 715 jsou vylozene spotrebni kusy pro farmare kde se na to az tolik nehledi a tomu odpovida take cena 11.000 kc ale i tak jsou kvalitou na urovni bezne produkce zakladnich typu CZ 550.

To figi
Každý chce střílet daleko..
Já ne, od ledna do konce září bych na to ani nepomyslel, raději se ke zvěři dostanu blíže nebo s ránou počkám na jindy, protože mi to podmínky prostě dovolí. Od toho konce září je to ale o něčem jiném. Na x set hektarových lánech holých polí se ke zvěři prostě dostat téměř nejde, a vzniká mi tedy potřeba střílet daleko a nic s tím nenadělám( pokud chci řádně plnit plán lovu a necvaknu na jakýkoli kus co mi kde vystrčí komoru z remízu). A střelba na delší vzdálenosti není v závislosti na terénu problém. Jsme cca 5OOm.n.m, v jakési pahorkatině, kde se nemusím bát střílet trochu dál(kvůli záchytu střely).
Se střelbou na delší vzdálenosti, jak na zvěř, tak při tréninku, zkušenosti mám a vím, že to není jen o zbrani. Teď ale problematiku zbraně a střeliva řeším a rád si nechám poradit od lidí, co mají více praxe než já, v tomto směru.
Zmínili jste Remington řadu 700. ale jaký typ? Bude to vyloženě jednoúčelová zbraň, pro potřeby uvedené výše. Nejsem moc na plastové pažby a nerez hlavně atd., ale asi bych se tomu nebránil, kdyby to plnilo ostatní požadavky. Dále mě třebe zajímá dostupnost kvalitních montáží a typů na tu kterou zbraň.
Každý chce střílet daleko..

Se střelbou na delší vzdálenosti, jak na zvěř, tak při tréninku, zkušenosti mám a vím, že to není jen o zbrani. Teď ale problematiku zbraně a střeliva řeším a rád si nechám poradit od lidí, co mají více praxe než já, v tomto směru.
Zmínili jste Remington řadu 700. ale jaký typ? Bude to vyloženě jednoúčelová zbraň, pro potřeby uvedené výše. Nejsem moc na plastové pažby a nerez hlavně atd., ale asi bych se tomu nebránil, kdyby to plnilo ostatní požadavky. Dále mě třebe zajímá dostupnost kvalitních montáží a typů na tu kterou zbraň.
co se tyka rem 700 tak prislusenstvi a kvalitni dela leupold (kameny,montaze i listy) a je to bezne k mani v cenach stejnych jako na ostatni zbrane (navic CZ 550 ma stejne kameny jako rem 700) co se tyka zbrane na takovy to lov tak jednoznacne varmint s tezkou hlavni a tam potom ma tikka opodstatneni ale stejne tak varmintova CZ 550 je jina liga nez se tu doted resilo.co se tyka varmintvych variant pusek tak treba remington nema asi obdoby v rade a mnozstvi nabidek konkretne vychazejicich z rady 700.
http://www.remington.com/products/firea ... 0-vls.aspx
Co třeba toto? Říkáte, že je rozdíl kus od kusu, pokud bych chtěl např. tuto zbraň, budu ji muset objednat a těžko budu mít na výběr z více kusů, jak budu tedy mít zaručeno, že zrovna tenhle kousek je z té ,, kvlitnější" série?
A kdybych se rozhodl pro 55O Varmint ( ale tam je myslím jen 22-250 a 308W), je lepší model laminated, který má vylepšený tvar pažby a další drobné úpravy nebo model s klasickou ořechovou pažbou s rovným hřbetem?
Co třeba toto? Říkáte, že je rozdíl kus od kusu, pokud bych chtěl např. tuto zbraň, budu ji muset objednat a těžko budu mít na výběr z více kusů, jak budu tedy mít zaručeno, že zrovna tenhle kousek je z té ,, kvlitnější" série?
A kdybych se rozhodl pro 55O Varmint ( ale tam je myslím jen 22-250 a 308W), je lepší model laminated, který má vylepšený tvar pažby a další drobné úpravy nebo model s klasickou ořechovou pažbou s rovným hřbetem?
spatne jsi mne pochopil.u rem neni kus od kusu ale typ od typu.rem drzi kvalitu rady porad na stejne urovni (i kdyz uz jsem taky videl patecni kus ale to asi kazdy vyrobce) co se tyka pazby tak pocitej s tim,ze pokud to neni zakazkova vyroba na "telo" tak predpoklad upravy je u kazde flinty od kazdeho vyrobce 

to VLS by asi splnilo tve potreby vic nez dobre 

JJ, tak to jsem fakt pochopil mizerně. U té 550 lam. mi šlo např. o ty otvory v předpažbí atd. je to tuším kvůli chladnutí hlavně. Ale pro běžnou střelbu a potažmo loveckou střelbu to asi je bezvýznemné , ne?
A tedy pro dokompletování. když vyberu VLS , dám na něj montáž od leupolda, tak co ,,do kroužků". Lovit se bude spíš přes den, za dobrých světelných podmínek, max nějaká ta zimní liška na sněhu, kde je také dobrá viitelnost. Budu li tedy nucen klikat, jak bylo řečeno, tak jaký je výběr v nějaké rozumné relaci 15-25tis. Kč
A tedy pro dokompletování. když vyberu VLS , dám na něj montáž od leupolda, tak co ,,do kroužků". Lovit se bude spíš přes den, za dobrých světelných podmínek, max nějaká ta zimní liška na sněhu, kde je také dobrá viitelnost. Budu li tedy nucen klikat, jak bylo řečeno, tak jaký je výběr v nějaké rozumné relaci 15-25tis. Kč
urcite sightron,myslim,ze v tomto se s figim vzacne shodneme .... 

no když řešíte flinty tak můj favorit je zatím tenhle, cena docela slušná a picartiny už přímo z výroby v závěru takže nemusíš kupovat i montáž http://www.tikka.fi/t3models.php?supervarmint
Souhlasím naprosto s Edelweiss.Figi jestli máš ty vymazlené CZ550 je to rozhodně o něčem jiném než normální pultovka a stou rzí a cvakání pojistky sem taky ještě nězažil....Nechal jsem tikku týden podešti v trezoru a po týdnu čistil a hard byl skoro čistý...Na té tice není prostě co dodělávat jako u czub.Pro normáního uživatele který nehodlá zasahovat do mechanismů sám je na 100%lepší tikka.
Tikka T3x varmint 243win, GRS bifrost, Zeiss V6 2-12x50 BT
Iž26 16/70-16/70
Iž26 16/70-16/70