3006 Sprg.
Re: 3006 Sprg.
Myslím, že by bylo dobrý Sako Arrowhead II 180 gr. Je to střela Swift Scirocco.
Ulkomaalainen...
Nejsem si jist, zda Sako se střelou Twinhead laboruje i pro 30-06 a jelikož se jedná o dvojjádrovou střelu, jistě se posunu do cenové hladiny, kde bych mohl vybírat střelivo i od jiných výrobců. Konkrétně tedy zvažuji Sako Hammerhead, nebo Sako SuperHammerhead a nebo Lapua Mega, ale již si nejsem jist hmotností střely.
Kde se mohu podívat na vlastnosti tohoto střeliva?kasari píše:Myslím, že by bylo dobrý Sako Arrowhead II 180 gr. Je to střela Swift Scirocco.
No, není problém si to vygooglovat...
Ale tady máš podrobnosti - http://www.sako.fi/cartrid_bullettypes.php?arrowhead2
Ale tady máš podrobnosti - http://www.sako.fi/cartrid_bullettypes.php?arrowhead2
Ulkomaalainen...
arrowhead bude jiz mimo cenovou hladinu kolegy,swift strasne zdrazil strely ....
To mě taky napadlo. Ale je to od Saka jediný, co ládujou do Sprg. a není to klasický TM. Jinak bych šel do Megy.
Ulkomaalainen...
no v tom pripade doporucuju winchester silvertip s hlinikovou spickou (nebo jak se to jmenuje) ve vaze 180 gr.
Já tedy nevím,hezky se to čte,ale ta praxe,nevím nevím.Lovím touto ráží dost aktivně už cca 8 let a to sice srnčí,ale převážně černou na veškerou vzdálenost do 150metrů.Začal sem siérrou cizí výroby a pokračoval s SB a nikdy sem nezaznamenal jediný problém v přesnosti ani ůčinku,většinou vše v ohni s rozumným poškozením zvěřiny,jen myslím,že na srnčí je tato ráže celkově trošku nešetrná,raději volím slabší,ale když není vyhnutí není prolém.Otestoval sem,spíše jako pokus RWS EVO,ale na můj vkus zbytečně moc tvrdá rána,takže ůpně klidně zůstanu u SB.Ono to bude nejvíc o té ceně,kterou je člověk ochoten platit.
pane kolego,na rozdil od tebe nechci zpochybnovat neci praxi a uz vubec nechci tvrdit,ze muj nazor je jediny spravny ale co se tyka streliva SB tak by jsi mohl uvest jakou strelu konkretne pouzivas.SB laboruje dva druhy strel od sierry a neni to produkce SB ale strely od sierry nakupuje.dalsi veci proc ja osobne mam averzi vuci vyrobkum SB je to ze co sarze to rozdilna presnost a caste problemy s kvalitou.o cene to moc neni protoze se za zhruba stejnou cenu daji sehnat i jine tovarni naboje podobnych vlastnosti (PMC je dokonce levnejsi).nic ve zlem ale tvuj prispevek nema pro mne osobne zadnou vypovidajici hodnotu a prirovnal bych ho k tvrzeni "leta mam favorita a taky mne odveze tam a zpatky"drtikol píše:.....Já tedy nevím,hezky se to čte,ale ta praxe,nevím nevím.Lovím touto .......

No já bych řekl,že SaB do 3006 je právě to nejhorší co tam člověk může naládovat a jestli máš všechno v ohni,jak říkáš,tak to bereš asi jen přes kosti,ne?
no obecne,ja bych hlasku "vsechno v ohni" bral s veeelikou rezervou.podle mne tato hlaska patri spise do myslivecke latiny nez do reality nejen jako ukazatel vhodnosti strelivaTommy píše:No já bych řekl,že SaB do 3006 je právě to nejhorší co tam člověk může naládovat a jestli máš všechno v ohni,jak říkáš,tak to bereš asi jen přes kosti,ne?

Já lovím springfildem několik roků,srnčí,mufloní a samozřejmě černou. Střílel jsem zatím na vzdálenosti 20 až 150 metrů.Zvěř, pokud nezůstane na místě, odejde max.10m. Používám RWS EVO 12,9g a jsem plně spokojen. Lovu zdar.
Remington 700, Browning Citori
S RWS bych tomu klidně věřil,ale se SaB už ne.Taky jsem ho měl a myslím,že je to zbytečně silná ráže na naše podmínky.
Jejda,no asi takhle,abych to upřesnil,zpochybňovat nechci vůbec nic,neříkám že nejsou lepší náboje,ale jen píši vlastní zkušenost a zatím nemám důvod konkrétně toto střelivo odsuzovat.Osobně používám střelu 11,70g SPB,kostem se pokud možno vyhnu,zvěř tedy bez latiny odejde max. těch 10metrů,ale většinou zůstane na místě.Při kontrolním nástřelu na nějakých 180 metrů,střela neopustí pivní tácek,což je myslím dostačující.O různé přesnosti serie už jsem sice slyšel,ale osobně zatím potvrdit nemohu.Je to jenom zkušenost,nikoliv doporučení.Lovu zdar.
Naposledy upravil(a) drtikol dne pát 29.1.2010, 16:37, celkem upraveno 1 x.
to drtikol: kam miris v pripade ze strilis na 100m? v pripade nastrelu na "nejakych" 180m
jinak SBT je strela vcelku povedena z produkce sierry (GameKing) a v pripade S&B ji povazuju ja osobne za nejlepsi laboraci i kdyz co se ucinku tyka tak podle mych zkusenosti v ruznych razich vcetne sprg.je dosti nevyrovnana i kdyz vetsinou spolehliva.pravdou je ze v dane cenove relaci nema konkurenci (mam na mysli pouze strelu)