Rossler Titan 6
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Rossler Titan 6
Ahoj,jsem tady nový....tak se vítám a hned se potřebuji zeptat na váš názor na tuto flintu?Docela se mi zamlouvá a mám pocit,že nabízí daleko více,než Uherský Brod za stejnou cenu. ráže by byla 6,5x65? Dík 

Myslim, ze tyhle zbrane jsou na tom s kvalitou podobne jako TIKKA. Rozhodne lepsi volba nez nase CZUB.
Cena je vsak o cca 1/3 vyssi (nez CZUB). Je to otazka priorit. Zda jen cena, ci i kvalita.
Raze 6,5x55SE je pro nase podminky jeste dostacujici. Ikdyz rozhodne bych byt tebou zvolil nejakou laboraci od zahranicniho vyrobce naboju. S&B je silne poddimenzovane. A je to skoda. "Tahle patrona" se svym vykonem dokaze dost priblizit 308Win. Kdyz se umi ovsem udelat
Cena je vsak o cca 1/3 vyssi (nez CZUB). Je to otazka priorit. Zda jen cena, ci i kvalita.
Raze 6,5x55SE je pro nase podminky jeste dostacujici. Ikdyz rozhodne bych byt tebou zvolil nejakou laboraci od zahranicniho vyrobce naboju. S&B je silne poddimenzovane. A je to skoda. "Tahle patrona" se svym vykonem dokaze dost priblizit 308Win. Kdyz se umi ovsem udelat

-
- Nový návštěvník
Titan 6
To Lovec: Nazdar. mohl bys mi prosím tě poslat nějaké odkazy na prodejce na Slovensku, kteří tuto zbraň prodávají (obvzlá?tě za tu cenu). Zajímala by mě v ráži 8x68S.
A co jinak říkátu na kombinaci této zbraně s touto ráží?
Dík moc M.
A co jinak říkátu na kombinaci této zbraně s touto ráží?
Dík moc M.
-
- Nový návštěvník
I když jsem byl již téměř rozhodnut, že si koupím jako zbraň spec. na naháňky klasiku Brno 98, za 5 min 12 jsem si to ale rozmyslel, s tím, že si radši cca. 5tis. připlatím a mám za to o hodně lepšího"titána" v 9,3x62... Docela se mi na něm líbí ta výměna hlavní-máte s výměnami někdo zkušenosti-docela mě zajímá, jestli opravdu po výměně ráže je nastřelení shodné jako to původní...
Nejkrásnější rána je ta, kterou si dokážeme odpustit...
Tomuto celkom nerozumiem,technicky to nie je mozne.Ak si to myslel tak,ze ked das dole hlaven 9,3x62 a nahodis inu (napr.308W) a bude ti sediet nastrel tak nie.Ak vratis naspat 9,3x62 s tou istou optikou tak ano.Aby to sedelo tak ako si pisal,potrebujes dve optiky,kazda nastrelena pre "svoju" hlaven.S kvalitnou montazou to fungovat bude.Pechy píše:Docela se mi na něm líbí ta výměna hlavní-máte s výměnami někdo zkušenosti-docela mě zajímá, jestli opravdu po výměně ráže je nastřelení shodné jako to původní...
Nazdar pánové. Jen menší zkušenost k této zbrani. Věřte tomu, nebo ne, ale objevil se u této zbraně menší technický zádrhel. Podotýkám, že ji nechci nijak hanit, ale je to fakt a po telefonátu s Řehákem to Řehák potvrdil, že už to slyšel z více stran. Problém jest následující. když pujdete se zbraní v zimě, kdy bude mrznout, může se vám stát, že tato zbraň zamrzne. A to následujícím způsobem. Vůbec nepůjde manipulovat se závěrem. Dotyčný musel dokoncejet s nabitou flinotu (náboj v komoře) dom až do obýváku, kde to musel nahřívat nad radiátorem, aby to povolilo. Podotýkám, že to nebylo způsobeno vodou. S největší pravděpodobností to bylo způsobeno rozdílnou teplotní rozta?ností,kdy kov oběpjal závěr a nechtěl jej pustit. Máte s tím také tuto zkušenost??
CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
Zdá se mi, že se tu často vyskytuje názor že brodské zbraně jsou špatné.
Je třeba si uvědomit, že je to sériovka a za malý peníz. Pokud si člověk dá tu práci a vybere si flintu z více kusů, když je třeba tak ji doma doladí, tak jsou brodské flinty velice spolehlivé a na standardní lov plně vyhovující. To že se ojediněle stalo, že chybně zafungovala pojistka nemůže být presentováno jako chyba zajiž?ovacího systému.
U mě budí vždy největší údiv postup diskutujícího, kdy uvažuje o flintě div ne profi odstřelovačce a s optikou uvažuje tak do 20 000,- maximálně
a montáž
ani nemluvit. S rážemi je to obdobné, řekl bych že nad 6mm s kvalitní střelou
na zdejší podmínky vyhovuje vše. Obecně vidím problém v tom, že většina myslivců (úmyslně nepí?i lovců, protože je vídám na střelnicích častěji než myslivce) toho mimo revír mnoho neodstřílí, o pravidelném trénování střelby a náviků nemůže být ani řeč. Já mám časově dost náročné zaměstnání, proto se mi daří ročně odstřílet tak kolem 5000 ks malorážky, tak 500-600 kule (loni to byla bída asi jen 200 ks kule).
takže jestli mohu tři rady:
věřit flintě s dobrou optikou, používat kvalitní střelivo a TRÉNOVAT-TRÉNOVAT a trénovat.

Je třeba si uvědomit, že je to sériovka a za malý peníz. Pokud si člověk dá tu práci a vybere si flintu z více kusů, když je třeba tak ji doma doladí, tak jsou brodské flinty velice spolehlivé a na standardní lov plně vyhovující. To že se ojediněle stalo, že chybně zafungovala pojistka nemůže být presentováno jako chyba zajiž?ovacího systému.
U mě budí vždy největší údiv postup diskutujícího, kdy uvažuje o flintě div ne profi odstřelovačce a s optikou uvažuje tak do 20 000,- maximálně

takže jestli mohu tři rady:
věřit flintě s dobrou optikou, používat kvalitní střelivo a TRÉNOVAT-TRÉNOVAT a trénovat.
No ono těžko říct. Ten známý s ní byl na čekané. Vůbec nestřílel. Skutečně tam nebyla voda. No ono je možné, že měl zbraň u které bylo vyrobeno pouzdro závěru s dolní tolerancí a naopak závěr s horní. Tím pádem by pak minimální změna rozta?nosti mohla mít za následek případné zaklesnutí. Jest fakté, že pokud je pouzdro a závěr z úplně odli?ného materiálu, tak ta teplotní rozta?nost bude rozdílná. Jinak je to však flinta skvělá (názor toho známého). Nechci tedy nikoho od ní odradit.
CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62