Jakou kulovnici

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Re: Jakou kulovnici

Příspěvek od nimrod nimrod »

Taková sériová na trhu není, standardně ji dělá Heym a Merkel, ceny od 55tis. holá flinta v základu.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
rws

Příspěvek od rws »

A v ráži 8x68S by byla nabídka pestřejší? Poraďte,díky.
vhool

Příspěvek od vhool »

no ono hlavne 8x68 je uplne o necem jinem nez 8x64S :!:
rws

Příspěvek od rws »

můžeš to trošku rozvést? ten kámík střílí celou dobu s 8x57IS byl by to velký rozdíl ?
vhool

Příspěvek od vhool »

8x57IS a 8x64S maji hodne spolecneho a 64 je nepatrne silnejsi (vykonove mirne prevysuje 30-06 Sprg.) a pro mne ,jelikoz ji mam tak predstavuje vybornou alternativu k 8x57 IS s kterou take lovim,jelikoz si laboruji strely a naboje sam,moznost vyuzit laborace od slabsi 8x57 IRS pres 8x57 IS az na hranici kde vykonove zacina 300WM.naproti tomu 8x68S je uplne jina vykonova kategorie a jiny naboj (rozmerove vcetne dna nabojnice) , v nekterych laboracich prevysuje vykonove i 300WM a osobne bych ji zaradil nekam mezi 300WM a 300RUM ale urcite patri vykonem mezi magnumove raze.tkaze nelze prirovnavat 8x57 IS a 8x68S :wink:
rws

Příspěvek od rws »

ok,moc díky. tak to by jeho asi sundalo z posedu... :lol:
rws

Příspěvek od rws »

když jsme u toho laborování, neděláš taky patrony na kšeft ? teď jsem kupoval do mojí osmy vulkány za nehorázných 59 Kč/kus, kolik by třeba vyšly u tebe,tedy pokud je něco takového vůbec možné a děláš to i lidem? ,díky. usuzuju že když si vyrábíš patrony do těch vyjmenovaných silných ráží,budeš k tomu mít asi pořádnej cajk.
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

to rws - určitě tu všichni víme, že podle zákona o zbraních a střelivu si každý může dělat náboje jen sám pro sebe, takže bych si podobný dotazy odpustil... :wink:

Sklo je sklo...
Ulkomaalainen...
rws

Příspěvek od rws »

Tak teď už to víme skutečně všichni... :roll:
jirkam
Nový návštěvník

Příspěvek od jirkam »

Zdravim,
protože řešim podobný problém - sehnat "slušnou" kulovnici do 18 tisíc, tak jsem se chtěl zeptat co byste doporučili . . .

Návrhy: Remington 798, Remington 770, marlin XL7, toz tula 122, zastava M70 a nebo česká zbrojovka???

Chtěl bych ji pro myslivost, nebudu střílet víc než na 150 m, ale taky si s tím nechci trhnout ostudu na střelnici. Prostě víc jak 20 tyček do kulovnice nehodlám vrazit - neměl bych na optiku . . ( ale to až jindy)

tak dík za názory
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Příspěvek od duch Pampuch »

Remington 798, Remington 770, marlin XL7, toz tula 122, zastava M70 a nebo česká zbrojovka???
Z vyse uvedenych bych se radeji vyhnul tule 122, zastave a rem 798 (to je take zastava), naopak pokud chces neco levnejsiho, tak bych uvazoval nad holickou M98. Pokud ti nebude neco na M98 vyhovovat (krome hlavne) tak se to necha vymenit za lepsi komponent (pojistka, spoust.) Take se podivej, kolik stoji dobra montaz puskohledu na danou zbran, aby jsi neusetril 2000 a pak jsi si nemusel nechat delat montaz za 8OOO..
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hans88Vagus »

Nechci vypadat, že jsem zaslepený naší výrobou, ale osobně mám pouze české ( československé ) zbraně. Zrovna před týdnem jsem pořídil starou celopažbenou Zetku. Chtěl jsem ji jako doplňkovou zbraň pouze na srnčí a tak jsem také nechtěl moc investovat. Zvolil jsem si strop 15000kč. Za to se dá sehnat kousek v dobrém stavu i s optikou. Mám ji zatím jen týden, mám ale jasno že to bude moje hlavní kulová zbraň. Lehká na šoulačky, obratná v uzavřené kazatelně, kvalitní ocel i dřevo, osvědčený závěr Mauser, který střílel i v teplotách hluboko pod nulou u Stalingradu. Zbraň vyrobená po válce strojově, ovšem nesrovnatelná s dnešní výrobou plná odlitků a CNC.
Pokud chcete novou zbraň, je dobrá volba buď málo střílená BO98 z produkce Zbrojovky Brno nebo funglovka z Holic ( Kupec ). Mám známého puškaře, co tam pracuje a montuje právě tyto kulovnice. Kupec nakoupil z Brna licence na výrobu, ale i skladové zásoby hlavňovin a přířezů. Jedná se tedy o zbraň vyrobenou ze starých kvalitních materiálů a klasickým způsobem.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

z toho co jsi napsal bych šel do CZ a já jsem měl loni 550 american s botkou Pachmayer a montáží za 22700kč
CZ 550 american 308win.
jirkam
Nový návštěvník

Příspěvek od jirkam »

Holická kulovnice nevypadá špatně, ale té motýlkové pojistce bych se rači vyhnul - aby místo ní bylo něco pořádnýho tak si to vezme 5-7000 (například z frankonie). Prostě se bojim toho ovládání pod puškohledem.
A holický kulovnice by měly mít hlavně španělsko-amerického výrobce Bergara Barrels. Tak zas nevim jestli je to plus nebo mínus . . .

Jinak co si třeba myslíte o český zbrojovce? Do jakýho soustřelu se může člověk dostat na vzdálenost 100m? Na firemní prodejně mají i nějakou slevu na typy se starší pažby - takže bych se pod 20 tis. asi vlezl

Rimar77 mi poslal zprávu s odkazem na kulovnice howa . . . co se tak o nich píše zní až moc hezky - soustřel desetikoruny na 100 metrech atd
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

Pokud vybírat kulovnice, tak jedině podle rozptylu, mrkni na nástřelky. Pokud je flinta s mířidly, střílí se v CZUB přes mířidla, pokud je bez, střílí se s optikou. Vše na 50m. Zajímat tě bude pak jen seskupení, u mířidel i poloha SBZ, kterou si stejně musí každý ověřit. Všechno ostatní je podružné a vady lehce odstranitelné.

PS: ta nová PPK mod.98, by měla mít i boční pojistku, jak jsme četl.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Odpovědět