Ono se to opravdu dělá na páře prý se neuvolnují ty zdravé omegi .Jeden Slovák na vojne škvařil takhle pejsky,než sežral i velitelova a zavřeli ho.Jenže to asi nebudou dobré škvarečky.
Tak ten můj byl odchovaný na kukuřici, chodil na krmeliště tři roky. Sbíral taky jahody,ostružiny, švestky a vosí hnízda plenil v širokém okolí.Co dál bylo jeho potravou nevím ale nastřádal na sobě 6 zavařovacích sklenic sádla, tak se mu asi dařilo dobře.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
Sádlo škvařím normálně v hrnci společně s vodou,sádlo se pak lépe rozpouští.Dále občas zamíchám a až se voda vypaří tak míchám častěji dokud nejsou škvarky pěkně do zlatova. Jezevec nepotřebuje na škvaření vysokou teplotu jako třeba vepřové,takže je menší riziko připálení a škvarečky jsou určitě lepší vypečené než na páře.
Já osobně je nejím,ale žena je má velice ráda.
Tomy, pokud chceš udělat manželce ještě větší radost, tak těsně před tím, než jsou škvarky hotové, "seber většinu sádla a škvarky podlej troškou mléka. Dělám tak klasické z vepřového anebo z divočáka (mělo by to platit i pro jezevce), škvarky jsou pak zlatovější a křupavější
Z vlastní zkušenosti můžu říct - mladej jezevec je naprosto výborná zvěřina - jen při stahování je třeba dát pozor na srduté žlázy - výměšek může znehodnotit obě zadní kýty - u prvního se mi to stalo a tu zadní půlku jsem musel vyhodit - smrad hroznej. Zajímavý pro mě bylo vidět stažené to jeho krčisko - z těch svalú a jejich velikosti je úplně jasné jak těžký soupeř to v noře musí být
uzení má tu nevýhodu, že většinou nezajistí dostatečné prohřátí masa v celém objemu nutné na usmrcení trichinel, to by mělo být, jestli si to dobře vybavuju, 70stupňů po dobu 10 minut v celém objemu hmoty. Pokud je toto dodrženo, tak na nějaký vyšeření ohled neberu, u jezevce je pravda pravděpodobnost docela vysoká - tzn. tatarák bych si z něj rozhodně nedal