?
 ?

Příspěvek od vhool »
Příspěvek od vhool »
Přesunuto....Přátelé, kamarádi .....
Stal jsem se majitelem (ne vlastní vinou Very Happy ) kulovnice v ráži 300 WM a teď řeším otázku, čím to ládovat do našich horských podmínek (vysoká, černá, srnčí zvěř) !? Názorů na to je spousty . Nejčastěji Hornady SST, Norma Oryx, nebo Federal Speer . Moc ran za sezonu nedám, tak na ceně zase tak neZáleží, hlavně kvalita . Byl bych rád, aby to nedělalo extra velkou paseku ve zvěřině, ale zároveň, abych nemusel každý kus dohledávat ... ! Případně jestli máte nějaké dobré zkušenosti s nějakým jiným střelivem .
Díky moc za rady !!!!!
Petr
Příspěvek od vhool »

I to prase nebylo tak velke ,aby to neprostrelilo. Zeby na takovou vzdalenost neodevzdala strela potrebnou energii??
  I to prase nebylo tak velke ,aby to neprostrelilo. Zeby na takovou vzdalenost neodevzdala strela potrebnou energii??Mám dojem že ji předala beze zbytku...Zeby na takovou vzdalenost neodevzdala strela potrebnou energii??

. Já s 300WM se stejnou střelou v5-920m/s, neprostřelil v zimě 60kg lončáka po zásahu ramenního kloubu. Plíce byly nadité fragmenty střely, kus šel bohužel do tomboly a tak jsem neměl možnost ho stáhnout. Jinak jsem s touto střelou zatím prostřelil vše (cca 70 kusů), srnčí, černá (do 70kg) a sika. Laň jelena siky jsem prostřelil téměř podélně ( vstřel před pravou kýtou-výstřel v levé pleci)...byla to dostřelná rána na naháňce po kolegovi, který si spletl spou?tě a "vzal" ji broky č.6.
 . Já s 300WM se stejnou střelou v5-920m/s, neprostřelil v zimě 60kg lončáka po zásahu ramenního kloubu. Plíce byly nadité fragmenty střely, kus šel bohužel do tomboly a tak jsem neměl možnost ho stáhnout. Jinak jsem s touto střelou zatím prostřelil vše (cca 70 kusů), srnčí, černá (do 70kg) a sika. Laň jelena siky jsem prostřelil téměř podélně ( vstřel před pravou kýtou-výstřel v levé pleci)...byla to dostřelná rána na naháňce po kolegovi, který si spletl spou?tě a "vzal" ji broky č.6.Příspěvek od BwanaHunter »