Odkazy: http://www.haynhogdogs.com/page4.html; http://www.boardogs.com/Videos/Keith_T_Hog_%20Video.htm

Příspěvek od Nyctereutes »
Nemám takové zkušenosti s loveckými psy, ale oněkdy jsme se o tom s kamarádem, co má velšteriára a kopova a on mi řekl, že vestu NIKDY obojek vždy.Zdenek41 píše:Vesty jako takové jsou dobré jak pro honce tak pro psy.Za jedno má člověk přehled v leči za druhé bezpečnost by měla být prvořadá.Některým psím plemenům je přímo nařizuji na každou společnou akci.Jedná se hlavně o borderteriéra.Neni nic horšího koukat se pak do vůdcovích očí a říkat mu co se přihodilo.
Příspěvek od precechtel »
Příspěvek od Nyctereutes »
Vesta je na suchý zip. už mi to ztratila v husté smrčině (na?ly ji ženské při pálení klestu). takže nehrozí, že by se pes někde zasekl... Jinak oran?ové reflexní vesty jsou u nás už cca 2 roky povinné a obojky pro psy také. A je to opravdu výborná věc...Tomfi píše:Nemám takové zkušenosti s loveckými psy, ale oněkdy jsme se o tom s kamarádem, co má velšteriára a kopova a on mi řekl, že vestu NIKDY obojek vždy.Zdenek41 píše:Vesty jako takové jsou dobré jak pro honce tak pro psy.Za jedno má člověk přehled v leči za druhé bezpečnost by měla být prvořadá.Některým psím plemenům je přímo nařizuji na každou společnou akci.Jedná se hlavně o borderteriéra.Neni nic horšího koukat se pak do vůdcovích očí a říkat mu co se přihodilo.
Zdůvodnoval to tím, že ta vesta může být volnější a mnohdy může psovi uBlížit tím, že se zamotá do nějakého ?á?í,či nějaká větev a hned je v totální nevýhodě a jasný cíl. Naproti tomu obojek je bezpečnější.
Začínají naháňky a já budu zase chodit s borderem vtlaku.On s reflex. obojkem já ve vestě.již párkrát jsem po ukončení leče slyšel,tvůj pes nna mě vyhnal prase,myslel jsem že za ním běží sele.Nic příjemného pro u?i.Tak uvažuji o vestě i pro psa.Lesu lovuZdenek41 píše:Vesty jako takové jsou dobré jak pro honce tak pro psy.Za jedno má člověk přehled v leči za druhé bezpečnost by měla být prvořadá.Některým psím plemenům je přímo nařizuji na každou společnou akci.Jedná se hlavně o borderteriéra.Neni nic horšího koukat se pak do vůdcovích očí a říkat mu co se přihodilo.