Rossler Titan 6

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Jiří
Pravidelný diskutér

Re: Rossler Titan 6

Příspěvek od Jiří »

Snad se ti poštěstí a budeš mít pěkný zážitek.
Johny na naháńku bereš Rosslera s puškohledem?
Brok je brok, ale první kule bere.
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Nene právě že jsem si ji nechal ještě bez puškohledu, ale prodejce mi říkal, že i přes ty mířidla to budu muset nastřelit takže v pátek to jedu vyzkoušet..
Martin H.
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin H. »

Zdravim... díky nedávnému složení zkoušek, ted přišlo to veselejší, koupit si první loveckou zbraň. Už dlouho pokukuji a scháním informace o této zbrani, rád bych si ji pořídil ve verzi Rossler Titan 6 LUX - polopažby v ráži 8x57 s napínáčkem.
Se zbraní se bude zejména lovit černá a srnčí, dančí a mufloní jen okrajově, do vzdálenosti 150m.
Ohledně puškohledu si nejsem jist co jsi vybrat, určitě by to měl být variabl (čekaná, naháňky), pokukuji po Nikonu, Leupoldu a Docteru, puškohled určitě s červeným bodem.

Rád bych se dozvěděl nějaké nové poznatky a zkušenosti majitelů této zbraně, doporučení nejakého puškohledu, připadně připomínku k uváděné ráži i když si myslim že ta 8x57 bude na naše podmínky dobrá.
Na předchozích stránkách jsem si přečetl doslova o zamrzání zbraně, stalo se to tu někomu? Tohle by mi určitě nevyhovovalo, i když pevně věřím, že to byla jen drobná závada u této solidní zbraně. Díky za komentáře Martin H.
cejlon
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cejlon »

Lovím s Titan 6 Standart už asi 3 roky. Flinta je bez závad,tak jsem nechal už dodělat pažbu a na míru. Závěr chodí i v -15 stupních jak po másle.
Pokud chceš mít jeden univerzální puškohled na lov v noci i na naháňky, tak určitě variábl 3-12x56.
Pokud chceš měnit puškohledy, tak určitě picatiny rail a kvalitní dvoudílné montáže (EAW, MAK...)
Pokud neplánuješ střílet přes otevřené mířidla, doporučuji koupit čistě hlaveň bez mířidel, aby jsi mohl jít s puškohledem co nejníž.
K 8x57JS, nic proti nemám,ale je to jedna z lehčích kulovnic....
Proti napínáčku taky nic, ale standartně dodávaná blesková spoušť je vcelku kvalitní a čitelná...
Martin H.
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin H. »

Díky za odpověď...
K těm mířidlům, ty jsi tam určitě budu chtít nechat z důvodu střelby bez puškohledu, u toho variáblu jsem chtěl spíše 2,5-10x 50 je to puškohled Nikon Monarch.
O spoušti jsem slyšel, že ji lze velmi jemňě vyladit, uvidím až se na ni pujdu mrknout.
Ještě k té ráži 8x57JS, na naše české podmínky si myslim dostačující, nebo máte nějaké jiné zkušenosti, podotýkám že stříleny budou náboje od firmy RWS nebo Norma...
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

na mířidla se vykašli zejména pokud tam budeš mít variábl s takhle malým zvětšením tak v životě přes ně střílet nebudeš, mluvím ze své zkušensti
cejlon
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cejlon »

Já chci jen říct, že flinta bude mít i s puškohledem do 4kg. Nevím, jak se bude chovat v kalibru 8x57JS...
Mám to v kal. 270Win, upravenou pažbu a i přesto střelba není nijak extra pohoda...
Zapomeň, že budeš na naháňce střílet přes otevřené mířidla...to netrefíš nic........
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Rosllera v 8 mam.. Mam na tom puškohled 8x56 RD docter.. Zprvu jsem si nemohl zvyknout na kopnutí flinty.. Nebylo to velké, ale byl jsem zvyklí na .308W která podle mě nekopala vůbec.. podotýkám ještě. že se mi ten kopanec vždycky stával jen když jsem střílel na terč..Postupem času jsem si na to zvyknul a nemám problém..Už i teď mi přijde, že nekope vůbec.. jinak ten závěr nezamrzá.. Souhlasim s cejlonem v -15°C a pohoda..
cejlon
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cejlon »

johnyc77: Jaké máš na zásobníku vypsány alternativní kalibry k 8x57JS?
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Nejsem doma, take správně to napíši až zítra.. myslím že tam je 6,5x55SE,6,5x65,snad i 243W a ještě další, opravdu nevím..
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Cejlon- Mam tam 243W., 308W.,6,5x55SE, 6,5x57, 6,5x65, 7mm-08 Rem..
Martin H.
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin H. »

johnyc77 píše:Mam tam 243W., 308W.,6,5x55SE, 6,5x57, 6,5x65, 7mm-08 Rem..
takže, případně výměné hlavně lze k té 8x57JS použít tyhle ráže?
S tim kopancem myslim nebude problém, přece jenom nejsem žádná drobotina.
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Jo to by mělo podle toho být.. Já jsem nad tím taky přemýšlel, ale vzdal jsem to.. Koupím si ještě nějakou menší ráž..
cejlon
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cejlon »

Myslím,že to tak úplně pravda není.To, co je napsáno na zásobníku se vztahuje pouze k délce celého náboje,tedy k jeho rozměru.Alternativní kalibr musí především shodný průměr dna nábojnice.
Rosslery se vyrábí s různými průměry čela závěrů, ale délka závěrů je stejná (aspoň myslím...). Od toho se odvíjí alternativni kalibry.Tak nějak mi to vysvětloval Řehák....
Martin H.
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin H. »

kdybych tedy uvažoval o koupi jiné hlavně, tak bych si musel koupit i jinej závěr? jestli to dobře chápu
Odpovědět