3006 Sprg.
Za zhruba asi 10 let jsem vyzkoušel krom S&B ještě ?pičaté 180 gr poloplá?tě od Sierra, 180 gr Failsafe a 185 gr Lapua Mega a spokojený jsem byl v podstatě se všemi, nejvíc ale s těmi Megami od Lapuy.
Asi před rokem jsme s kamarádem rozčarovaným ze Sierra GameKingů v nábojích S&B nabili 220 gr poloplá?tě Hornady s kulatou ?pičkou (a AAc 3100) a ten si je teda nemůže vynachválit.
Asi před rokem jsme s kamarádem rozčarovaným ze Sierra GameKingů v nábojích S&B nabili 220 gr poloplá?tě Hornady s kulatou ?pičkou (a AAc 3100) a ten si je teda nemůže vynachválit.

Martin
-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Re: 3006 Sprg.
Zdravím,Anonymous píše:Ahoj,
Zajímalo by mne jaké máte zkušenosti se střelbou z ČZ 550 ráže 30-06 Sprg a jaké náboje používáte?
zkušenosti s 30-06: při Použití vhodného střeliva zcela univerzální ráže
zápory: u lehčí zbraně problém se zpětným rázem
Co se týká střeliva nejvíce se mi osvědčila střela Pro Amm od jihoafrické muničky PMP(po?ívám v gramá?i 9,72g).Jde o dvoujadernou střelu o ?pičkové kvalitě a velmi rozumné ceně(cena za ránu cca 35 Kč!!).používám jí především pro lov srnčí zvěře.Z drtivé většiny zásahů zvěř zůstala v ohni(jednou srnec po hodně nízké komoře odběhl asi 30 metrů..,to byl můj jediný případ kdy nezůstal na místě).poškození zvěřiny po této střele minimální(výstřel do 5 cm!!) .Hematom minimální.Zcela opačný názor mám na střelu SPCE 9,7g od SB.poškození zvěřiny,výstřel kolem 13 cm není vyjímkou...Jinak si tuto ráži jen chválím.Lovu lesu zdar!
-
- Zkušený diskutér
PMP
Tak s tímto nábojem -Pro Amm PMP- máme zkušenost s mým kolegou. Já jsem mu je rozmlouval, ale on na mě nedal. Koupil jich čtyřicet v ráži 9,3x62 a 9 nábojů šel vyměnit, protože bez velkého usilí vytáhl střelu z nábojnice. Jinak ale ucházející přesnost, průstřel kmenu starého kadlátka na mé Nevadě (před tím to dokázala pouze 300WM).
Jinak 30-06-ka je univerzální a v mediu už silnější ráž, která snese bez problémů nasazení i na těžké kusy.
Jinak 30-06-ka je univerzální a v mediu už silnější ráž, která snese bez problémů nasazení i na těžké kusy.
-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Re: PMP
Díky za odezvu,je to možné ,že se nějaký kousky nepovedly,ja mám těhle pro amů teprve třetí pakl ,ale jak už jsem psal,naprostá spokojenost a na to srnčí fakt paráda,když to srovnám s těma Vla?inkama..no coment..Chci se zeptat,koupil sem si na zkušenou paklík rws TUG,máte s tím nějakou zkušenost v 30-06?Dík moc!Josef Kuřitka píše:Tak s tímto nábojem -Pro Amm PMP- máme zkušenost s mým kolegou. Já jsem mu je rozmlouval, ale on na mě nedal. Koupil jich čtyřicet v ráži 9,3x62 a 9 nábojů šel vyměnit, protože bez velkého usilí vytáhl střelu z nábojnice. Jinak ale ucházející přesnost, průstřel kmenu starého kadlátka na mé Nevadě (před tím to dokázala pouze 300WM).

-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
A není ta 9,72g střela moc lehká? Já bych spíš chtěl sly?et nějaké zkušenosti tě??ími střelami, třeba ten RWS Tug se dělá v 13g podle tabulek rws jwe ta střela o trochu pomalejší a tě??í než u 8x57JS takže bych řekl že to musí mít i opoznání menší náchylnost na překá?ky v dráze letu než 9,72 ne???
Nebo u těch Lapu Mega jsou střely myslím taky těch 13g Tak nemáte někdo zkušenosti???!
Nebo u těch Lapu Mega jsou střely myslím taky těch 13g Tak nemáte někdo zkušenosti???!
-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Pavel.K. píše:A není ta 9,72g střela moc lehká? Já bych spíš chtěl sly?et nějaké zkušenosti tě??ími střelami, třeba ten RWS Tug se dělá v 13g podle tabulek rws jwe ta střela o trochu pomalejší a tě??í než u 8x57JS takže bych řekl že to musí mít i opoznání menší náchylnost na překá?ky v dráze letu než 9,72 ne???
Je to lehčí střela to máte pravdu.Hledal jsem střelu,která bude lehčí a tím i na srnčí zvěř vhodnější.A tato se mi opravdu na sto procent osvědčila!Zvěř zůstává v ohni a poškození zvěřiny je opravdu jen minimální .Vím ,že dost lidí co má také sprg. střílí srnčí raději na měkko ně? na komoru,právě kvůli tomu poškození zvěřiny.Důvod je jednoduchý-jen zvolit vhodný druh munice.Co se týká náchylnosti,střílel jsem i skrze obilí a nezdálo se mi,že by se dráha změnila:-)
3006
Zdravím, 3006 používám pouze na černou a na siku, protože na srnčí se mi to zdá zbytečná energie
Sice jsem jí na ni párkrát Použil,zvěř zůstala v ohni,ale raději používám menší ráži

Brok je brok, ale první kule bere.
-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Re: 3006
Jiri:
Mít dvě kulovnice není rozhodně na škodu
,ale když je zatím jen jedna nezbývá nic jiného než laborovat se střelivem :-)A současný trh nábízí mnoho různých střel,takže každý najde to co hledá. 
Mít dvě kulovnice není rozhodně na škodu

3006
Laborovat se střelivem se dá vždycky. Sice je na trhu mnoho různých střel,ale když ono se oběví zase něco nového a láká to vyzkoušet.Potom je jedno jestli máš jednu flintu, nebo deset. vždy» to zkoušení je přece taky fajn 

Brok je brok, ale první kule bere.
To L.porizek
Ahoj. Zatím Sieru používám a celkem jsem spokojen, ale teď na podzim se ji chystám změnit za Nosler Partion 180gr.
Srnčí po zásahu v pohodě, jen se musi střílet až za plecko. Prasata mi neodchazela, protože střílím na plecko. Raději vyhodím 1kg zvěřiny než ho pak hledat 500m.

Ahoj. Zatím Sieru používám a celkem jsem spokojen, ale teď na podzim se ji chystám změnit za Nosler Partion 180gr.

CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
pro Feryho
to prase jsem střílel na ?iroko,na vzdálenost 80m těsně za plecko s tou Sierrou,pěkná předpisová ranka,A výsledek byl těch 500m dohledávka.
Další případ byl srnec,2 roky,vzdálenost 30m.,srnec neznačil a odběhl 150m po polu do lesa,a tak sem nabyl přesvědčení že jsem chybil a šel domu,za dva dny jsem procházel kolem toho místa kde jsem vyděl srnce bě?et zdánlivě chybeného a sly?ím hem?ení a bzučení much,tak jsem skočil na všechny čtyři a lezu nějakejch asi 20m.hou?tinkou a co nevydím!muj srnec s perfektní ranou těsně za pleckem.A ani jednou zněj neukálpla kapka barvy.při hodně případech se střela chovala jako celoplá?t.
A to bych ti mohl jmenovat další případy dlouhých dohledávek s touhle střelou.ale v žádnem případě nechci tuto střelu hanit:Proti gustu žádný di?putát.
Ted do 30-06 používám RWS Tig,a málokdy se stává že bych něco dohledával dál jak 30m. i při horším zásahu,většinou zvěř zhasíná na fleku.
A nezlob se že jsem se tě na tohle téma ptal v jiné diskusi.Ahoj Lukáš
LOVU A LESU ZDAR
Další případ byl srnec,2 roky,vzdálenost 30m.,srnec neznačil a odběhl 150m po polu do lesa,a tak sem nabyl přesvědčení že jsem chybil a šel domu,za dva dny jsem procházel kolem toho místa kde jsem vyděl srnce bě?et zdánlivě chybeného a sly?ím hem?ení a bzučení much,tak jsem skočil na všechny čtyři a lezu nějakejch asi 20m.hou?tinkou a co nevydím!muj srnec s perfektní ranou těsně za pleckem.A ani jednou zněj neukálpla kapka barvy.při hodně případech se střela chovala jako celoplá?t.
A to bych ti mohl jmenovat další případy dlouhých dohledávek s touhle střelou.ale v žádnem případě nechci tuto střelu hanit:Proti gustu žádný di?putát.
Ted do 30-06 používám RWS Tig,a málokdy se stává že bych něco dohledával dál jak 30m. i při horším zásahu,většinou zvěř zhasíná na fleku.
A nezlob se že jsem se tě na tohle téma ptal v jiné diskusi.Ahoj Lukáš
LOVU A LESU ZDAR
Já se nezlobím.
až budeš mít víc zkušenností tady na foru, tak budeš vědět kam psát dotazy a kde hledat odpovědi. Andy se občas čertí, když se v jednom tématu probírá něco jiného.
Tak jsem ti odpověděl do správného a v tamtom ti nechal odkaz.
K věci: U srnčího se mi ještě nestalo, že by mi po dobré ráně někam ode?lo. vše bylo do 10m. Letos mám 3 srnce a z toho 2 na místě a třetí bohužel odešel, protože byl naměkko. To jsem zamířil o kousek dál než jsem chtěl.
Jak střílím prasata jsem už tady několikrát psal - na plecko = vše do 20m. Zatím vše až na jedno bylo prostřelené a z toho jsem vyndal Sieru v pěkném hříbku. S tím barvením máš pravdu, že to není žádný zázrak, ale do těch 20m je vidět nebo sly?et kde to padlo.

K věci: U srnčího se mi ještě nestalo, že by mi po dobré ráně někam ode?lo. vše bylo do 10m. Letos mám 3 srnce a z toho 2 na místě a třetí bohužel odešel, protože byl naměkko. To jsem zamířil o kousek dál než jsem chtěl.

CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R