Ceník zvěřiny-pytláctví

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
Odpovědět
lörinc
Zkušený diskutér

Ceník zvěřiny-pytláctví

Příspěvek od lörinc »

Policie CR vydala cenik, kterym se bude ridit v pripade pytlactvi....................... ale nikdo nevi jak bude fungovat :wink: .
http://zpravy.idnes.cz/policie-ma-zbran ... 8_krimi_js
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
gonias
Pravidelný diskutér

Re: Ceník zvěřiny-pytláctví

Příspěvek od gonias »

Jo jo, už jsem to také četl. Ale zase tady:
http://www.novinky.cz/krimi/195740-divo ... bulky.html

Zde je onen ceník:
Obrázek
Blaser R8 308Win + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + RWS EVO
Meopta LR 10x42 HD
yardaz
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yardaz »

Otázka je, zda tento ceník obstoji u soudu!
Naposledy upravil(a) yardaz dne sob 27.3.2010, 12:19, celkem upraveno 1 x.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšleky!
Nepište mi prosím SZ. Pište mi na mail: info@naposed.cz
www.pumaknives.cz
PaF
Nový návštěvník

Příspěvek od PaF »

Proboha, kde to vzali 3k za bazanta a 4k za zajice. :roll: Ta vysoka, no prosim, ale tohle?
PaF zabíjí pouze papír
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Myslel jsem si, že to bude s těmi odhady ceny upytlačené zvěře složitější. Pokud má ale tento ceník ,,pevné" základy, tak je to alespoň rozumně postavené a každý pytlák - přistižený ( i když jich není moc ), bude po zásluze postrestán, protože přestupek je do 5 tis Kč. Proč se divit cenám drobné, když si to takhle postavili, já oponovat nebudu :wink: ....
Perník
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Perník »

teď je otázka co jsou ty pevné základy...
Delší dobu tuhle problematiku sleduju, nechávám si posílat mailem MIS, tedy informace od Unie mysliveckých organizací (informace připravuje hlavně APM). Z těchto podkladů je zřejmé, že MZe přistupuje k problematice nelegálního lovu dosti nekoncepčně a vždycky když už někde něco hoří vypracují rychlý elaborát, kterému podle APM právě pevné základy chybí. MZe jedná pouze s ČMMJ a LČR, popř, VLS a malé myslivecké organizace přehlíží a téměř odmítá s nimi jednat. APM upozorňuje na to, že již v době, kdy se připravovala změna trestního zákona (tedy i změna ohledně pytláctví), již tehdy měl někdo něco dělat a ne hasit vše až na poslední chvíli.
Nevím nakolik jsou tyto spory malých organizací s MZe ovlivněny osobními spory zůčastněných odborníků, ale rozhodně je vidět že někde je něco špatně a naše slavná ČMMJ (jejíž však nejsem odpůrcem) nese svůj díl viny.
Tedy podle toho co jsem se dočetl, je ceník jen dalším výkřikem do tmy bez dalších souvislostí, o čemž svědčí i to že vlastně nikdo neví jak stím pořádně zacházet.
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
PaF
Nový návštěvník

Příspěvek od PaF »

Jde o to, ze nesmyslne nastavene oceneni drobne povede k tomu, ze po prvnim soudu na zaklade odhadu realne ceny soudnim znalcem bude zpochybneny cely cenik. Jiste, bylo by fajn natahnout i jednoho bazanta nad 5k, je to ale absurdni pokus odsouzeny k neuspechu. Pytlaceni proste ma byt trestnym cinem, ne prestupkem, bez ohledu na skodu.
Pytlaceni je spolecensky daleko nebezpecnejsi dalsimi okolnostmi nez jen vlastni skodou na zveri. Casto jde o tyrani zvirat (zeleza, oka), obecne ohrozeni (dtto), nepovolene ozbrojovani (strelne zbrane) apod. Tudy by snad mohla vest cesta k novele, ktera by vratila vse zpet.
PaF zabíjí pouze papír
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

Ty ceny jsou zajímavé. Asi se to odvíjí od ceny živé zvěře a jejího možného dalšího rozmnožování. Nám byl upytlačený daněk 3 letý odhadnut na cca 12.000. Takže podle tohoto ceníku bychom si polepšili. Jen mi příjde přehnaná cena u bažanta. Zajíce pochopím. Odchycený je kolem 2000-3000 Kč, ale bažant za 3100Kč je moc. Nehledě na to, že za králováka je 3900Kč. Tam bych viděl cenu okolo 1000Kč.
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Odpovědět