GPS pro psy

Pejskové a jejich výcvik
Odpovědět
trapa
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS pro psy

Příspěvek od trapa »

...
Naposledy upravil(a) trapa dne sob 05.2.2011, 19:06, celkem upraveno 1 x.
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

:D
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

Na veletrhu v Německu se objevila novinka v systémech hledání psů - geodog. Funguje na bázi 2 SIM, které se dokážou najít pomocí SMS a následnému otevření wap-odkazu přímo v mapě. Umožňuje to ale i jiný služby. Zajímavá věcička

http://www.geodog-jagd.de/
Ulkomaalainen...
velšterier
Nový návštěvník

Příspěvek od velšterier »

Nojo je to tak a cena je proti Americe velmi příznivá a zařízení podstatně menší.Ale nemyslím že to průběžně ukazuje olohu psa .Ale jist si nejsem. http://www.geodog.de/
30-06 to je správná ráže a Kahles ten správný kukr,ale ani Meopta není k zahození
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

Otázka je, co je to průběžně :wink: Ukáže ti to kdykoliv, kdy to potřebuješ. Aspoň tak jsem to z textu pochopil.
Ulkomaalainen...
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

Jinak doporučuju shlídnout demo, kde je všechno popsaný a vysvětlený. Pro znalý němčiny určitě.
Ulkomaalainen...
velšterier
Nový návštěvník

Příspěvek od velšterier »

Mám DC30 a to ukazu je trasu kterou právě peláší v mapě. Vidím které houští prolez.Tohle body ,ale na nalezení to stačí.
30-06 to je správná ráže a Kahles ten správný kukr,ale ani Meopta není k zahození
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

to velšteriér - přesně tohle jsem myslel. Na to je to podle mě určený. Výhoda je, že ti to ukáže polohu na mobilu, kterej u sebe stejně nosíš a že je tomenší a lehčí. Nevýhody jsi popsal :wink:

Já sice budu kupovat Garmina na HB a elghunda, ale někomu by možná stačilo tohle.
Ulkomaalainen...
jagdterier
Nový návštěvník

Příspěvek od jagdterier »

cena pri nakupu v USA se lisi cca o 1500Kc
a GARMIN poskytuje asi trochu luxusnejsi info o pohybu psa :) :) :)
beavis
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od beavis »

Kde mohu sehnat Garmina. Objednal jsem si ho u jednoho borce , ale nic mi neposlal a nebere mi telefon.
Potřebuji ho pro barváře.
MiNo
Nový návštěvník

Příspěvek od MiNo »

Zdar pánové,nášel jsem gps na bázi radia.Nevím jaké to je ale zde je odkaz.a pokuť to tu už bylo omlouvám se.Tak zdar

http://www.hobbysvoby.cz/hobbysvoby/esh ... ni-pro-psy
Lovu zdar Milan

"Nikdy nestřílej na hlavu jelena, ale na komoru....a srdce nechť se Ti při tom svírá strachem i žadostí. ..... a paroží jelena ukládej tak, jak korunu zabitého krále."
vlk1vlk
Nový návštěvník

Příspěvek od vlk1vlk »

poradí a pomůže někdo
chtěl bych Vás požádat o možnost poskytnutí co nejvíce infornací "Kde mohu sehnat Garmina - astro.",
snad bude někdo ochotem mi pomoci a napíš mi,
jsem ze severní moravy a kdyby byl někdo poblíž a používá tento systém rád bych se domluvil a klidně se přijel podívat na ukázku,
vzhledem tomu že jsem o jednu fenku jagdteriéra již příšel a teď mám novou slečnu nechci riskovat znova je to jen malá investice do toho co pro mě pejsek dělá a pokud je náruživý lovec nechci ho nechat osamotě když mě potřebuje a Já jeho.
děkuji, pokud se mi někdo ozve a poskytuji e-mail pro toho kdo je ochoten mi seriózně napsat
vlastimilkonarik@seznam.cz
trapa
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trapa »

...
Naposledy upravil(a) trapa dne sob 05.2.2011, 19:07, celkem upraveno 1 x.
xchipsy
Pravidelný diskutér

Příspěvek od xchipsy »

Sice starší téma,ale zaujalo mě až teď a to na základě úterní situace. Střelba na lončáka,z nástřelu odběhl,značení žádné,barva žádná a vysoká kukuřice.Tak jsme počkali hodinu a vzali fenu. Byla už tma a navíc i částečně mlha, možná jsou odvážlivci kteří jdou za prasetem (o kterém po takovém "nenálezu" na nástřelu neví jestli je postřelené, živé..) kukuřicí se psem na řemeni, no my jsme pustili fenu na volno. Dokud byla v pohybu, bylo dobře slyšet, kde se zhruba pohybuje, ale jakmile našla čuníka, bylo ticho a fena u zhaslého kusu nehlásí. GPS nemáme a tak jsme museli počkat, až fenu přestane bavit chodit kolem kusu (odvolávat jsme ji nechtěli) a s pobízením "kde máš prasátko" pro nás přijde a dovede nás k němu.. GPS by to celé usnadnila a urychlila.
Byly zde názory o poslušnosti, k tomu dodám že naše fena má poslušnost 100%, ale nebyla prostě cvičena na barvu jako hlasič (nehlásí na zvěř ani na honu na zajíce, ani když vyskočí srnčí, prostě je taková "němá" :lol: jedině pokud někdo vleze do zahrady, tak se ozve..) ani oznamovač, vždy chodí buď na řemeni nebo na volno (srnčí má pak snahu aportovat :oops: ) což ale v řepce nebo kukuřici dost dobře nejde (myslím to vedení na řemeni pokud se střílelo na prase). Takže mě tato diskuze zaujala a přemýšlím, že by GPS v našem případě byla dobrá.
Ještě by mě zajímalo - a to je dotaz pro Trapu - vyrábí se i nějaká varianta do nory? Občas norujeme v přírodních norách a hlášení feny které je slyšet na povrch hodně mate a jen velmi málo vypovídá o skutečné poloze (odhadnu jestli je blíž vsuku nebo hlouběji v noře ale to je tak všechno..) Pokud se taková varianta vyrábí, nevadí to nějak psovi, nemůže se tím zachytit za nějakou nerovnost, kořen apod? Díky.
"Když nechceš pomoci, alespoň neubližuj..."
ZKK 601 308Win (Meopta Artemis 3-12x56 RD)
ČZ UB 7x57R/16 (Pentaflex Cazorla 2,5-10x50 PI)
trapa
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trapa »

...
Naposledy upravil(a) trapa dne sob 05.2.2011, 19:07, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět